Anda Blogger Kering Idea Atau Malas? Jangan Kecam Entry Ini - Rina Zul

Jumaat, 11 Oktober 2019

Anda Blogger Kering Idea Atau Malas? Jangan Kecam Entry Ini

Rata-rata blogger dalam facebook rina ni banyak yang mengeluh taktahu nak update apa, kering idea la itu la ini lah. Sebenarnya, anda sangat bertuah tau. Sebab anda cuma kering idea. Banyak cara nak atasi kering idea ini seperti keluar jalan-jalan, cari someting new, research, tengok gambar-gambar untuk dapatkan idea, menulis apa yang pernah anda bincang dengan kawan dan lain-lain lagi.

Selain tu, banyak lagi boleh dibuat untuk atasi masalah kering idea untuk menulis.  Tapi malang sangat buat rina sebab rina rasa rina ni ada masalah malas update blog. Astagfirulllahalazdhim. Kenapa begini sih? Emangnya rina gak minat mau nulis lagi? OMG. Bukan begitu. Tapi taktau kenapa asyik malas sahaja nak update blog. 

Even buka laptop pun hanya untuk buat kerja je (tak termasuk update blog).  Sebab tu jugalah rina ada tanya pendapat Biters (group kelas online blog) akan cara nak istiqamah update blog setiap hari? Macam-macam juga jawapan yang diterima. Rasa legalah dapat dengar pendapat semuanya.

Image result for macbook on table

Tapi rina rasa rina tahu apa punca rina malas sangat nak update blog. Masyallah, sekarang ni rumah tak berapa selesa untuk menaip, mengadap laptop dan sebagainya sebab rumah tengah renovate. Bila duduk rumah sementara ni, keadaan dia memang tak selesa. Eh eh rina, selama ni pun malas. Ahh sebelum ni sebab rumah tak selesa juga, belum renovate. Adududuh banyak la alasan kau ni rina.

Okey takpala. Sekarang rina cuma nak kembalikan mood berblogging macam rina anak dara dulu. cewahh. Dalam bilik, dalam kelas komputer semua gigih tau berblogging. Sekarang ni lebih patut gigih tapi taktau kenapa malas yakmat. Allahakhbar. Korang tolong doa rina rajin update blog dan bersemangat blogging macam dulu balik ya.

Amin..

Sekian leteran kali ini.



Rina,
Pernah cita-cita jadi blogger terkenal dulu. Ekeke.

Tiada ulasan: