Advertisement

SUSU BADAN PEKAT, BANYAK DAN MERIAH DALAM BEBERAPA MINIT!

Ibu yang menyusukan anak menghadapi pelbagai masalah tambah-tambah ketika tengah berpantang. Kita bukan sahaja perlukan masa untuk recover dan berpantang, tetapi kita juga perlu masa untuk lebih selesa memberi keperluan yang bayi perlukan. Salah satunya adalah menyusu bayi.

Ramai ibu menyusu mula stress, alami tekanan dan tidak cukup tidur dan rehat apabila bayi meragam. Adakalanya bayi meragam disebabkan oleh tidak selesa dan perut lapar.  Apabila menyusukan bayi, pasti kita fikir bayi sudah kenyang tetapi boleh jadi salah.


Cara penyusuan dan juga pengaliran susu kemungkinan tidak melancarkan dan membanyakkan susu badan masuk ke dalam mulut bayi. Di sinilah bayi mengalami masalah tidak dapat minum susu dengan puas dan akhirnya masih lapar lagi.

Sebagai alternatif dan penyelesaian, pasti ibu-ibu mengutamakan jumlah susu badan, sebaiknya kita akan ikhtiar untuk tambahkan susu badan dengan lebih banyak. Ya, faktor banyakkan susu badan juga adalah dari segi pemakanan. Makan makanan yang dapat tingkatkan dan banyakkan susu badan bagi ibu menyusu. 


Makanan Semulajadi Tingkatkan Susu Badan | 
Banyakkan Susu Badan Ibu Menyusu


Anak lebih kenyang sepanjang hari, susu ibu lebih meriah, tak risau lagi setiap kali nak menyusu sebab ibu akan lebih yakin susu keluar dengan banyak. Justeru para ibu pun tak letih lagi menghadapi proses susukan anak. Semuanya berjalan dengan baik, lancar dan tenang.

Itulah kesan bila kita mengamalkan makanan semulajadi untuk banyakkan susu badan ni. Alhamdulillah untuk amalkan makanan semulajadi ni, kita kena kenal apakah yang terbaik. Salah satunya adalah kurma, tapi bukan kurma biasa-biasa tau. Ramai ibu menyusu yang makan kurma Ajwa untuk menyusu, dan kata mereka kurma ajwa sangat berkesan banyakkan susu badan berbanding kurma yang lain. Tapi kurma ajwa pun sekarang ni banyak yang ditanam di negara Iran, Cina, Indonesia dan lain-lain, tolong jangan makan ajwa dari negara lain sebab kurma ajwa Asli daripada Madinah adalah satu-satunya kurma yang dikatakan ada doanya Rasulullah SAW dan dapat ikhtiar buang sihir / gangguan juga.


Jadi, pilih kurma Ajwa Asli daripada Madinah. Ataupun orang gelar Kurma Ajwa Asli Madinah. yang pastinya original dari Madinah. Dekat mana nak cari kurma ajwa original Madinah ni?

Kurma Ajwa Asli Madinah Dari Rihura


Ingat Rihura, konfim ramai yang dah tahu Kurma Ajwa Madinah Rihura adalah original dari Madinah. Bukan sahaja rasa dia sedap, tak terlalu manis dan tak muak, tetapi Rihura juga pembekal kurma ajwa Madinah Certificate Original. Jadi, komfim-komfim lah dari Madinah. Nak beli kurma yang terbaik kualiti premium dan eksport (buah original stok baharu, segar dan buah terpilih) , adalah dari Rihura. 

Betulkah Kurma Ajwa Rihura boleh banyakkan susu badan? Alhamdulillah, ramai ibu menyusu mengamalkan kurma ajwa Rihura ni, dan feedback dia pun sangat bagus, memang betul susu bertambah meriah. Ibu-ibu yang bekerja pun dah tak risau untuk buat stok susu anak sepanjang hari.

Ada juga ibu menyusu dan berpantang yang migrain, lemah badan, susu kurang, selepas makan Kurma Ajwa Asli Madinah ni, memang lebih bertenaga, dah rasa cergas badan, migrain pun hilang dan the best adalah susu badan pun jadi banyak. Ada yang dari 1 oz naik sampai 4 oz sukatan susu yang dipam. Alhamdulillah. Sebelum saya kongsikan cara makan kurma utk ibu menyusu, jom baca kata-kata mereka yang dah makan kurma ajwa asli Madinah dari Rihura ni.

Cara Amal Kurma Ajwa Asli Madinah Untuk Ibu MenyusuIbu menyusu boleh mengamalkan kurma Ajwa Asli Madinah ini dengan cara begini. Dengan cara ini, susu badan akan meningkat, meriah dan bertambah. Selain itu, ia juga dapat mengenyangkan perut, beri tenaga kepada tubuh badan, meningkatkan sel dan mengatasi masalah sembelit. Itulah sebab ia sangat sesuai bagi ibu hamil, ibu berpantang dan ibu menyusu. Inilah juga antara khasiat Kurma Ajwa Asli Madinah sebenar Rihura.
Cara Makan Kurma Ajwa Untuk Ibu Menyusu adalah seperti berikut:-


1. Berdoa dan bersalawat ke atas Nabi SAW
2. Makan 3,5 atau 7 biji sebelum menyusu dan minum 1-2 gelas air.

Atau / Dan

3. Minum air nabeez dan makan buahnya (Air rendaman kurma ajwa 3 -7 biji yang dibiarkan selama 6 jam).

Atau / Dan

4. Makan 7 biji pagi sebelum sarapan dan 3 biji untuk alas perut pada malam hari sebelum tidur.

Boleh pilih mana-mana cara atau amalkan semua sekali tidak menjadi masalah. Diingatkan bahawa, kurma ajwa adalah kurma kegemaran Nabi SAW dan didoakan Nabi, ia mempunyai berkah. KLIK SINI UNTUK PERTANYAAN BERKAITAN KURMA AJWA ASLI MADINAH UNTUK MENYUSU:Pembelian Kurma Ajwa Asli Madinah Di Shopee:


Catat Ulasan

0 Ulasan