Rina Zul : Produk wanita
Memaparkan catatan dengan label Produk wanita. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Produk wanita. Papar semua catatan

Selasa, 22 Oktober 2019

8:19 PTG

15 Tips Memilih Produk Wanita Yang Berkesan, Selamat Dan Dipercayai

15 Tips Memilih Produk Wanita Yang Berkesan, Selamat Dan Dipercayai


Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. Adapun tidak menggunakan produk kecantikan,
pasti seseorang itu menggunakan tips-tips semulajadi yang tersendiri. Ada juga yang mencipta
jamu daripada herba-herba asli apatah lagi jus kesihatan. Tapi semua itu memerlukan
semangat yang tinggi dan kerajinan yang berpanjangan.

Tidak sempat nak buat sendiri, beli sahaja di pasaran, berlambak-lambak produk kesihatan
wanita yang menarik dan sesuai dengan apa yang anda inginkan. Masalah yang melanda
ramai wanita pada hari ini adalah tidak tahu produk yang berkesan, selamat dan dipercayai
ramai.


Jika diikutkan, berjuta-juta produk pil dan lain-lain lagi dalam dunia ini, tapi mana satu yang
betul. Bagaimana harus kita memilih?


Wanita perlu peka dalam memilih setiap produk wanita sama ada produk perlu dimakan,
ditelan, diminum atau disapu sekalipun.  Bagi mengelakkan kesan negatif dan kesan
sampingan, jom ikuti tips memilih produk wanita yang berkesan, selamat dan dipercayai.




Tips Pilih Produk Wanita #1:  Bukan Timbang Kilo


Untuk memilih produk wanita yang berkesan, selamat dan dipercayai, tolong elakkan produk
timbang kilo. Bagaimana nak kenal produk timbang kilo? Lihat ciri-ciri produk tersebut, selalu
krim-krim bewarna lusuh dan tidak sekata. Jika nampak teksturnya pelik, semak pula alamat
kilang tersebut. Boleh juga google terus alamat kilang tersebut (jika dipamerkan).

Kalau seller tak pamer alamat kilang, jangan beli. Sebab nampak macam mereka sorok je kan.

Wallahualam.


Tips Pilih Produk Wanita #2:  Ada Kelulusan KKM


KKM adalah lesen utama sebelum anda membeli sesuatu produk. Tanpa KKM, jangan
senaraikan produk tersebut untuk kegunaan anda. Dengan adanya KKM, ia menunjukkan
produk wanita tersebut berkesan, selamat dan dipercayai kerana telah disahkan oleh
Kementerian Kesihatan Malaysia sendiri. KKM juga adalah pengesahan bahawa produk
tersebut bebas dari dadah.




Tips Pilih Produk Wanita #3:  Ada Lab Test Produk


KKM saja tak cukup, pengguna juga perlu peka lebih lagi di zaman sekarang ni. Pastikan
produk wanita yang anda pilih mempunyai lab test. Jika diterangkan oleh seller tersebut,
maka ia selamat digunakan kerana mempunyai prosedur yang betul.



Tips Pilih Produk Wanita #4:  Ada R&D Produk


R&D produk penting untuk setiap produk yang dikeluarkan tambahan lagi kalau produk
kesihatan wanita. Kenapa ramai seller tak cakap produk dia ada R&D, dia pun taktahu agaknya.
Kalau dibuat di kilang, ada R&D dan Lab Test, itulah yang terbaik!



Tips Pilih Produk Wanita #5:  Kilang Bertaraf GMP


Produk wanita yang dihasilkan dari kilang haruslah bertaraf GMP (Good Manufacturing Practise)
.  GMP menunjukkan bahawa produk wanita ini mencakupi aspek tiada bahan terlarang,
bahan yang digunakan halal dan bersih, packaging berkualiti dan selamat, kebersihan staff
terjaga dan lain-lain lagi.








Tips Pilih Produk Wanita #6:  Packaging Yang Bersih Dan Tertutup

Tips memilih produk wanita yang berkesan, selamat dan dipercayai juga adalah
pastikan packaging produk tersebut bersih dan tertutup. Walaupun sekadar botol, pastikan
ia lengkap dengan kotak untuk mengelakkan kerosakan dan botol produk tersebut tidak bersih,
terkena habuk dan sebagainya.




 Tips Pilih Produk Wanita #7:  Halal Dan Suci Berdasarkan Kandungan


Kandungan produk mestilah halal dan suci serta mempunyai kandungan yang selamat
digunakan atau dimakan. Perkara penting perlu dilakukan sebelum memilih produk wanita
juga adalah melihat apakah kandungan produk tersebut.



Tips Pilih Produk Wanita #8:  Nama Dikenali Ramai Atau Produk Trusted


Sekiranya produk wanita tersebut dikenali ramai atau sudah femes, ia adalah bonus.
Biarpun produk baru atau belum terkenal namanya, pastikan ia adalah produk trusted dan
dipercayai. Lihat butiran yang diberikan oleh seller atau testimoni.



Tips Pilih Produk Wanita #9:  Mempunyai Testimoni Dipercayai


Terdapat banyak produk yang mempunyai testimoni yang dipercayai. Tidak mengapa,
pilihlah produk yang anda benar-benar pasti dapat menyelesaikan masalah anda. Jangan rasa
ragu-ragu, kenali kandungan yang terbaik dan yakin pasti berkesan.



Tips Pilih Produk Wanita #10:  Bebas Bahan Kimia


Tips pilih produk wanita yang berkesan, selamat dan dipercayai adalah pastikan ia tidak
mempunyai bahan kimia sedikit pun. Bahaya bahan kimia seperti merkuri, hydroquen dan
lain-lain lagi. Jika produk organik, itu yang terbaik.





Tips Pilih Produk Wanita #11:  Bebas Dibawa Ketika Solat


Jika produk wanita tersebut adalah make up atau skincare, pastikan ia bebas dibawa dalam
solat, mesra wuduk dan juga tanpa alkohol. Ibadah anda akan selamat dan menjadi lebih
mudah. Untuk produk wanita yang digunakan untuk minum, makan dan telan, pastikan ia halal
dan tidak mudarat okey!



Tips Pilih Produk Wanita #12:  Berasaskan Air, Bukan Minyak


Produk yang berasaskan air adalah lebih semulajadi berbanding minyak. Produk skincare yang
berminyak dikhuatiri mengandungi bahan kimia dan bahan terlarang. Tetapi tak semua, cuma
untuk langkah keselamatan dan kesihatan, gunakan produk wanita berasaskan air, dan bukan
minyak.



Tips Pilih Produk Wanita #13:  Bebas Proses Bleaching / Agent Pemutih


Dewasa ini, kita digembar-gemburkan dengan pelbagai kes-kes menakutkan yang melibatkan
produk-produk pemutih atau bleaching. Sampai satu tahap, sudah ada produk yang
sapu-sapu, kemudian tarik kulit sendiri. Aduh, dah macam kena siat dah kulit tu semata-mata
nak putih. Jangan beb, tak takut ke? Walaupun produk makanan ke apa ke, pastikan produk tu
betul-betul bebas dari proses bleaching dan tiada agent pemutih.



Tips Pilih Produk Wanita #14:  Selamat Dan Tahan Dalam Jangka Masa Yang Panjang


Memilih produk wanita untuk kelihatan lebih cantik, perlulah produk yang berkualiti. Produk
yang berkualiti dan selamat juga memerlukan anda membuat semakan dari segi tarikh
ketahanan dan luput produk, takut-takut expired pulak nanti.  Pastikan produk tersebut selamat
dan tahan dalam jangka masa yang panjang.



Tips Pilih Produk Wanita #15:  Tanpa Alkohol


Sama ada produk wanita berasaskan minuman, skincare, penjagaan kesihatan dan lain-lain
lagi, pastikan ia benar-benar bebas dari alkohol. Mungkin produk tersebut mempunyai
kandungan alkohol yang sedikit, tetapi lebih baik lagi anda memilih produk wanita yang
100% tiada kandungan alkohol.



JUS AIMRA'A, Jus Kesihatan Wanita:  Selamat Semulajadi
dan Berkesan




Jus Aimra'a adalah Jus Kesihatan Wanita yang diformulasikan oleh herba dan buah-buahan
terbaik di dunia iaitu Delima, Kurma, Pueraria Mirifica dan lain-lain lagi.  Ia memiliki kandungan
herba semulajadi yang memberi 1001 khasiat kepada kesihatan dan kecantikan dalaman serta
luaran kaum wanita. Jus Aimra'a adalah keluaran Rihura Herbs Enterprise.






Selain mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Jus Aimra'a lengkap
dengan proses R&D, Lab Test dan dihasilkan di Kilang yang bertaraf GMP.  Jus Aimra'a terbukti
keberkesanannya seawal seminggu, halal dan selamat diminum oleh semua wanita. 






Rasanya seperti pati delima dan kurma yang memberi zat secara semulajadi terus ke dalam
tubuh dengan mudah, tiada kesan sampingan dan tiada bahan terlarang.  Semua pengguna
Jus Aimra'a berpuas hati dengan kesan, tindakan Jus Aimra'a dalam membantu mereka
mendapatkan apa yang mereka mahukan. 




Kini, cantik dan sihat sehingga membuatkan suami terpegun bukanlah masalah lagi!


Jom Baca Juga:

 

Kelebihan Jus Aimra'a

Payudara Dan Punggung Besar Dan Bulat!

Payudara Besar, Memang Menjadi

Payudara Besar, Perut Kempis


Rabu, 11 September 2019

4:30 PTG

Apakah Jus Aimra'a? Perempuan Wajib Tahu!

Apakah Jus Aimra'a? Perempuan Wajib Tahu!
Semua perempuan wajib tahu apa Jus Aimra'a yang sering disebut-sebut oleh ramai wanita yang lain. Wajib sangat-sangat sebab ia memberi manfaat kepada semua wanita diluar sana yang tak yakin diri dan selalu berdiam diri sebab ada masalah dalaman dan luaran.  Pendek kata, sedikit sebanyak tentang Jus Aimra'a pasti mempunyai kaitan dengan anda semua.


Apakah Jus Aimra'a?


Jus Aimra'a adalah sejenis pati herba yang diformulasikan oleh kurma, delima dan pueraria mirifica serta herba-herba terbaik wanita. Ia boleh diminum oleh semua wanita untuk meningkatkan tenaga dan menyegarkan badan setiap hari. Khasiat kurma, delima, pueraria mirifica dan herba-herbanya amat baik untuk kesihatan sekaligus membantu menyihatkan badan, mengatasi masalah wanita dan mencantikkan wanita luar dan dalam. Untuk pengetahuan anda juga, Jus Aimra'a adalah produk keluaran Rihura Herbs Enterprise (002942099-U) yang telah dihasilkan di kilang bertaraf GMP yang sihat dan selamat.

Kenapa Perempuan Wajib Tahu Pasal Jus Aimra'a?



Ramai wanita yang mengalami masalah kesihatan dan kecantikan tetapi tak sedar. Ada pula yang tak pernah berikhtiar untuk menjadi lebih baik, end up macam-macam masalah yang berlaku dan tak dijangkakan. Cukuplah setakat sihat luar dalam dan dapat menjalani kehidupan yang bahagia dunia akhirat.

Yang penting dapat meningkatkan tenaga dan kudrat untuk bekerja, menjaga anak dan suami serta beribadah kepada Allah SWT.  Ada orang yang tak berapa minum susu, terlebih minum susu dan tak suka makan vitamin. Jadi, sistem imunisasi perempuan semuanya berbeza dan tak sama.  Ada pula yang memang tak suka makan banyak, ada pula terlebih makan sehingga menyebabkan penyakit yang banyak bertandang.

Pertama sekali, anda harus kenali jenis badan anda, tahap kesihatan dan masalah anda. Sekiranya anda tiada penyakit kronik dan inginkan kesihatan yang sihat dan cantik luar dalam, tidak salah untuk anda amalkan herba, jamu ataupun vitamin.

Terdapat banyak sebab kenapa perempuan perlu amalkan minum Jus Aimra'a. Berdasarkan kajian dari Team Rihura, Jus Aimra'a sesuai diminum oleh semua wanita yang sudah datang haid sehinggalah hampir monopous.


Kenapa Perlu Amalkan Jus Aimra'a?


  • Dapat menstabilkan haid wanita / Haid datang tepat waktunya
  • Mengatasi masalah sakit senggugut yang teruk dan berterusan
  • Mengatasi sakit hampir monopous
  • Menganjalkan kulit tubuh badan dan wajah
  • Mengatasi masalah luka dalaman 
  • Menurunkan kolestrol dan berat badan yang berlebihan
  • Menjadikan kulit lebih awet muda
  • Membentuk dan membesarkan aset payudara dan punggung
  • Membekalkan tenaga dalaman dan luaran untuk wanita
  • Mengecutkan jerawat dan masalah kulit radang
  • Badan tidak letih lagi setiap kali bangun pagi
  • Menguatkan rahim dan menyuburkan hormon

Tidak hairanlah kenapa ramai wanita perlu tahu pasal Jus Aimra'a, tengoklah kelebihan dan manfaatnya, pasti semua wanita perlukannya. Paling penting sekali, Jus Aimra'a lulus KKM, berdaftar dan selamat diminum sebagai makanan tambahan. Selain dapat membantu mengatasi masalah anda hadapi, Jus Aimra'a juga bakal mengembalikan kebahagiaan rumah tangga anda. Insyallah! Itu Pasti! Sis pun banyak kali suami tegur suruh minum Jus Aimra'a sebab dia pun tahu kesannya bila bersama isteri ni. Ececewahhh.

Nak Tahu Lebih Lanjut? Klik:

Jumaat, 31 Mei 2019

7:32 PG

WWW.RIHURA.COM | WEBSITE PRODUK KESIHATAN HERBA SUNNAH

WWW.RIHURA.COM | WEBSITE PRODUK KESIHATAN HERBA SUNNAH
Hi semua, Assalamualaikum. 
Rihura

Hari ini i nak perkenalkan sebuah website yang bakal jadi panduan buat para wanita iaitu www.rihura.com . Seperti yang korang tahu, Rihura adalah jenama bagi Jus kesihatan wanita herba sunnah. Salah satunya adalah Jus Aimra'a ataupun lebih dikenali sebagai Aimra'a (Wanita).

Ia adalah jus kesihatan wanita semulajadi yang dirumus khas dari 13 herba terbaik wanita seperti manjakani, pueraria mirifica, habbatussauda, delima, madu, kacip fatimah dan lain-lain lagi. Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang ramuan jus ini, boleh lihat di sini.  Pendek kata, ramuannya adalah bahan semulajadi yang tidak ada bahan kimia, bahan terlarang dan lain-lain ok.

Rihura pakar dalam membantu anda menjaga kesihatan diri luar dan dalaman dengan baik tanpa ada kesan sampingan dan dapat membahagiakan anda sekeluarga bersama pasangan serta anak-anak.

Nak lihat kesan dan kegunaan Aimra'a? Anda boleh lihat di website Rihura ataupun boleh lihat di Facebook Page Rihura. Nanti i akan update di blog juga untuk berkongsi apa manfaat aimra'a kepada semua wanita di luar sana termasuklah anda yang membaca. 

Jemput semua, jemput bertandang ke website Rihura


Ahad, 5 Mei 2019

12:13 PTG

Apa Produk Kesihatan Wanita Paling Laris Abad Ini?

Apa Produk Kesihatan Wanita Paling Laris Abad Ini?
Pernah terfikir tak apa produk kesihatan wanita yang paling laris masa kini? Maklumlah sis ni suka sangat jual produk kesihatan dan kecantikan wanita. By the way, ramai yang tahu sis telah keluarkan Jus Aimra'a iaitu jus kesihatan berasaskan herba dan makanan sunnah. Selain itu, sis adalah agent jualan untuk pink lady juga. Oh kenapa tak pernah beritahu sebelum ini?

Sebab sis tak pernah buat jualan secara online sebelum ini di blog dan fb, sis jual di medium lain. Bermula bulan 5 2019 ini, sis akan pamerkan passionate sis di blog ini. wahh gitu! Maklumlah sis rasa dah sampai masanya untuk sis tonjolkan diri dalam bidang perniagaan sekaligus dapat bantu semua wanita dengan lebih banyak lagi dengan medium blog ini.

 

Zaman sekarang, golongan berumur 28 - 50 sahaja akan mencari 'Produk Kesihatan Wanita' manakala wanita berumur 18-28 mungkin akan mencari produk kecantikan wanita. Biasanya yang muda-muda ini lah yang nak cantik, nak gebu, nak montok, nak montel..eh... macam-macamlah lagi. 

Tapi sis tak kisah apa yang korang nak tu, sis cuma nak korang tahu sis ada untuk guide korang lebih sihat dalaman dan luaran (khas untuk wanita sahaja ya). Alhamdulillah hampir setahun sis membantu ramai wanita untuk mengatasi masalah yang mereka hadapi. 

Untuk tahun ini, ada kezutan sikit. Sebab tu lama sis diam sekejap. Nanti sis akan update kezutannya. Insyallah. Semoga ia juga merupakan produk kesihatan yang paling laris masa kini. Nak tahu sesuatu produk tu terbaik atau tidak, pastikan ia adalah produk original dan mempunyai sijil KKM. Kalau boleh, check juga no kkm yang diberikan tu. Jangan main percaya je. Sekarang ramai dah tak kisah dosa pahala, asik nak menipu je. Maaflah ye terbebel pula.

So, korang rasa apa produk kesihatan paling laris abad ini? Tak pernah terfikir kan. Dunia sentiasa berubah, jadi nanti kita research sikit pasal ini dan kongsikan di komen dengan sis okey!