November 2018 - Rina Zul

Rabu, 28 November 2018

6:23 PTG

Jadi Seller Jangan Give Up!!!

Jadi Seller Jangan Give Up!!!
Related image


Tak kisahlah,
Customer blue tick  πŸ‘€
Customer krik² πŸ˜…
Lepas dapat tahu harga terus diam πŸ™Š
Cancel Order πŸ™…
......
Beli produk orang lain πŸ‘­
Tunggu gaji πŸ’Έ
Nak nanti saya contact balik πŸ“±
....
Semua tuuu bagi orang yang berbisness je tahu 
Tapi jangan risau, dont give up 
Kena sentiasa sabar 
....
Jadi seller kena sentiasa tetapkan dalam diri tu,
sebab dia orang bukan tak nak beli barang kita,
Tapi tengah usya barang kita,
So jangan mudah give up, 
Teruskan update je, 
.
.
Nak berjaya kena USAHA !!
Nak duit kepuk kepuk kena RAJIN !!
5:46 PTG

Blog RINAZUL Cetusan Penulisan

Blog RINAZUL Cetusan Penulisan


Blog Rinazul ditubuhkan pada 10 Oktober 2018, sangat baru dalam dunia blogging bagi blog ini. Ramai tak tahu kenapa tiba-tiba blog ini diwujudkan dan kali ini coretan yang ditampilkan banyak berbeza daripada blog sebelum ini.  Blog Rinazul adalah cetusan penulisan untuk anda dan generasi yang akan datang dalam mengembangkan bakat menulis, mempersembahkan seni tulisan yang kreatif dan terbaik serta menjadi perantaraan antara Rina dan client. 

Related image

Sebagai seorang penulis bebas tetap dan freelance, cetusan penulisan adalah objektif utama dalam membangkitkan minat, usaha dan kejayaan yang mendalam untuk para penulis dan generasi yang akan datang. Saya percaya ramai dalam kalangan anda yang berminat menjadi seorang penulis, atau lebih hebat lagi menjana pendapatan dengan menulis. Betul?

Mungkin belum cukup usaha anda selama ini, kini anda boleh belajar dengan lebih lagi dan menambahkan motivasi menulis terhadap diri anda.  Ya, semua perkara memerlukan motivasi dan semangat untuk terus kekal dan menjadi lebih baik.  Begitu juga penulisan, Blog Rinazul berfungsi bagi membantu anda dalam menjayakan jiwa anda untuk memiliki keutuhan cinta akan paksi penulisan, berdiri dalam karya tulisan dan berjaya memungut hasil atas usaha penulisan anda sendiri.  

Image result for penulis

Sedar atau tidak, penulisan dalam seharian adalah sesuatu kepuasan bagi anda yang sangat meminati hasil karya penulisan.  Oleh itu, penulis kalau tidak hasilkan sesuatu penulisan dalam sehari, duduknya juga tidak tenang. Ada sahaja semut bertangguk. Hal sekecil-kecil pun masuk, akan tersisa tak ke mana, bermuram durja duka di rumah. Tetapi jika seorang penulis dapat menulis dalam masa sehari, maka lengkaplah hari-harinya. 


Blog Rinazul berkongsi mengenai tips, penyelesaian dan apa sahaja berkenaan dengan blog, kewangan, perniagaan, kesihatan dan sebagainya. Saya percaya cetusan penulisan yang bakal melanda dalam negara kita pada masa akan datang. 





10:04 PG

6 Jenis Penulisan Freelance Writer Patut Tahu!

6 Jenis Penulisan Freelance Writer Patut Tahu!
Image result for PENULIS BEBAS

Freelance writer atau penulis bebas adalah golongan yang boleh menulis beberapa karya penulisan yang penting dalam industri Malaysia terutamanya dari segi penulisan kreatif dan lain-lain lagi malah ia juga termasuklah penulisan jurnal, buku, menterjermah bahasa dan banyak lagi.  Jangan bermimpi hendak menjadi seorang freelance writer jika tak tahu 6 jenis penulisan ini! Opss bukan begitu maksud saya, sekurang-kurangnya anda perlu belajar untuk ketahui salah satu atau mana-mana jenis penulisan yang penting ini.  

Image result for PENULIS BEBAS

Sebelum itu, tahukah anda kenapa begitu penting keenam-enam jenis penulisan seorang freelance writer? Tak lain tak bukan adalah kerana kehendak dan permintaan client terhadap hasil karya tersebut. Umum telah mengetahui bahawa penulis bebas atau freelance writer adalah golongan penting dan berpengetahuan dalam menghasilkan seni penulisan yang mereka kehendaki.  Jadi, kenapa perlu kecewakan orang lain atau kenapa perlu masih berada di tahap yang sama?  Apa kata kita ketahui lebih lanjut jenis-jenis penulisan seorang Freelance Writer atau penulis bebas yang wajib anda tahu!

Terdapat 6 jenis penulisan penting bagi seorang freelance writer atau penulis bebas.  Antaranya adalah:

Image result for CREATIVE WRITING

1.  CREATIVE WRITING / PENULISAN KREATIF

Penulisan kreatif berfungsi untuk menginspirasikan seseorang dan menjadikan pembaca beremosi dengan kekreativiti seorang penulis bebas memainkan kata-kata mereka.  Penulisan kreatif boleh jadi fiksyen dan juga bukan fiksyen. Penulisan kreatif juga seolah-olah seseorang penulis bermain dan berimaginasi bersama kata-katanya lalu membuatkan pembaca terbuai dengan keindahan pertuturan, perkembangan jalan cerita dan watak serta tarikan yang terdapat dalam penulisan tersebut.

Contoh penulisan kreatif dalam bentuk fiksyen adalah jurnal, autobiografi, surat dan biografi.
Contoh penulisan kreatif dalam bentuk non-fiksyen pula adalah skrip drama, sinopsis, cerpen, novel, puisi, filem dan sebagainya.

Image result for copywriting

2.  COPYWRITING

Copywriting lebih mudah dan senang serta seolah-olah penulisan basic bagi seorang freelance writer ataupun penulis bebas.  Copywriting merupakan ayat iklan atau ayat pujukan yang tersirat dalam menjual sesuatu produk dan servis.  Ia bukanlah perlu anda copy paste dan edit-edit, tetapi ia haruslah asli dan menarik mengikut gaya penulisan anda sendiri.  Terdapat pelbagai jenis teknik copywriting yang boleh anda kuasai dalam mempelbagaikan ilmu penulisan atau ilmu copywriting anda. Kelak, apabila anda menjual produk, anda berjaya hasilkan copywriting anda sendiri. Bagus, bukan?

Related image

3.  MENULIS BUKU KEHENDAK KLIEN

Selain daripada seseorang yang profesional, penulis bebas atau freelance writer juga diminta untuk menulis buku bagi pihak klien.  Boleh jadi client akan meminta anda menulis berkaitan profesionalisme mereka atau sesuatu yang mendatangkan untung kepada mereka, kiranya freelance writer dikatakan sebagai di balik tabir atau ghostwriter dimana karya anda tidak akan diletakkan nama anda tetapi digunakan nama client.  Itu sekiranya anda menerima untuk menulis buku kepada mereka dengan bayaran yang anda telah persetujui.  Penting sekali untuk anda ketahui tema penulisan, format, kerangka penulisan dan sebagainya dengan jelas mengikut kehendak client.

Image result for menulis

4.  TEJERMAHAN BAHASA ASING

Adakalanya penulis bebas atau freelance writer juga akan mendapat job untuk menterjemahan bahasa asing ke bahasa Melayu dan begitulah sebaliknya.  Tak ramai penulis yang fasih tentang bahasa untuk menterjemahkan dokumen dan sebagainya, tetapi bagi mereka yang fasih berbahasa english, melayu dan lain-lain lagi, itu adalah kelebihan bonus pada mereka!  Selain dari menterjemah bahasa untuk dokumen, penulis bebas atau freelance writer juga diberi peluang untuk menterjemahkan bahasa subtitle filem dan sebagainya.

Image result for jurnalistik

5.  JURNALISTIK

Jurnalistik adalah penulisan berkaitan sesuatu peristiwa yang anda ingin sampaikan kepada semua orang berkaitan dengan sesuatu kejadian atau peristiwa disertai dengan fakta yang kukuh, keterangan pelbagai pihak, kecepatan masa penulisan dan juga impak yang besar dan menarik.  Dah macam wartawan yang mengambil cerita hot dan akan cepat-cepat sebarkan, begitu penulisan jurnal, sekiranya  ia melibatkan apa-apa majlis, kejadian, tentang artis dan lain-lain lagi.  Menulis jurnalistik memerlukan anda berfikiran jauh, berpandangan luas kerana ia melibatkan isu dunia dan negara sama ada dalam bidang feyen, makanan, pendidikan, berita, gadget, wirausaha dan banyak lagi.

Related image

6.  REVIEW

Menulis review selalunya dibuat oleh blogger-blogger, tapi jangan terkejut, ia juga kerja seorang penulis bebas. Namun, menulis review bagi seorang freelance writer haruslah jujur dan tidak menipu para pembaca.  Secara logik, pihak client akan memberi produk mereka kepada penulis untuk penulis menggunakannya dan membuat review tetapi ada juga yang tidak memberikan produk mereka dan mereka mengambil perkhidmatan penulis untuk review atau menulis sahaja mengenai produk mereka.  Penulisan yang ditulis selalunya di terbitkan oleh penulis di blog mereka atau memberi hasil penulisan mereka kepada client tersebut.  

Image result for PENULIS BEBAS

Fuh, susah ke senang? Haaaa. Jangan macam-macam. Inilah penulis bebas punya kerja kalau anda nak tahu. Oh ya, itu belum termasuk hal-hal penulisan skrip dan lain-lain lagi. Mungkin penulis bebas yang ingin bermula boleh mencuba untuk buat review, copywriting, creative content dan jurnalistik dahulu.  Selepas itu boleh fokus tulis buku dan lain-lain. Penulis bebas yang berjaya adalah penulis bebas yang sentiasa mencuba menulis sehingga berjaya!







Selasa, 27 November 2018

5:13 PTG

7 TIPS KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH

7 TIPS KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH

Kenapa kita suka bertangguh satu-satu kerja? Sebab utama, sebab matlamat kita tak jelas, ya matlamat kabur! So ingat tindakan boleh jelas ke?

Ikut tips yang dikongsikan oleh mentor saya ni:

Image result for naik tangga kejayaan

TIPS #1 KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH - MATLAMAT

Decide apa yang kita nak dalam bisnes @ kehidupan 
(buatlah target 6 bulan, 1 tahun, 3 tahun, 5 tahun etc). Korang dah buat ke belum?


TIPS #2 KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH - TULIS

Tulis matlamat anda atas kertas! (jangan biar dalam otak je)


TIPS #3 KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH - TETAPKAN

Tetapkan tarikh untuk capai matlamat tu, macam kita bekerja pasti akan ada deadline atau tarikh akhir kena siapkan. Sama juga dengan matlamat kita, kena ada tarikh untuk bila kita akan capai.

Image result for naik tangga kejayaan


TIPS #4 KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH - SENARAIKAN TINDAKAN

Senaraikan tindakan-tindakan untuk capai matlamat awak tu. Kalau tak jelas apa tindakan nak buat, payah lah. Setakat impian hanya ilusi sahajalah jawabnya.


TIPS #5 KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH - SUSUN

Susun tindakan itu mengikut keutamaan. Ya, dahulukan yang paling penting untuk anda buat!

Related image


TIPS #6 KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH - BERTINDAK 

Buat tindakan serta merta! Jangan lengah-lengah lagi weyh!

TIPS #7 KURANGKAN SIKAP BERTANGGUH

Setiap hari jangan buat benda lain dulu. Jangan scroll FB or IG selagi tak buat salah satu tindakan yang bantu kita capai apa yang awak nak. Faham Tak Faham? 


Image result for naik tangga kejayaan

" Sebelum awak berlumba nak naik tangga kejayaan, pastikan tangga tu tersandar pada bangunan yang betul "

Boleh?

Ahad, 25 November 2018

3:20 PTG

Tips Belajar Bahasa Arab

Tips Belajar Bahasa Arab
Assalamualaikum semua,

Tips Belajar Bahasa Arab ini dikeluarkan oleh Kak Ad, seorang kawan di Wasap Group Niqab Malaysia.  Perkongsian ini akan membantu anda yang berminat belajar bahasa arab secara mudah, berkesan dan pantas. Insyallah.

Related image

Jom ikuti Tips Belajar Bahasa Arab!


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #1 -  MINAT 

Mesti ada MINAT. kalau tak minat, macam mana kita nak belajar bahasa arab. Betul tak? Tak banyak pun, asalkan ada. Dan minat tu kita kena pupuk untuk lebih mendalam lagi


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #2 -  RAJIN

RAJIN. Rajin cari artikel bahasa arab, rajin buka kamus, rajin dengar audio @ video arab, rajin bertanya dan juga anda kena rajin praktikkan.


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #3 -  FAHAM

FAHAM BUKAN HAFAL. Macam kaedah nahu @ sorof. Jangan sesekali kita hafal. Bilamana kita hafal, kita mudah lupa. Jadi kita kena bagi faham. Bilamana kita faham, memang kita tak akan lupa. Macam mana nak bagi faham? semak tips yang kedua tadi πŸ˜‰

Image result for bahasa arab belajar

TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #4 -  ADA KAMUS

ADA KAMUS. bilamana terjumpa kalimat yang kurang tahu makna, anda wajib dan boleh rujuk kamus. Tak kira jenis kamus macam mana pun, tetap sama je isi dalam tu. Anda boleh beli yang simple dahulu pun tak apa, tiada masalah.


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #5 -  BUKU NOTA / CATITAN

ADA BUKU NOTA SAMPINGAN. Buat yang kecil pun tak apa. kalau boleh ada lebih catitan. Khaskan untuk kalimat baru, nahu, sorof, ikrob, balaghah dan lain-lain lagi supaya nanti kita mudah nak semak. Takde la nampak bercelaru dan tak faham nanti. πŸ˜‡


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #6 -  PRAKTIKKAN

PRAKTIKKAN. Kita dah tahu buat ayat, kita juga dah cuba bercakap bunyinya. Jangan risau pasal salah nahu. Dalam penulisan sahaja dititikberatkan nahu, dalam perckpan tidak. Jadi, jangan risau jika anda salah. Dah nama pun belajaq kan?


Related image

TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #7 -  USAHA 

USAHA. Usahalah untuk buat 1 hari 1 ayat. Anda boleh buat dalam bahasa melayu dahulu. Kemudian tulis kat bawah kalimat tadi dalam bahasanya. Nanti lama-lama pandai susun ayat yang betul.


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #8 -  BUAT TABLE

BUAT TABLE. Bila jumpa je kalimat baru, tulis kata seerti, kata lawan dan kata akar.


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #9 -  JANGAN MALU BERTANYA

JANGAN MALU BERTANYA. Malu bertanya, sesat jalan. Kalau malu juga, kita jugak yang rugi kan?


Jom Belajar Bahasa Arab Bersama Ustazah Ad





3:59 PG

QIBTIYYAH EXCLUSIVE - PENGELUAR NIQAB TERBAIK DI MALAYSIA

QIBTIYYAH EXCLUSIVE - PENGELUAR NIQAB TERBAIK DI MALAYSIA
Related image

QIBTIYYAH EXCLUSIVE sangat popular dalam kalangan para muslimah Malaysia yang berniqab atau berpurdah, dalam erti kata lain, Qibtiyyah Exclusive ini adalah jenama niqab yang merupakan pengeluar niqab terbaik di Malaysia. Pelbagai jenis niqab yang ditawarkan oleh Qibtiyyah Exclusive dalam menyasarkan pemakaian sunnah isteri Rasulullah SAW ini berkembang di serata dunia.

Biarpun baru sahaja berniqab dalam tahun 2018 ini, niqab dari QIBTIYYAH EXCLUSIVE ini menjadi pilihan saya! Oh ya, ini adalah niqab kedua yang saya pakai. Yang pertama, beli di kedai-kedai berhampiran Masjid India sahaja.  Banyak sangat sebab kenapa saya teruja sangat nak cuba niqab Qibtiyyah Exclusive ini.  Sebelum tu, mari kita lihat pelbagai jenis niqab Qibtiyyah Exclusive yang ditawarkan oleh pengeluar niqab terbaik di Malaysia ini.




Pada mulanya teringin nak pakai semua ni, hihi, akhirnya beli la 2 jenis niqab Qibtiyyah Exclusive iaitu Niqab Qayla dan juga Niqab Qibtiyyah.  Niqab Qayla yang berbentuk V di bahagian dahi dan berenda dihujung tudung belakang manakala niqab Qibtiyyah pula yang tutup dahi dan sama saiz bahagian belakang serta boleh adjust untuk dibawa ke tepi.  Ramai orang salah sangka kadang-kadang, mereka fikir pakai macam-macam jenis pattern niqab ni adalah untuk bergaya, sebenarnya tidak begitu. Bila dah pakai, barulah saya faham.  

Yang bawa niqab atau kain labuh belakang tu ke tepi atau biarkan ke belakang tu, adalah untuk menyama ratakan dengan tudung.  Kadang-kadang tudung dalam tu warna hitam, jadi nak hitam juga niqab.  Kadang-kadang tudung warna lain, kita rasa janggal sebab tak sama warna, tak selesa atau lebih suka nampak warna hitam lebih di hadapan, jadi dipakai bawa ke depan atau tepi.  Bergantung kepada niat seseorang jugalah. Tapi yang penting niat nak kemaskan, tiada masalah.

Saya lebih memilih Qayla sebab dia tutup dahi bentuk V, rasa lebih selesa, cukup-cukup muat, tak perlu adjust banyak lagi dan terletak dengan sempurna. Itu pendapat sayalah. Lain orang lain pendapat.  Dan yang penting suami suka sangat tengok saya pakai niqab Qayla ni. Memang best sangat. Dahla selesa.  




Image result for QIBTIYYAH EKSKLUSIF rayna


Apapun, niqab Qibtiyyah adalah The Best Seller, memang ramai suka sebab dia boleh bawa ke tepi dan boleh adjust ke belakang. Nak jadikan labuh sama macam tudung pun boleh.

Selain tu, Niqab QIBTIYYAH EXCLUSIVE juga menampilkan niqab Elma dan juga niqab atau Purdah Rayna.  Semua ni cantik-cantik, ada banyak pilihan warna pula tu. Seriusly kalau nak pakai untuk kenduri kahwin atau majlis penting, memang saya pilih semua niqab dari QIBTIYYAH EXCLUSIVE ni. 



Image result for QIBTIYYAH EKSKLUSIF rayna

Yang Paling best dan menarik, niqab Elma, dulu rasa tak de keperluan nak pakai dan tak berminat langsung warna-warni ni. Tapi percayalah bila ada keperluan macam saya barulah nak cari niqab Elma ni.  Keluarga nak buat kenduri kahwin sepupu, pastu semua tudung tema pink, kita pun takda tudung pink, yang ada pun selendang dulu kala yang tak sesuai. Naseb baik ada niqab elma ni, so dapatlah sama-sama bertema pink dengan saudara mara.



Macam-macam warna ada tu, pilih saja nak yang mana. Bab harga jangan risau, memang berpatutan dan mampu milik. Kualiti dia lagilah perghhh guna kain aritachi! Patutlah sepanjang pakai niqab Qibtiyyah Exclusive, tak pernah ada masalah apa-apa. Tapi kalau pakai jenama biasa-biasa rasa kain tak selesa, tak sepadan dengan hidung.  huuu. Alhamdulillah. Thanks sangat sebab adanya niqab Qibtiyyah Exclusive ni.  Pengeluar niqab terbaik di Malaysia!!!



QIBTIYYAH EXCLUSIVE KESAYANGAN SAYA SAMPAI (FLASHBACK)

No automatic alt text available.



PAKAI MASA KENDURI NAK BERTEMA PINK DENGAN SEDARA MARA

Image may contain: Shamsiah Zulkifli

Image may contain: 4 people, including Linda Dinalia and Shamsiah Zulkifli, people smiling



NIQAB QAYLA YANG SUPER DUPER SELESA DAN SUKA SANGAT!!! 
(SAYA SEBELAH KIRI)

Image may contain: one or more people


JOM TENGOK SEMUA JENIS NIQAB QIBTIYYAH EXCLUSIVE DI SINI



2:53 PG

Tudung kanak-kanak Murah Online | Mudah, Lembut, Selesa, Murah Serendah RM9.90

Tudung kanak-kanak Murah Online |   Mudah, Lembut, Selesa, Murah Serendah RM9.90
"Di mana ya nak dapatkan tudung kanak-kanak yang murah secara online?"
Kalau beli online, kena pastikan ia benar-benar berkualiti dan cantik! Yang penting
selesa untuk anak-anak. Janganlah indah khabar dari rupa pula kan!


Tudung kanak-kanak Murah Online |
Mudah, Lembut, Selesa, Murah Serendah
RM9.90



Dewasa ini, tudung kanak-kanak murah jarang didapati dalam pasaran.
Mana tidaknya, tudung kanak-kanak sekarang mahalnya sama seperti
tudung dewasa, ada pula sudah mencecah RM50 dan RM100 ke atas.
Sekadar untuk anak-anak mula belajar memakai tudung serta memakai
berkualiti pastinya menjadi pilihan anda.

Tudung Kanak-Kanak Murah Online di Malaysia
Anda pasti tercari-cari tudung kanak-kanak murah kan? Di butik atau pasar
malam sekalipun, belum tentu boleh dapat harga serendah RM10 untuk tudung
kanak-kanak. Tidak kiralah sama ada tudung instant shawl, tudung sarung
atau tudung sekolah kanak-kanak, kini anda boleh dapatkannya secara murah
dan online sahaja di Malaysia.

Tudung Si Comel | Tudung Kanak-Kanak Murah Online



Tudung Si Comel adalah pembekal tudung kanak-kanak terbesar di Malaysia
yang menawarkan jual beli tudung kanak-kanak murah secara online. Tudung
kanak-kanak pelbagai saiz dan design ini menjadi pilihan ramai ibu bapa dalam
memilih tudung kanak-kanak terbaik untuk anak mereka.  Hebatnya, tudung
kanak-kanak jenama Tudung Si Comel ini sangat murah serendah RM9.90
sahaja.

Ciri-Ciri Tudung Si Comel

Material Tudung Berkualiti


Tudung Si Comel diperbuat daripada jenis kain yang sangat berkualiti dan
eksklusif untuk dipakai. Material kain yang berkualiti menjadikan tudung
tersebut nampak lebih cantik, kemas dan selesa.



Tidak Panas Dan Tidak Licin



    Cuba bayangkan kalau anak-anak pakai tudung yang licin dan mudah terasa
    panas. Pasti tudung akan menjadi tidak terduduk tetap kerana licin dan sering
    bergerak.  Anak anda pasti tidak selesa dan terasa penas. Tudung Si Comel
    tidak terlalu licin dan tidak panas setelah memakainya.


    Pelbagai Design Terkini



      Tudung Si Comel mempunyai pelbagai design terkini yang menarik dan cantik.
       Anda pasti terpegun melihat kecomelan anak anda menggayakan Tudung Si
      Comel. Anda juga boleh memilih design tudung mengikut kesesuaian aktiviti
      untuk anak anda.

      Jenis-Jenis Tudung Si Comel Yang Dijual Online

      Terdapat banyak jenis Tudung Si Comel yang dijual secara online dengan murah
      dan berpatutan.  Anda boleh dapatkan pelbagai tudung untuk semua aktiviti
      yang bersesuaian dengan anak anda seperti tudung untuk ke sekolah,
      bersantai, bersukan, berjalan-jalan dan sebagainya.

      Instant Shawl Marissa
      Instant Shawl Marissa adalah tudung selendang instant shawl yang dihasilkan
      daripada material jenis Mose Crepe Lembut.  Tudung instant shawl Marissa
      yang dihiasi dengan corak kupu-kupu dan boleh dipakai bersama awning hitam
      yang berbentuk ini sangat mudah dan cantik dipakai oleh kanak-kanak.  
      Keselesaan mereka sangat terjamin dimana mereka tidak perlu memakai
      kerongsang sekalipun. Ia sesuai dipakai oleh kanak-kanak yang berumur 5
      hingga 8 tahun.

      Instant Shawl Kupu-kupu

      Instant Shawl Kupu-Kupu adalah instant shawl kanak-kanak yang diperbuat daripada material Cotton Prada Original yang lembut dan ia telah dihasilkan dalam dua jenis warna yang berbeza mengikut reka bentuknya.  Instant shawl kupu-kupu ini sangat mudah dipakai dan disarungkan tanpa pin, malah selendang selesa ini amat mudah digosok. Anda boleh mendapatkan pelbagai saiz Instant Shawl Kupu-Kupu ini bagi anak anda yang berumur 2 hingga 12 tahun.

      Instant Shawl Buble



      Instant Shawl Buble menampilkan kain jenis buble yang amat berkualiti dan sedap dipakai.  Ia tidak perlu digosok, mudah dibasuh dan dikeringkan. Kain tudung ini tidak jarang dan berat tetapi terasa ringan sahaja dan membuatkan kanak-kanak boleh memakainya pada siang hari tanpa rasa berat dan panas.  Seperti biasa, anak anda tidak perlu memakai pin dan boleh memakai inner tudung untuk lebih kemas.


      Instant Shawl Aina



      Instant Shawl Aina juga diperbuat daripada material fabrik jenis buble.  Terdapat pelbagai corak dan warna pilihan yang menarik untuk anda. Ciri design yang berjuraian di sebelah kanan tudung merupakan style yang cantik dan menarik untuk anak anda bergaya.  Saiz labuh tudung boleh dikemas mengikut kemahuan labuh anda. Untuk pengetahuan anda juga, instant shawl Aida sesuai digayakan untuk kanak-kanak yang berumur 5 hingga 10 tahun.



      Shawl Madeena



      Tudung Meedina adalah tudung sarung kanak-kanak ala-ala shawl dan tudung yang mudah dipakai dengan awning yang sekali jahit dengan tudung serta dihias dengan corak bunga-bungaan dan lain-lain lagi corak yang ceria.  Tudung Meedina menggunakan kain jenis Cotton Prada yang Original yang sangat lembut dan selesa dipakai. Saiz bagi tudung Meedina terdiri daripada saiz 4 tahun sehingga 9 tahun.

      Shawl Marshmellow

      Tudung Marshmallow sangat ringkas dan boleh dipakai untuk aktiviti rutin harian anak anda.  Ia mudah dibasuh dan dipakai kerana anda perlu sarungkan sahaja dan ia akan melekap dimuka dengan selesa. Awningnya juga akan terduduk rapi di atas kepala.  Dengan corak riben menarik dan mempunyai 10 koleksi pilihan warna, tudung ini juga boleh anda dapatkan dengan saiz dari 1 hingga 15 tahun.

      Tudung Sekolah Soft Awning



      Tudung sekolah soft awning adalah tudung ringkas yang boleh digayakan oleh semua kanak-kanak. Hanya sarung sahaja seperti tudung sekolah, ia sangat mudah dan selesa dipakai. Awning dikepala sangat lembut dan terletak elok. Tudung sekolah awning ini juga dihasilkan daripada fabrik jenis Lycra Korea yang sejuk dan lembut dengan pelbagai pilihan saiz dan warna. Anda boleh mendapatkan warna putih seperti tudung sekolah dan juga warna lain seperti hitam, biru, merah, hijau dan lain-lain lagi.

      Tudung Sekolah Putih


      Tudung sekolah putih boleh dijadikan tudung untuk anak anda pakai ke sekolah dengan selesa dan mudah. Ia juga dihasilkan daripada kain lycra korea yang sejuk, lembut dan sangat berkualiti. Sama seperti tudung lain, tudung sekolah putih ini terdiri daripada pelbagai saiz seperti Ss, S, M dan L.


      Tudung Sekolah Rejek Kilang



      Tudung sekolah rejek kilang adalah tudung kanak-kanak yang telah mengalami sedikit ketidaksempurnaan dari segi jahitan kurang kemas semasa dijahit di kilang tetapi ia masih elok untuk dipakai.  Tudung sekolah rejek kilang ini dijual dengan harga serendah Rm9.90 sahaja. Untuk pengetahuan anda, tudung ini boleh dipakai oleh anak-anak untuk melakukan aktiviti santai, sukan dan sebagainya. Dengan pelbagai pilihan warna, saiz dan harga yang murah, tudung sekolah rejek kilang ini juga mendapat permintaan ramai dalam kalangan ibu bapa.


      Kelebihan Tudung Si Comel

      1. Jaminan 180 Hari


      Jaminan 180 hari diberikan untuk semua jenis tudung si comel.  Setiap tudung
      yang dibeli boleh ditukar dalam tempoh tersebut tetapi kos penghantaran
      haruslah ditanggung oleh pelanggan sendiri.
      2.  Pelbagai Saiz Untuk Anak Anda
      Tudung Si Comel boleh didapati dalam pelbagai saiz iaitu SS, S, M dan L.  Ia boleh dipakai seawal usia 3 tahun sehingga umur mencecah 15 tahun atau 17 tahun. Anda boleh melihat maklumat saiz  tudung anak anda di laman web Tudung Si Comel.



      3.  Mudah Dipakai
      Tudung Si Comel sangat mudah dipakai dengan cara anak anda hanya perlu
      sarung sahaja tanpa memakai pin ataupun kerongsang.  Bagi tudung instant
      shawl pula, anak anda tidak perlu membelit-belit tudung tersebut tetapi hanya
      perlu dipakai sarung seperti biasa, corak dan design tudung sudah terletak
      cantik dan mudah.
      4.  Material Tudung Yang Berkualiti
      Tudung Si Comel dihasilkan daripada material atau fabrik kain tudung yang
      berkualiti dan selesa.  Salah satunya adalah kain Lycra Korea yang lembut,
      gebu dan sejuk setelah anda memakainya. Keselesaan yang tidak terlalu panas
      ini menjadi anak-anak anda amat suka memakai tudung si comel.
      5.  Pelbagai Design, Warna dan Corak Tudung Si Comel
      Tudung Si Comel terdiri daripada pelbagai jenis warna untuk setiap design dan
      corak. Anda boleh melihat di laman web Tudung Si Comel untuk tudung-tudung
      yang menepati citarasa anda dan anak anda. Malah, ia boleh dipadankan
      mengikut apa sahaja pakaian yang anda inginkan.
      Pakaian Lain Yang Boleh Anda Dapatkan Di Tudung Si Comel
      Anda boleh mendapatkan pelbagai jenis produk atau pakaian lain di Tudung Si Comel seperti baju muslimah, baju kurta, telekung dan lain-lain lagi.  Adalah lebih mudah dan senang untuk anda shopping secara online di Tudung Si Comel kerana anda boleh mendapatkan apa sahaja dengan mudah dan sekaligus, tak perlu cari di kedai online lain lagi.  Mari kita lihat pakaian lain yang dijual di sini.
      Telekung Kanak-Kanak


      Jubah

      Baju Muslimah
      Pakaian Renang
      Baju Sekolah

      Kurta


      Jom Dapatkan Tudung si Comel Segera!
      Ramai ibu bapa yang sangat berpuas hati dengan tudung kanak-kanak murah online yang dijual di Tudung Si Comel serendah RM9.90 ini.  Tekstur fabrik kain yang selesa, lembut dan cantik memberi keseronokan kepada anak anda untuk memakai tudung dan baju muslimah kanak-kanak.  Begitu mudahnya untuk kita melentur buluh daripada rebungnya, dengan adanya Tudung Si Comel yang sangat mudah, lembut dan selesa ini, anak anda akan seronok memakai tudung! Anda juga boleh dapatkan secara murah terus di Tudung Si Comel.