Advertisement

PENGENALAN | MENGENAI PENULIS

Ada ayam, sotong dan ikan,
Apakah resepi kali ini, 
Selamat datang saya ucapkan, 
Buat kalian pembaca blog ini.

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh,

Terima kasih kerana sudi menjejakkan bacaan di blog ini. Saya Rina, penulis laman blog Rinazul.com. Alhamdulillah blog ini telah dibina pada tahun 2018. Tujuan blog ditubuhkan adalah untuk berkongsi cetusan idea, buah fikiran, ilmu yang serba boleh digunakan oleh masyarakat awam serta semoga memperoleh ilmu yang bermanfaat dari blog ini.

Blog Rinazul.com berkisarkan tentang gaya hidup yang berkait dengan penulis iaitu career women work from home lifestyle. Ia meliputi info seperti tips wanita, tips perniagaan, kerjaya, agama dan lain-lain lagi.

Tidak terkecuali, blog ini juga berkongsi pelbagai penyelesaian masalah khasnya buat para wanita, suami isteri dan seisi keluarga di luar sana. Semoga pembaca mendapat manfaat daripada blog ini. Segala kebaikan dan doa dari anda semua dihadiahkan kepada penulis, kedua ibu bapa, sahabat handai serta seluruh saudara Muslim yang masih hidup dan yang sudah pergi meninggalkan kita.

Rina zul juga menawarkan servis penulisan, iklan dan banyak lagi. Boleh lihat di bahagian servis.

Pengenalan Dari Penulis - Rinazul

biodata rinazul


Nama diberi Zushazrina Zulkifli yang lahirnya pada tahun 1992. Digelar dengan nama Rin atau Rina. Saya merupakan seorang business owner dan juga penulis freelance. Berpengalaman dalam bidang Sales/Marketing, Admin/HR dan Office Management. 

Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Fakulti Pengurusan Pejabat dan pernah menamatkan latihan praktikal di Pejabat Setiausaha Negeri Pulau Pinang. Pengalaman kerja sebagai seorang Consumer Sales Executive Maybank, Telemarketing dan Team Leader bagi third party Maybank. 

Kini, saya merupakan Founder bagi syarikat Rihura Herbs Enterprise yang menawarkan produk makanan sunnah dan semulajadi. Setelah 3 tahun bekerja, saya berhenti kerja pada umur 25 tahun dan memulakan perniagaan ini secara sepenuh masa. 

Walaupun bekerja atau berbisnes secara online dari rumah, Alhamdulillah pencapaian matlamat dan impian haruslah jelas dan selari dengan tindakan. Blog ini adalah medium perkongsian untuk saya mendapatkan inspirasi bagi diri sendiri dan juga anda semua yang membaca. 

Blog ini juga adalah medium terbaik untuk saya berkongsi ilmu dan pelajaran serta tips yang bernilai berkaitan perniagaan, wanita, pemakanan dan lain-lain lagi. Semoga bermanfaat buat anda semua.

Catat Ulasan

0 Ulasan