RINA ZUL: ashrin food
Memaparkan catatan dengan label ashrin food. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ashrin food. Papar semua catatan

Rabu, 22 Januari 2020

Kenapa Sandwich Pilihan Utama Sarapan? Ini Hikmahnya.

8:50 PTG 2
Kenapa Sandwich Pilihan Utama Sarapan? Ini Hikmahnya.
Ada orang salah anggap, mereka fikir sandwich ini sama seperti burger. Jawapannya tidak sama sekali. Zat dan nutrisi sandwich dan burger juga bezanya. Itulah sebabnya kenapa sandwich menjadi pilihan utama sarapan. 

Adakah kerana khasiatnya? Apa pula buktinya? 

Image may contain: food
Kredit to: Ashrin Food

#1  Gizi Dan Nutrisi Sandwich


Seperti yang ramai tahu, sudah semestinya sandwich penuh dengan kandungan inti, sayur dan lain-lain yang berkhasiat. Lebih terperinci lagi, mari kita lihat maklumat di bawah.

1 Keping sandwich Ayam misalnya, mengandungi:

Tomato
Salad
Mayonis
Isi Ayam 
Blackpaper

Jelas menunjukkan seseorang akan mendapat gizi protein, fiber, zat besi, serat, kalium dan lain-lain lagi dengan mengambil makanan sandwich sebagai sarapan pagi. Tidak kisah apa sahaja intinya, contohnya Ayam. Jika inti sardin, tuna atau telur, ia juga merupakan sumber protein yang tinggi, penuh dengan vitamin A,B,D serta zat besi.

Dengan adanya sumber gizi dan nutrisi ini, sandwich dimakan pada waktu sarapan pagi akan membuatkan anda bertenaga, metabolisme berjalan lancar dan sebagainya.

#2  Sandwich Mengenyangkan


Rasa macam tak sabar nak makan bila bau sandwich yang sedap kan! Tapi paling best lagi, sandwich sememangnya adalah makanan yang mengenyangkan. Tambahan pula kalau intinya besar dan banyak. Perghh. Macam sandwich Ashrin Food, especially chicken slice sandwich tu. Dah macam subway memang terbaik.

Kredit to: Ashrin Food

#3  Makanan Yang Sedap


Kadang-kadang sakit hati makan nasi goreng pagi-pagi yang tak ada rasa, kurang masin dan tak berapa nak sedap. Bila makan nasi lemak, terlebih pedas pula. Stress! Naseb baik ada pilihan sandwich, makan sandwich jela. Sedapnya kalau dapat sandwich yang ada sayur salad, tomato tu.. Emmm especially tuna ke kan..

#4  Makanan Yang Mudah


Sandwich pilihan utama sarapan pagi tidak dinafikan lagi. Ia adalah makanan yang amat mudah dibawa ke mana sahaja dan dimakan pada bila-bila masa. Sekejap lagi ada meeting, 10 minit lagi pun boleh makan sarapan pagi. Semudah ngappp di mulut aje.

#5  Membekalkan Oksigen Ke Tubuh Badan


Tanpa kita sedari, sandwich membantu membekalkan oksigen ke tubuh badan sepanjang hari. Ia juga dapat menstabilkan kandungan kadar gula darah dalam tubuh. Terutamanya jika anda makan roti gandum, banyak lagi khasiat yang anda terima. 

Ia juga akan menguatkan tulang, gigi dan pertumbuhan badan. Begitu juga dengan fungsi keju dalam sesebuah sandwich.  Banyak lagi khasiat sandwich jika dimakan pada sarapan pagi. Yang penting, masuk perut kita pun kenyang. Ye tak?

Inilah dia antara sandwich Ashrin Food yang sis suka makan!

Image may contain: food
Kredit to: Ashrin Food

Jom baca juga:


Sabtu, 21 Disember 2019

Sandwich Freshly Made By Ashrin Food Telah Dilancarkan | Distributed by Goboks Food

4:35 PTG 0
Sandwich Freshly Made By Ashrin Food Telah Dilancarkan | Distributed by Goboks Food
Assalamualaikum semua. Alhamdulillah.

Berikutan kerjasama Ashrin Food dengan Goboks Food yang merupakan food distributor di Kuala Lumpur, akhirnya kami telah berjaya melancarkan Sandwich Freshly Made. Sandwich Freshly Made ini akan diletakkan di mesin-mesin makanan area Kuala Lumpur.

Nak tahu kat mana mensin-mesin tersebut? Salah satunya berada berdekatan Allianz Bank di Capital Square.  Untuk pengetahuan anda, Ashrin Food under company Rihura Herbs Enterprise adalah pengeluar atau manufactured bagi produk sandwich ini.

Terdapat beberapa perisa atau jenis sandwich freshly made ini yang kami bawakan iaitu Chicken Slice Sandwich, sandwich Roasted Beef dan juga Meatball Sandwich. Oh ya, ia ala-ala subway tapi tidak sama tau dari segi rasa dan bahan-bahan.

Kami gunakan bahan berkualiti premium seperti parsley dan garlic, roti croissant gred A+ dan lain-lain lagi. Korang nak rasa sandwich ni? Boleh buat pembelian di mesin tersebut atau hubungi Goboks Food di Facebook. Boleh dapatkan dari mereka ya sebab ini limited edition. Hanya boleh dapatkan dari Goboks Food.

Jom lihat gambar-gambar di bawah. Berkenan? Jom beli !




Gambar sandwich di dalam mesin





Selasa, 1 Oktober 2019

DARI KERJA BANK, SEKARANG JADI PENGUSAHA SANDWICH SEBAB DULU SUKA TENGOK MAK BUAT SANDWICH.

3:17 PTG 3
 DARI KERJA BANK, SEKARANG JADI PENGUSAHA SANDWICH SEBAB DULU SUKA TENGOK MAK BUAT SANDWICH.


DARI KERJA BANK, SEKARANG JADI PENGUSAHA SANDWICH SEBAB DULU SUKA TENGOK MAK BUAT SANDWICH.


Waktu dulu kalau kata berniaga sandwich, orang tak percaya kita ada Degree (Fakulti Business Management). Tapi itu bukan ukurannya utk menjadi seorang businesswomen yang berjaya!

Selama ni ramai yang tahu Ashrin Food adalah pembekal sandwich borong & murah di Kuala Lumpur. Yang menawarkan sandwich besye-biase aje utk sekolah, kiosk, petrol station n sbgnya. Dari November 2017 ditubuhkan, konsep Ashrin Food adalah sandwich bajet tapi isi kenyang yakmat (Siapa dah rasa, akan tahu!)




Hampir 2 tahun (Nov 2017 - sekarang September 2019) bergerak secara solo n agent. sekarang kami dah ada Food Distributor. N a very Good News, kami bakal keluarkan PREMIUM Sandwich Freshly Made utk semua golongan Kuala Lumpur (nanti kami umumkan di mana tempat yg boleh dapatkan sandwich ni)

Premium Sandwich Freshly Made Manufactured by Rihura Herbs Enterprise (002942099-U), company saya yang turut uruskan Ashrin Food. Means Rihura bukan sahaja berkaitan jus kesihatan wanita, tetapi mempunyai Ashrin Food (healhty food) di bawahnya.



 





99% persiapan dah siap. Tunggu launch sahaja dan masuk mulut semua warga KL. Macam tu pulak😄😘 Thanks to Goboks Food Enterprise atas kerjasama yang ditawarkan. Semoga projek Sandwich ini berjalan lancar dan dapat manfaatkan semua orang dunia akhirat. Amin.




Tak sabar la kan nak tunggu sandwich kami launced masuk mesin vending nanti. Oh ya, nanti kami kongsikan kat mana sandwich ini bakal bertapak dan boleh korang dapatkan.   Kenapa ada gambar-gambar makanan lain? Itu semua akan ada dalam projek makanan ini. Maksudnya sandwich Ashrin Premium Freshly Made ini akan berada setaraf dengan jenama-jenama makanan yang lain ni seperti Sushika, kek badam coklat premium, be fresh soda dan lain-lain lagi. Nice kan!


So kat sini, Sis belanjer sikit teaser aummmmm aummmmmm dapnya!
Jangan lupa follow IG Ashrin Food  atau Facebook Ashrin Food, untuk ikuti perkembangannya.

Ahad, 25 November 2018

SANDWICH BORONG KUALA LUMPUR - ASHRIN FOOD

1:37 PG 0
SANDWICH BORONG KUALA LUMPUR - ASHRIN FOOD

Jika anda cari di Google 'Sandwich Borong Kuala Lumpur', Ashrin Food tidak terkecuali tersenarai dalam list sandwich borong yang murah di Kuala Lumpur. Ashrin Food menawarkan Sandwich Single Pax yang dijual secara borong atau banyak untuk anda dapatkan. Minimum pembelian adalah 30 pcs dan ke atas sehingga 500 pax. Mudahnya bila ada sandwich borong begini, tak perlu lagi anda mencari-cari penjual sandwich sampingan.


Ashrin Food adalah pembekal sandwich Kuala Lumpur yang menawarkan pelbagai jenis sandwich berbentuk single pax dan sesuai dinikmati oleh semua orang termasuklah kanak-kanak, dewasa dan warga tua.  Pembekal sandwich murah Kuala Lumpur ini menawarkan sandwich yang sedap, sihat dan terbaik untuk kesihatan dan kekenyangan anda. Sandwich Ashrin Food memang sangat mengenyangkan sebab intinya amat tebal dan roti nya pun tebal juga.


Meskipun Ashrin Food turut menawarkan sandwich boxes, namun sandwich single menjadi keutamaan ramai penduduk Kuala Lumpur yang perlukan sandwich untuk event, majlis, sekolah, program, jualan dan sebagainya.  Malah Ashrin Food turut merupakan pembekal sandwich untuk hospital, kiosk, universiti, RNR dan juga beberapa stesen minyak di Kuala Lumpur. 

Antara Perisa Sandwich Ashrin Food adalah:  

Ayam

Tuna

Sardin

Telur

Cheese





Harga Bagi Sandwich Ashrin Food yang ditawarkan bergantung kepada kuantiti order seperti berikut:

30 pcs - RM1.80 / pcs

50 pcs - RM1.60 / pcs

100 pcs - RM1.50 / pcs




Penghantaran atau Sandwich delivery dibuat di sekitar Kuala Lumpur sahaja seperti Gombak, Setapak, Ampang dan lain-lain.  Damansara, Petaling Jaya, Bukit Jalil tidak termasuk.  Sekiranya anda ingin tempah secara harian, mingguan atau bulanan juga dialu-alukan. Ashrin Sandwich akan refill sandwich mengikut permintaan pelanggan sekiranya anda inginkan beberapa hari dalam seminggu atau lain-lain jadual.  




Anda harus dapatkan sandwich borong Kuala Lumpur dari Ashrin Food kerana kualiti, kelazatan sandwich dan packaging sandwich yang terbaik dan terjamin.  Sandwich buatan muslim bumiputera yang halal dan selamat ini mendapat kepuasan ramai pelanggan.
  Jom dapatkan Sandwich dari Ashrin Food untuk urusan anda!



Pelanggan repeat order setiap minggu untuk sandwich single Ashrin Food, Sandwich borong Kuala Lumpur



Pelanggan berpuas hati dengna harga, kualiti, rasa, packaging dan delivery dari Ashrin Sandwich.