DARI KERJA BANK, SEKARANG JADI PENGUSAHA SANDWICH SEBAB DULU SUKA TENGOK MAK BUAT SANDWICH.

3:17 PTG 3


DARI KERJA BANK, SEKARANG JADI PENGUSAHA SANDWICH SEBAB DULU SUKA TENGOK MAK BUAT SANDWICH.


Waktu dulu kalau kata berniaga sandwich, orang tak percaya kita ada Degree (Fakulti Business Management). Tapi itu bukan ukurannya utk menjadi seorang businesswomen yang berjaya!

Selama ni ramai yang tahu Ashrin Food adalah pembekal sandwich borong & murah di Kuala Lumpur. Yang menawarkan sandwich besye-biase aje utk sekolah, kiosk, petrol station n sbgnya. Dari November 2017 ditubuhkan, konsep Ashrin Food adalah sandwich bajet tapi isi kenyang yakmat (Siapa dah rasa, akan tahu!)




Hampir 2 tahun (Nov 2017 - sekarang September 2019) bergerak secara solo n agent. sekarang kami dah ada Food Distributor. N a very Good News, kami bakal keluarkan PREMIUM Sandwich Freshly Made utk semua golongan Kuala Lumpur (nanti kami umumkan di mana tempat yg boleh dapatkan sandwich ni)

Premium Sandwich Freshly Made Manufactured by Rihura Herbs Enterprise (002942099-U), company saya yang turut uruskan Ashrin Food. Means Rihura bukan sahaja berkaitan jus kesihatan wanita, tetapi mempunyai Ashrin Food (healhty food) di bawahnya.



 





99% persiapan dah siap. Tunggu launch sahaja dan masuk mulut semua warga KL. Macam tu pulak😄😘 Thanks to Goboks Food Enterprise atas kerjasama yang ditawarkan. Semoga projek Sandwich ini berjalan lancar dan dapat manfaatkan semua orang dunia akhirat. Amin.




Tak sabar la kan nak tunggu sandwich kami launced masuk mesin vending nanti. Oh ya, nanti kami kongsikan kat mana sandwich ini bakal bertapak dan boleh korang dapatkan.   Kenapa ada gambar-gambar makanan lain? Itu semua akan ada dalam projek makanan ini. Maksudnya sandwich Ashrin Premium Freshly Made ini akan berada setaraf dengan jenama-jenama makanan yang lain ni seperti Sushika, kek badam coklat premium, be fresh soda dan lain-lain lagi. Nice kan!


So kat sini, Sis belanjer sikit teaser aummmmm aummmmmm dapnya!
Jangan lupa follow IG Ashrin Food  atau Facebook Ashrin Food, untuk ikuti perkembangannya.

Formula Tarik Rezeki, Perkongsian Dari Cikgu Shiikin

11:46 PG 0
Perkongsian Formula Tarik Rezeki ini dikongsikan oleh Noorasyiikin Ishak yang turut dikenali sebagai Cikgu Shiikin Semoga kita semua berjaya mengikuti formula tarik rezeki ini. Insyallah.

Formula Menjemput Rezeki

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1. DHUHA.
Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat.Selepas Solat Dhuha kita perlu baca surah Al-Waqiah. Waktu DHUHA rasakan getaran kita untuk menjadi apa, contohnya jika ingin jadi JUTAWAN. Doalah jadi JUTAWAN BERKAT..

2. TAHAJJUD.
Bangunlah menunaikan solat ini setiap malam. Tambahkan juga bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah pertolongan Allah sebulat-bulatnya..

3. AL QURAN.
Bangun pagi jangan buka hp atau rancang nak buat apa2 dulu, mandi dan ambil wudhuk terus baca Al-Quran & terjemahan walaupun 1 ayat..

4. ZIKIR 
Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Jika tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari..

5. SOLAT BERJEMAAH
Terutamanya lelaki. Orang lelaki juga diminta telefon ibu 1 hari 5 kali atau lebih..

6. SILATURRAHIM.
Jangan memecahkan silaturrahim. Maafkan mereka yang pernah sakiti kita dengan hati yang yang lapang dan tenang..

7. BERSEDEKAH.
Sedekah punyai satu power yang luar biasa. Allah gandakan 10 & boleh digandakan lagi 700 kali..

8. SOLAT AWAL WAKTU
Solatlah di awal waktu. Jika tgh susun 40 batu, tiba ke batu yang ke 39 azan berkemandang, sambunglah batu terakhir selepas solat..

9. BERGANTUNG PENUH DENGAN ALLAH.
Jangan mengharapkan manusia di luar sana..
Minta sepenuh hati kepada Allah, baru usaha.

10. TAWAKAL DAN USAHA
:
4 amalan surah setiap hari.
● Surah Yaasin- Setiap solat fardhu
● Surah Al-Waqiah-Waktu Dhuha
● Surah Ar-Rahman- Waktu Asar
● Surah Al-Mulk - Sebelum tidur"
1. Minumlah air masak 3 liter sehari.
2. Jika yang perempuan mulalah pakai stokin. Sebab penyakit bermula dari kaki.
Semoga bermanfaat. 😘

Lain-lain:
Apabila semuanya diusahakan, sedikit demi sedikit kehidupan kita akan berubah. Saya juga mahu berubah menjadi lebih baik dan lebih baik.

TESTIMONI #4 JUS AIMRA'A: PAYUDARA MAKIN BESAR, PRODUK MENJADI

11:11 PTG 0

"PAYUDARA MEMANG TEGANG, PRODUK MEMANG MENJADI"


Customer minum 1 botol setengah dah. Hampir 2 botol, katanya payudara tegang, memang menjadi. Tak dinafikan, sis pon rasa nipple dan payudara memang tegang, asbab herba pueraria mirifica dalam ni. Alhamdulillah produk selamat dan berkesan.


Jangan risau, sama ada anda sudah berkahwin atau belum berkahwin, Jus Aimra'a bakal membentuk tubuh badan anda dengan lebih mantap seperti yang anda inginkan. Ada orang yang mempunyai payudara kecil, puting kecil dan susah untuk tegang.  Alhamdulillah, Jus Aimra'a dapat membantu anda mengatasi masalah tersebut kerana Jus Aimra'a terhasil daripada herba terbaik wanita iaitu Pueraria mirifica, manjakani dan daun kacip fatimah.

Bukan sahaja payudara, tetapi ia juga dapat membentuk dan membesarkan punggung anda, wauu semakin seksi isteri di rumah!  Jangan pelik kenapa suami asik nak melekat dekat anda je. eheee. 





Untuk pengetahuan anda, Jus Aimra'a adalah produk jus kesihatan wanita yang sihat dan selamat, lulus KKM, dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP, halal dan boleh diambil oleh wanita yang berumur seawal 18 tahun sehingga 70 tahun. 

Ia bukan sahaja dapat mencantikkan tubuh badan anda dan menyihatkan kesihatan wanita, tetapi juga dapat mengatasi masalah wanita berumur yang hampir mengalami menopous.  Ia dapat mengurangkan sakit dan penat ketika hampir menopous.

Ya, bolehlah anda syorkan kepada ibu-ibu dan wanita-wanita berumur yang anda kenali! Tak kurang juga kepada mereka yang letih bekerja iaitu suri rumah dan wanita bekerjaya di luar sana.

Nak tahu kelebihan jus Aimra'a? Jom lihat di sini:



TESTIMONI #3 JUS AIMRA'A: PAYUDARA MAKIN TEGANG

10:42 PTG 0
" PAYUDARA MAKIN TEGANG, CEKANG" 



Ini testimoni customer sis yang berumur 50 tahun. Cayalah! Baru-baru ni, dengar kata customer ni kawen baru dan menamatkan zaman janda. Alhamdulillah. Pastilah awet muda dan mantop sgt!



Bayangkan, payudara terasa tegang dan mantap. Ha, siapa tak nak? Memang seksi tu, tambah-tambah bila bersama suami. Opss, tak payah cerita lah hal dalam kain. Heh heh. Ternyata khasiat jus Aimra'a amat menakjubkan.




Untuk pengetahuan anda, Jus Aimra'a adalah gabungan herba delima, pueraria mirifica dan juga kurma. Semua herba tersebut mempunyai khasiat dan manfaat yang tersendiri.  Tak dinafikan lagi. Sebab itu, disarankan untuk anda makan buah delima, kurma dan herba pueraria mirifica ini pula amat susah untuk dijumpai. 

Masyarakat indonesia yang selalu gunakannya di dalam jamu atau produk kecantikan mereka. Sebab tu, body-body gadis indonesia banyak cantik-cantik dan mengiurkan gitu. Alahai. Jangan marah ye,, sis cerita yang benar-benar sahaja. Hehe.

Gadis-gadis dan mak-mak di Malaysia wajib cuba minum Jus Aimra'a untuk dapatkan tubuh badan yang mantap, aset payudara dan punggung yang besar dan bulat. Pasti mengancam! 

Jom minum Jus Aimra'a! Harganya juga amat berpatutan u olls.




TESTIMONI #2 JUS AIMRA'A: PAYUDARA BESAR, PERUT KEMPIS

10:20 PTG 0


Customer sis terkejut sangat selepas minum Jus Aimra'a dalam sebulan. Katanya aset payudara terlalu besar selepas minum. Kan sis dah cakap, kesan herba pueraria mirifica semulajadi memang terbaik! Kalau aset besar, mestilah yang bawah tu pun besar. Sebab pueraria mirifica herba ni memang memantapkan aset-aset kewanitaan seperti payudara dan punggung. 

Ha gitew. Kelas kau! 

"ASET BESAR SANGAT, PERUT KEMPIS, BUAH DADA MEMBESAR"


Wauhhh, mengancam sangat tuh. Aumm patutlah suami asik puji dan berkepit dengan kita semacam je.




Katanya, nak stop dulu minum sebab aset payudara dah besar. Sebenarnya, ia memang memantapkan. Kalau korang badan flat atau memang tak de bentuk payudara, memang pergghh lepas ni naik sikit-sikit, saiz 32 jadi 34 jadi 36 jadi 38 gitu. 

Wah teruja sangat-sangat kan. Paling best lagi, perut kempis. Memang boleh kurus sebab kandungan acai beri dan apple juice amat membantu merampingkan tubuh badan sis. 

Suami sis suka sangat sis minum jus Aimra'a ni, bila sis tak minum, dia yang ingatkan. Nampak tak kesannya tu bukan je kita dapat tubuh badan yang ideal, tapi kita dapat puaskan hati dan nafsu suami pulak. oopsss!



5 Langkah Founder Perlu Buat Untuk Marketkan Diri Dan Produk Di Media Sosial

12:07 PG 0
Ramai pemilik bisnes atau founder yang masih kurang jelas bagaimana cara untuk mula marketkan produk dan diri mereka di media sosial. Sebenarnya, menjadi bisnes owner tidak semudah yang anda sangkakan. Anda boleh mula marketkan produk dan diri anda dengan cara yang betul dan konsep yang betul. 

Paling penting, ketahui niat dan matlamat anda dengan jelas supaya anda dapat merancang yang terbaik untuk orang ramai. Pendek kata, founder bukan semata-mata harus berusaha menjual produk, tetapi haruslah beri manfaat kepada pelanggan dan orang ramai.

Oleh itu, apakah langkah pertama founder perlu buat untuk marketkan produk dan diri mereka? Tak perlu risau, ikuti satu persatu langkah, semua akan menjadi mudah. Wajarlah untuk anda sediakan bahan-bahan atau membuat persiapan dahulu. Kemudian bolehlah anda marketkan produk dan diri anda dengan mudah di media sosial.


Tips perkongsian ini adalah dari Khairul Hakimin Muhammad, jom lihat 5 langkah founder perlu buat untuk marketkan diri dan produk mereka di media sosial.

1. Susunan Content - Susun content mengikut positioning diri.  Content perlu dipelbagaikan dan perlu mengikut susunan yang baik dan teratur.

2. Content Iklan dan Pencarian Ejen - Susun iklan untuk buat sales dan cari ejen / distributor. Ambil sedikit masa untuk menghasilkan content bagi sales dan pencarian ejen.

3. Content Manfaat - Bangunkan content membina untuk dibaca dan memberi manfaat kepada orang lain. Sama ada tips, panduan dan info, tiada masalah untuk anda berkongsi.

4. Coretan Inspirasi - Founder patut mahir dari sudut menulis hal inspirasi dan pelajaran bermakna buat audien.
5. Perihal Peribadi - Sesekali up tentang kehidupan seharian, ia akan menambah percaya kewujudan sebenar empunya diri.



Perkara yang patut anda elakkan sebagai founder adalah:


1. Sibuknya menjaja kesilapan ejen.
2. Lekas marah apabila disoal dan ditanya. Peneraju bisnes, jiwanya lebih tenang menghadapi berbagai soalan di media sosial.
3. Menggunakan media sosial untuk bantai produk orang lain terutama pesaing.
4. Beriya-iya tunjuk kekayaan.
5. Tidak menjaga bahasa semasa menulis di media sosial.

Kalian adalah founder dan jadilah founder yang ada jiwa bisnes yang besar. Diri kalian menjadi cermin kepada apa yang kalian kerjakan.
Begitulah.

Jangan sesekali putus asa, terus pandang ke depan, usaha dan naiki kejayaan anda satu persatu. Insyallah anda akan tiba di puncak kejayaan!


WAJIB BACA

Kurma Ajwa Asli Madinah : Ciri-ciri, Khasiat, Kelebihan, Harga Terkini

Kurma Ajwa merupakan kurma bangsawan atau kurma nabi yang bertekstur lembut, kering yang lembab, halus dan sangat lazat dari Arab Saudi. Me...