Menunjukkan catatan yang diisih mengikut kaitan pertanyaan BISNES. Isih mengikut tarikh Tunjukkan semua catatan
Menunjukkan catatan yang diisih mengikut kaitan pertanyaan BISNES. Isih mengikut tarikh Tunjukkan semua catatan

APLIKASI FINGO - Jana Pendapatan Dengan Fingo | Buat Duit Cepat Gila!

12:52 PG 0


Ramai yang mencari-cari cara untuk menjana pendapatan mudah dan pantas, paling penting senang buat duit.  Zaman 2020 ni, tak perlu dah nak buat sales, jual barang, post barang dan lain-lain lagi. Hanya buka aplikasi dan shopping pun boleh dapat duit.  Selain shopping, banyak lagi cara buat duit yang boleh anda aplikasikan. Tup Tup, wang sudah masuk ke akaun anda. Masha-Allah Seronoknya!


Pernah dengar aplikasi Fingo? Pasti anda tak sangka rupa-rupanya dunia 2020 ini sudah maju dengan adanya Fingo! Tak pa kalau tak ada kereta terbang. Tetapi Fingo ada! Dengan fingo, duit takkan terbang. Wauuu, cayalah. 

DAFTAR DI SINI

Imej yang berkaitan



Apa Itu Fingo? - Aplikasi Fingo



Jika anda mengenali apa itu Shopee dan Lazada, begitu jugalah dengan Fingo. Ia adalah salah satu aplikasi eHyper Mart iaitu laman website atau kedai jualan online terbesar khas untuk anda dan masyarakat membeli belah serta ia menawarkan keistimewaan yang takkan anda temui pada aplikasi shopping online yang lain. 


Apa keistimewaan Fingo berbanding Lazada dan Shopee? Ha, tunggu jap.


Sebelum tu, nak bagitau ni..
Imej yang berkaitan


Fingo ini telah dilancarkan permulaannya di Singapura, Malaysia, Vietnam, China dan ia bakal berkembang ke seluruh negara tak lama lagi.  Laman website platform shopping online ini mempunyai banyak kelebihan berbanding platform shopping yang lain dari segi harga barang yang boleh anda shopping dari Fingo, Seller yang terdiri daripada pelbagai kilang di seluruh dunia, beribu-ribu produk boleh anda temui di Fingo dan banyak lagi. 


Paling tak sabar adalah bagaimana dengan cara daftar dan duduk saja, anda boleh jana pendapatan bersama Fingo! Bukan sahaja shopping dapat duit, tapi anda boleh jana pendapatan dengan Fingo melalui pelbagai cara. 


Hasil carian imej untuk beza fingo

Apa Perbezaan Fingo Berbanding Platform Shopping Online Yang Lain?


#1 Pelbagai Produk

Fingo menyediakan pelbagai produk keperluan harian dengan harga yang sangat murah kerana barang jualannya juga adalah direct dari kilang. Sudah tentulah murah sangat! Jangan terkejut, ia terdiri daripada lebih 50,000 rangkaian jenis produk. 

#2 Supplier / Pembekal Termurah Untuk Bisnes / Borong


Boleh beli barang untuk perniagaan atau aset bisnes di Fingo kerana amat murah, berbaloi dan berkualiti. Secara automatiknya, anda telah temui supplier termurah anda. Jika beli di Lazada dan Shopee, anda takkan dapat harga borong sebegini walaupun beli 1 unit sahaja di Fingo.

#3 Harga Dan Barang Dari Kilang

Penjual / Seller di Fingo ini terdiri daripada pelbagai kilang-kilang besar di China, Malaysia dan juga seluruh dunia. Ia bermaksud harga ditawarkan juga adalah harga dari kilang. Memang murah dan berbaloi. Berbeza dengan Shopee dan Lazada dimana seller mereka adalah dari pengguna (user) itu sendiri. Oleh itu, barangan Fingo lebih murah dari Shopee dan Lazada.

#4 Tiada Minimum Pembelian


Walaupun membeli hanya 1 unit barangan sahaja, harganya tetap murah serendah harga dari kilang.  Produk adalah dari pengeluar terus ke tangan pengguna tanpa orang tengah atau ejen-ejen.

DAFTAR DI SINI

Hasil carian imej untuk beza fingo


#5 Peluang Perniagaan Untuk Anda 

Sesuai dijadikan produk perniagaan bagi anda yang ingin memulakan bisnes. Beli barang di sini dengan harga superb murah, kemudian jual semula secara offline ataupun redesign untuk dijadikan jenama anda. Fingo merupakan tempat shopping online murah untuk anda dapatkan harga borong.

#6 Jana Pendapatan Dengan Fingo Dari Pelbagai Cara


Kalau dengan platform shopping lain, anda cuma keluar duit beli barang. Tapi dengan Fingo, anda boleh jana pendapatan dan dapat duit dengan pelbagai cara yang mudah sehingga anda sendiri tak pernah terfikir. Pendek kata, shopping dapat duit balik. Siap dapat duit lebih lagi pula tu.

#7 Mudah Dapat Duit


Memudahkan anda untuk dapat duit poket secara mudah dan senang dengan hanya berkongsi bersama kawan-kawan, keluarga, followers dan sesiapa sahaja.  Mereka hanya masuk daftar di fingo atau membeli barang, anda juga terima pendapatan anda.


Selain itu, terdapat banyak lagi cara buat duit dengan Fingo yang boleh anda lakukan selepas daftar dan masuk laman website Fingo.  Banyak sangat cara jana pendapatan dengan fingo. Teruskan membaca sehingga ke bawah.
Imej yang berkaitan


#8 Memberi Peluang Jana Pendapatan


Beberapa sistem pendapatan telah dibina di Fingo yang membolehkan anda menyertainya dengan mudah. Antaranya adalah Affiliate Marketing yang membolehkan anda cash out setiap minggu. Jana pendapatan dengan Fingo takkan membuatkan anda sesak dan kurang wang setiap hujung bulan.

#9 Aplikasi User Friendly


Fingo juga menyediakan web replika untuk sesiapa sahaja yang berminat menjalankan perniagaan bersama Fingo biarpun secara santai. Jangan kata hanya shopping dapat duit, tetapi nak buat bisnes dengan Fingo pun diberi panduan dan bahan.

DAFTAR DI SINI

Sebab Anda Wajib Shopping Di FINGO | Kelebihan Shopping di Fingo

Hasil carian imej untuk fingo
  • Harga super duper murah walaupun beli barang kuantiti yang banyak dan dari luar negara.
  • Jaminan 30 hari selepas barang diterima.
  • Bukan calang-calang kualiti barang yang dijual. Semuanya amat berkualiti sekali kerana ia telah melalui tapisan dan saringan.  Kebanyakan barang juga merupakan barang laris dari Taobao, Tmall di China.
  • Tidak perlu risau untuk beli barangan elektrik kerana ia dijamin keselamatan dan anda akan mendapat warranty dari Fingo.
  • Untuk produk kosmetik dan skin care, hanya barangan original yang dijual di Fingo.  Boleh didapati di Tmall.
  • Sangat menguntungkan kerana caj postage yang dikenakan tidak bergantung kepada berat barang atau kuantiti untuk dihantar ke seluruh Malaysia (termasuk Sabah dan Sarawak).
  • Dijamin tiada masalah seperti tersalah barang, kualiti barang dan lain-lain lagi.
  • Customer servis Fingo bertindak pantas menjawab pertanyaan dan membantu masalah anda.
  • Berpeluang menjadi usahawan Fingo dengan mudah hanya berada di rumah dan menjana pendapatan tambahan.


Cara Jana Pendapatan Dengan Fingo | Keuntungan Yang Anda Terima Dari FINGO


Hasil carian imej untuk fingo make money


  • Shopping dengan fingo, akan automatik dapat RM 5 Voucher. Jadi, anda sudah jimat RM 5 di situ. Kan dah kata, shopping dapat duit, tetapi ada cash back lagi.
  • Terdapat sistem Cash Back 10% yang menarik dimana anda bayar kurang dari apa yang anda beli.
  • Menerima wang tunai atau komisen setiap kali anda mengajak kawan-kawan daftar atau memperkenalkan Fingo kepada mereka. Bukan sahaja kawan-kawan, letak link Fingo anda di Facebook, Twitter dan sebagainya, orang klik dan daftar pun, anda sudah menerima keuntungan. (Sistem Affiliate dengan adanya link untuk dikongsikan sahaja tanpa berbuat apa-apa yang sukar).
  • Menerima komisen sebanyak 10%, 14% atau 15.6% dari pembelian seluruh Shopper (SH) yang anda diperkenalkan – ia juga akan bergantung kepada pencapaian semasa anda..
  • Menerima RM50, RM100 atau RM135 dalam program member get member untuk meramaikan Preferred Shopper dalam Fingo ini dan juga bergantung kepada pencapaian semasa anda.
  • Boleh dijadikan seperti bisnes sendiri, target market yang besar iaitu seluruh pengguna internet yang mencecah Billion pengguna.
  • Aktiviti mudah setiap hari iaitu dengan berkongsi atau mempromosikan link sahaja. Anda sendiri takkan sangka betapa ramai klik link Fingo anda untuk terus daftar untuk shopping dengan Fingo. Berapa ramai yang shopping di Fingo, anda terima lagi komisen. Wah, banyaknya pendapatan boleh anda jana di sini!
  • Jana pendapatan dengan Fingo amat mudah dengan keuntungan RM 500, RM1,000, RM3,000, RM 5,000 dalam masa sehari.
  • Boleh lakukan bila-bila masa di rumah (Part time atau Full time) dengan hanya menggunakan handphone atau laptop, hanya mengakses facebook dan lain-lain yang anda mahukan.
  • Tidak perlu pegang produk, beli stok dan post barang bisnes. Mudah sangat konsep jana pendapatan dengan Fingo ni, hanya perlu ada handphone dan internet.
  • Anda adalah boss bagi perniagaan ini. Pendek kata, ia adalah perniagaan anda sendiri.

DAFTAR DI SINI

Hasil carian imej untuk fingo make money

Adakah Fingo Sah, Halal Dan Benar? 

Imej yang berkaitan

Ya, Fingo sah, halal dan benar. Ia bukanlah sebuah penipuan, scammer ataupun MLM. Ia setanding dengan platform shopping online antarabangsa seperti Lazada dan Shopee.  Fingo juga adalah platform e-dagang yang telah disasarkan dalam kalangan 3 terbaik di Malaysia dan tempoh tahun-tahun yang akan datang.

Dengan keistimewaan yang menyeluruh dengan pelbagai produk dan peluang keusahawanan di Malaysia, Fingo amat bermanfaat daripada platform e-dagang yang lain. Ia turut menghubungkan S2B2C iaitu (pembekal kepada perniagaan kepada pengguna). Dengan itu, anda dapat jana pendapatan dengan Fingo secara profesional.



Langkah-Langkah Bermula Dengan Aplikasi Fingo


Hasil carian imej untuk playstore fingo


1. Klik laman website Fingo di sini dan daftar.
2. Tekan Sign Up.
3. Masukkan Nombor telefon bimbit anda dan tekan send code.
4. Masukkan code dan cipta password untuk Aplikasi Fingo anda.
5. Tekan butang Submit setelah mengisi password anda.
6. Selesai. Tetapi anda perlu ikuti langkah seterusnya.
7. Download Aplikasi Fingo dari playstore boleh klik di sini untuk download di playstore. 
8. Login menggunakan nombor telefon bimbit dan password anda tadi di dalam aplikasi Fingo.
9. Anda boleh menerokai sistem aplikasi Fingo dengan melihat pelbagai barangan jualan, link yang diberi untuk anda promosikan dan lain-lain lagi. 
10. Belajar cara jana pendapatan dengan Fingo dan aplikasikannya segera!






Ada apa-apa masalah sepanjang melakukan step-step di atas? Sekiranya anda mempunyai apa-apa soalan ataupun ingin mempelajari cara jana pendapatan dengan Fingo, boleh hubungi terus kepada Encik Sufian, Pakar Fingo anda di Wasap. Klik Wasap di bawah untuk pertanyaan:

Klik Wasap Di Sini
Klik Wasap Di Sini
Klik Wasap Di Sini



17 Kerja Di Rumah Yang Lumayan Boleh Kita Lakukan

11:23 PTG 0

Zaman millenia ini, sudah ramai yang sedar akan kepentingan bekerja di rumah. Selain dapat bersama keluarga dan melihat anak membesar di depan mata. Tahap kawalan stress juga akan berkurangan apabila kita bekerja secara sendiri di rumah.

Jangan pandang sebelah mata, mereka yang bekerja di rumah pun sudah menjana puluhan ribu ringgit sebulan. Siapa sangka? Tetapi ia adalah realiti. Dulu Rina sendiri pun tak percaya, tetapi disebabkan minat sangat bekerja di rumah dan mencari peluang dan ruang, Alhamdulillah ia benar-benar menjadi. 

Kalaulah dari zaman universiti lagi aku tahu buat duit online, memang best. Agak-agak sekarang jadi jutawan tak? Siapa tahu. Ini zaman cyber, semuanya bermula dari laptop dan internet. Cuma duduk di rumah diam-diam. Nak duduk di kedai mamak? No Problem!

Bagaimana jika tiada internet atau laptop? Don't worry, memang ada kerja yang lumayan di rumah! Jom lihat antara kerja di rumah yang lumayan boleh kita lakukan.

1.  Melabur


Melabur sememangnya boleh mendatangkan wang tetapi tolong jadi realistik! Tak semua orang ada modal untuk melabur. Betul tak? Jadi, untuk mereka yang have-have tu, banyak kepok-kepok duit taktahu nak buat apa. Tolong melabur dengan bursa Saham Malaysia. Bukan melabur dengan platform lain! Tetapi wajiblah labur ilmu sekali, kalau tak, sia-sia je jadi pelabur.

2.  Jadi Penulis


Ramai orang yang nak duit dan nak kerja mudah. Tetapi yang minat menulis, mengarang dan mengeluarkan idea pula, akan berjuang menjadi seorang penulis, editor, blogger dan lain-lain lagi. Terbaik! Anda memang hebat.

Menjadi penulis hanya perlu menulis di rumah dengan platform yang tepat seperti mengambil upah menulis artikel, .menjadi ghostwriter, melakukan servis copywriting, review produk dan lain-lain lagi. Bayarannya juga cukup lumayan bergantung kepada nilai yang boleh anda berikan.

Alhamdulillah ini merupakan tahun ke-4 sis sendiri bekerja di rumah sebagai seorang penulis selepas berhenti kerja. Setakat ini, income bulanan paling banyak sis terima dari kerjaya menulis sahaja adalah RM 4,000 sebulan. Semuanya asbab sis ikuti panduan Cara Jadi Penulis Dari Zero Knowledge Sampai Berjaya Menjana Wang ini juga.


5 Ways a Blog Can Help Your Business Right Now

3.  Blogger


Sama seperti penulis, kerjanya adalah kemaskini blog disertakan dengan platform kewangan yang tepat. Nak tak kalau orang masuk ke blog kita, kita dapat income? Ya, tetap ada caranya, yang penting kita suka menulis dan berblogging!  Lama kelamaan ia boleh dijadikan pasif income juga.  Untung dapat buat kerja di rumah yang lumayan dan mudah ini.

4.  Jaga Haiwan Peliharaan


Duduk di rumah tanpa internet? Tak perlu risau, anda boleh jagakan haiwan peliharaan kawan-kawan dan jiran-jiran dengan upah yang berpatutan dan berbaloi. Sekiranya anda peminat kucing, offerkan diri untuk menjaga kucing kawan-kawan di rumah anda. Dah macam hotel kucing, apa salahnya kalau boleh dapat duit dengan kadar lumayan kan!

5.  Memasak


Memasak adalah perkara yang mudah untuk kita lakukan di rumah. Sambil kerja di rumah, sambil dapat kita improve skill memasak dan dapat juga kita makan! Ambillah upah memasak atau menghantar makanan bagi jiran-jiran kawasan perumahan dan mereka yang ingin membeli daripada anda.

Food Delivery | Unilever Food Solutions

6.  Buat Kek Dan Kuih


Begitu juga dengan kek dan kuih yang boleh anda buat sendiri di rumah.  Sebagai salah satu kerja di rumah yang lumayan tanpa anda sedari, anda boleh menjana pendapatan yang lumayan berdasarkan jenis kek dan kuih yang anda jual.


7.  Youtuber


Sekiranya anda seorang yang suka bervideo, youtuber adalah kerja di rumah yang lumayan sesuai buat anda. Dengan memuat naik video anda dan mendapatkan ramai penonton, anda bakal menjana wang ke dalam akaun melalui syarikat youtube dan kerjasama Adsense. Selain itu, terdapat banyak lagi syarikat advertising yang memberikan bayaran lumayan untuk mereka yang aktif.


8.  Jadi Dropship


Siapa kata dropship tidak ada untung lumayan? Semuanya bergantung kepada jenis produk yang dijual. Selalunya produk yang mahal akan memberikan keuntungan yang cukup lumayan kepada dropship.

9. Ejen Produk


Begitu juga dengan ejen, sekiranya anda ingin menjadi ejen produk, pastikan produk tersebut sangat bagus dan mudah dijual. Namun anda boleh lihat juga saingan produk tersebut dan kelebihannya berbanding dengan produk yang lain. 

Why You Shouldn't Use an Online Translator for Learning French ...

10.  Translator


Jadi seorang pengalih bahasa yang profesional akan mendatangkan banyak wang kepada anda. Translator sering diperlukan terutamanya bagi syarikat PKS yang mengambil pekerja luar atau freelance untuk menyiapkan sesuatu projek. Menarik bukan?

11.  Kelas Di Whatsapp 


Jika anda pandai berbahasa mandarin, ajar di dalam group wasap dan dapatkan yuran kelas daripada ahli yang berminat. Jika anda ingin ajar membaca Al-Quran, anda juga boleh ajar dalam kelas group wasap secara online. Hanya duduk dan kerja di rumah, pastinya amat lumayan dan tidak membebankan anda.

12.  Berkebun


Anda boleh mengambil upah berkebun atau menghias pokok-pokok di rumah jiran. Jika anda tahu menggubah bunga, ia adalah kelebihan buat anda. Dengan berkebun, bukan sahaja dapat menjana wang sampingan, tetapi dapat juga anda mengeratkan silaturrahim dengan jiran tetangga.

13.  Affiliate


Korang pernah dengar affiliate? Ada orang kata susah, sebenarnya tak susah jika korang berminat dengan produk affiliate yang korang jual tu? Ya, affiliate adalah kita jual produk orang lain dengan cara kita promosikan link yang diberi atas milik id kita. Sebagai contoh, lepas daftar dan terima link promote, gunakan link tersebut dan promote di facebook, blog dan sebagainya hanya dengan copywriting serta link tu.

Salah satu contoh produk affiliate yang boleh korang join adalah Klikjer.com.  Tak kisahlah apa pun yang korang minat, ebook dari klikjer ni memang macam-macam niche ada. Sangat sesuai untuk anda yang nak cuba buat affiliate ni. Mudah je. 

Korang masuk ke Klikjer.com dan daftar. Cuba klik dan terus daftar. Selepas tu, korang dah ada produk sendiri yang banyak dan boleh terus jana pendapatan. Kalau tak percaya, kita buat satu demi satu. Daftar terus di sini sekarang: Klikjer.com

Cara Daftar Affiliate KlikJer

14.  Bisnes Shopee


Sama ada korang ada produk untuk dijual atau belum ada produk, tiada masalah. Kerja dari rumah yang lumayan ni memang sesuai untuk sesiapa pun asalkan ada laptop dan internet di rumah. 

Jika ada produk jualan, iklankan di platform shopee. Tak perlu buat marketing lagi sebab shopee memang website terbesar yang banyak pengunjung iaitu website ke-13 ramai orang Malaysia masuk setiap hari!

Jika belum ada produk, korang boleh jadi dropship dengna mempromosikan produk orang lain di shopee. Kemudian, jika ada pembeli, anda pun dapat keuntungan. Tak buat promosi tapi shopee yang promote kan! Tapi lebih hebat lagi income anda kalau ikuti tips Panduan Bisnes Shopee. 

15.  Bisnes Lazada


Jika kita seorang yang suka duduk rumah saja, buatlah duit dengan bisnes lazada ini. Keuntungan yang amat lumayan sebab website lazada memang ramai orang masuk, bermakna anda tak perlu marketing produk lagi. Pasti orang buat pembelian barang anda dari lazada. Namun, untuk berjaya peroleh keuntungan 5 angka, boleh ikuti Panduan Bisnes Lazada ini. 


16.  Fotografi Dari Rumah

Korang nak bekerja dirumah tetapi ada bakat mengambil gambar? Jangan sia-siakan bakat itu. Fotografer pun ada yang bekerja dari rumah tau! Setelah mempunyai gambar yang cantik, korang boleh buat duit dengan memuat naik gambar di beberapa website yang perlukan gambar tersebut, pun dapat duit. Mudahkan? 

Kalau ada masa nak belajar lebih pasal buat duit dengan Bisnes Fotografi ini, korang boleh baca panduan ini.

17.  Jawab Survey Online


Sebenarnya, banyak website atau syarikat yang tawarkan pekerjaan menjawab survey kepada sesiapa yang berminat. Mana tahu, anda salah seorang daripadanya. Jumlah income yang ditawarkan juga sangat berbaloi dengan soalan-soalan yang dijawab. 

Mudah je, duduk rumah dan jawab soalan online je. A,B,C atau D. Buatje pilihan jawapan ikut apa yang anda lalui kerana soalan ditanya adalah berdasarkan pengalaman anda menggunakan produk tertentu dan sebagainya. 

Kerja di rumah yang lumayan ni memang patut korang kaji habis-habis. Pastikan ia benar-benar terbukti mudah dan boleh jana wang, terus daftar!


Banyak lagi kerja di rumah yang boleh anda lakukan. Kebanyakannya sangat lumayan jika anda benar-benar melakukannya dengan ikhlas, rajin dan diberkati Allah SWT. Jangan memilih kerja, tapi tak salah lakukan kerja yang anda minat! Jom buat kerja di rumah yang lumayan pilihan anda hari ini juga.


5 Langkah Founder Perlu Buat Untuk Marketkan Diri Dan Produk Di Media Sosial

12:07 PG 0
Ramai pemilik bisnes atau founder yang masih kurang jelas bagaimana cara untuk mula marketkan produk dan diri mereka di media sosial. Sebenarnya, menjadi bisnes owner tidak semudah yang anda sangkakan. Anda boleh mula marketkan produk dan diri anda dengan cara yang betul dan konsep yang betul. 

Paling penting, ketahui niat dan matlamat anda dengan jelas supaya anda dapat merancang yang terbaik untuk orang ramai. Pendek kata, founder bukan semata-mata harus berusaha menjual produk, tetapi haruslah beri manfaat kepada pelanggan dan orang ramai.

Oleh itu, apakah langkah pertama founder perlu buat untuk marketkan produk dan diri mereka? Tak perlu risau, ikuti satu persatu langkah, semua akan menjadi mudah. Wajarlah untuk anda sediakan bahan-bahan atau membuat persiapan dahulu. Kemudian bolehlah anda marketkan produk dan diri anda dengan mudah di media sosial.


Tips perkongsian ini adalah dari Khairul Hakimin Muhammad, jom lihat 5 langkah founder perlu buat untuk marketkan diri dan produk mereka di media sosial.

1. Susunan Content - Susun content mengikut positioning diri.  Content perlu dipelbagaikan dan perlu mengikut susunan yang baik dan teratur.

2. Content Iklan dan Pencarian Ejen - Susun iklan untuk buat sales dan cari ejen / distributor. Ambil sedikit masa untuk menghasilkan content bagi sales dan pencarian ejen.

3. Content Manfaat - Bangunkan content membina untuk dibaca dan memberi manfaat kepada orang lain. Sama ada tips, panduan dan info, tiada masalah untuk anda berkongsi.

4. Coretan Inspirasi - Founder patut mahir dari sudut menulis hal inspirasi dan pelajaran bermakna buat audien.
5. Perihal Peribadi - Sesekali up tentang kehidupan seharian, ia akan menambah percaya kewujudan sebenar empunya diri.



Perkara yang patut anda elakkan sebagai founder adalah:


1. Sibuknya menjaja kesilapan ejen.
2. Lekas marah apabila disoal dan ditanya. Peneraju bisnes, jiwanya lebih tenang menghadapi berbagai soalan di media sosial.
3. Menggunakan media sosial untuk bantai produk orang lain terutama pesaing.
4. Beriya-iya tunjuk kekayaan.
5. Tidak menjaga bahasa semasa menulis di media sosial.

Kalian adalah founder dan jadilah founder yang ada jiwa bisnes yang besar. Diri kalian menjadi cermin kepada apa yang kalian kerjakan.
Begitulah.

Jangan sesekali putus asa, terus pandang ke depan, usaha dan naiki kejayaan anda satu persatu. Insyallah anda akan tiba di puncak kejayaan!


AMWAY MEMBERIKAN ANDA PERNIAGAAN SENDIRI

4:21 PTG 0

Siapa yang tak kenal Amway? Syarikat besar yang bertapak di seluruh negara dan international.  Sejak memulakan operasi pada 1976 di Jalan Ipoh, Kuala Lumpur, sasaran AMWAY Malaysia tetap sama iaitu ingin membantu rakyat Malaysia menjalani kehidupan yang lebih baik.

Imej via [microbiomeinsights]

Amway dan komunitinya masih lagi membantu mereka dalam setiap langkah menerusi komuniti, latihan dan pementoran yang kukuh. Buktinya ialah kejayaan lebih 350,000 ABO (Amway Business Owner) dalam AMWAY Malaysia, yang merupakan sebahagian daripada 3 juta populasi ABO di seluruh dunia. 

Asasnya begitu kukuh: sebuah syarikat milik keluarga, dengan produk yang unik, bahan dan formula berpaten, yang tidak pernah terlepas membayar bonus. Ini adalah lebih daripada sekadar peluang, ia adalah peluang untuk anda rebut.

Anda juga berpeluang mendapatkan bisnes sendiri apabila bersama Amway. Lebih dari puluhan produk kelengkapan rumah milik Amway yang boleh anda usahakan untuk menjadi usahawan.  Memang berbaloi ditambah dengan ganjaran yang Amway berikan.



Ganjaran Menjadi Amway Business Owner

Imej via [tularr]

Dari pemandangan Auckland yang indah hingga ke Paris yang romantis, dari Afrika yang mengujakan hingga ke Jepun yang penuh keanehan. AMWAY Malaysia telah membawa ABO ke seluruh dunia untuk menyelami budaya dan pengalaman baru di negara-negara yang eksotik dan indah ini sebagai sebahagian daripada program ganjarannya. 

Usaha keras sememangnya berbaloi. Pelan Penjualan & Pemasaran AMWAY dan insentif jualan yang lain memberikan anda ganjaran berupa pendapatan, lawatan, pengiktirafan dan banyak lagi, bukan sahaja kerana menjual produk tetapi juga kerana membantu meningkatkan tahap ABO yang anda taja.

• Bonus pencapaian bulanan antara 3% hingga 21% jumlah perniagaan anda bergantung kepada produktiviti anda; 
• Bonus bulanan dan bonus kepimpinan tahunan, wang tunai dan insentif berdasarkan prestasi kumpulan
• Tokok harga runcit ke atas barangan yang dijual kepada pelanggan.

Nak explain lebih-lebih takut anda tak faham pula nanti. Apapun, jika anda suka buat bisnes dan serius nak ada bisnes sendiri, anda boleh jadi ABO (Amway Business Owner). Boleh fokus bekerja di rumah sahaja. Mudah kan?



Tidak Mudah Dan Tidak Susah


Memulakan perniagaan AMWAY anda sendiri tidaklah membebankan. AMWAY Malaysia menyediakan maklumat dan latihan untuk anda berjaya. Peluang latihan termasuk sumber dalam talian dan luar talian. Tidak perlu bimbang jika anda tidak mempunyai sebarang pengalaman berniaga, Amway akan membantu anda membangunkan kemahiran yang anda perlukan untuk berjaya. Dari latihan yang mengkhusus pada produk hingga ke program pendidikan perniagaan dan latihan, anda mempunyai akses kepada sumber-sumber yang membantu anda membina perniagaan AMWAY yang berjaya.

Imej via [wavefrontac]

Produk Cemerlang 


Daripada kosmetik ARTISTRY hingga ke suplemen pemakanan NUTRILITE, semua barangan telah diuji dengan teliti dan dipercayai di seluruh dunia. Ramai pengguna yang arif dengan kualiti dan kebolehpercayaan jenama AMWAY, dan model jualan langsung ini menawarkan penyelesaian yang diperibadikan bagi memenuhi keperluan pelanggan. Dengan lebih 25 kedai meliputi timur dan barat Malaysia, kehadiran AMWAY Malaysia yang teguh di negara ini meyakinkan ABO tentang hubungan yang teguh dan berjangka panjang ini. 


Risiko Rendah, Kos Rendah


AMWAY Malaysia mencapai jualan melebihi RM1 bilion pada 2015, dan durian runtuh ini dikongsi bersama ABO. Terdapat banyak sebab untuk menjadi seorang ABO: risiko dan kosnya rendah; peluang memperoleh pendapatan tambahan terbentang; dan anda boleh mencapai kefleksibelan dan jaminan kewangan yang anda sentiasa idamkan. Nikmati manfaat bekerja dengan sebuah syarikat yang boleh diharapkan dan komunitinya yang kukuh yang boleh membantu anda mencapai matlamat. Mulakan perjalanan baru yang mengujakan, mulakan perusahaan anda sendiri. 


Tiba-tiba terasa teringin nak ada bisnes sendiri dengan Amway kan? Jom daftar dan dapatkan kit sales anda. Nak tahu caranya? Hubungi sis. (KLIK WHATSAPP)



10 Tips Mula Perniagaan Wajib Anda Tahu

1:51 PG 0

Pada zaman sekarang, ramai orang yang mempunyai impian dan keinginan untuk mempunyai sesebuah perniagaan bagi menambah pendapatan, disamping bekerja dalam sesebuah organisasi. Betul tak? Tambah-tambah dengan kos sara hidup yang semakin meningkat, mata wang negara yang masih rendah di mata dunia dan banyak lagi faktor yang mendorong kita untuk mencari wang. Sebelum memulakan perniagaan, anda perlu memahami perjalanan perniagaan anda. Jangan terus laburkan duit untuk perniagaan anda tanpa mengenalpasti kekuatan dan kelemahan perniagaan anda.

Image result for mula bisnes

Jom kita ikuti antara 10 tips mula perniagaan wajib anda tahu.

1. Menilai Diri Sendiri

Setiap individu mempunyai kelemahan dan kekuatan tersendiri. Jika anda tidak mempunyai ataupun kekurangan ciri-ciri yang diperlukan sebagai seorang usahawan, jangan risau, itu adalah hal yang amat kecil dan tiada masalah. Seperti yang anda tahu, sekarang terdapat banyak seminar yang disediakan oleh usahawan-usahawan tempatan dalam membantu usahawan yang “baru nak up ni”. Selain itu rajin-rajinkanlah membaca ataupun mencari maklumat berkaitan dengan perniagaan yang anda minati. Jangan lupa cari mentor untuk dijadikan panduan.

Image result for mentor bisnes

2. Cari Idea Dan Buat Penyelidikan

Jangan terus memulakan perniagaan kerana trend di zaman sekarang seperti yang anda lihat, ramai yang terus memulakan perniagaan apabila melihat seolah-olah ia dapat memberi pulangan yang besar kepada mereka tetapi tiada pengalaman terhadap perniagaan terbabit. Sebelum memulakan perniagaan, cari dulu idea-idea yang dapat membantu anda serta anda mempunyai sedikit sebanyak pengalaman terhadap perniagaan terbabit.

Anda mesti nak tahu kan kenapa kita kena cari idea dulu? Sebabnya ia dapat memudahkan kerja anda jika anda sudah memiliki ilmu dan idea untuk mengkormesialkannya. Barulah bisnes berjalan lancar. Selepas anda dah dapat idea, anda kena cari pula bagaimana nak “merealisasikan perniagaan anda” dan buat ia jadi kenyataan.

Kenalpasti sama ada produk yang anda ingin komersialkan itu menjadi keperluan orang ramai, serta kenalpasti jumlah keuntungan yang diperolehi. Jika banyak “positif vibe” dalam penyelidikan anda, maka “teruskan dan jangan tunggu lagi”.





3. Mengenalpasti Sasaran Pasaran

Ini merupakan aspek yang paling penting didalam sebuah perniagaan, kerana ia dapat mengenalpasti keuntungan dan kerugian perniagaan yang anda jalankan. Walaupun ada telah berjaya mengesan beberapa sasaran yang dapat memberi keuntungan terhadap perniagaan anda, jangan pernah berhenti dan terus mengenalpasti sasaran baru. Ini bagi membolehkan perniagaan dapat berdaya saing dengan kukuh.


4- Wujudkan Pelan Pemasaran

Selepas anda mengetahui segala kos, keuntungan serta kerugian bagi bidang perniagaan anda, sekarang anda sudah boleh mula mewujudkan pelan pemasaran. Haa… Mesti anda nak tahu macam mana nak buat pelan perancangan kan? Anda haruslah merangka pelan pemasaran tu. Bina satu “kertas biru” untuk membangunkannya. Tuliskan beberapa strategi untuk mencapai target yang dikehendaki.

Contoh pelan pemasaran syarikat VBiz (Sumber : https://vbiz.my)

5- Mencari Dan Memahami Pelabur

Biasanya untuk membiayai beberapa jenis perniagaan pemula, anda akan memerlukan beberapa jenis pembiayaan melalui simpanan bank, kad kredit pinjaman, serta pelabur. Anda harus mencari pelabur yang mempunyai minat yang sama dalam perniagaan yang akan anda jalankan. Mesti anda tertanya-tanya kenapa saya syorkan cari pelabur yang minat sama dengan perniagaan anda?

Ini bertujuan bagi memudahkan anda untuk melakukan perniagaan dengan lebih terancang dimasa yang panjang. Pelabur juga memainkan peranan yang penting dalam sesebuah perniagaan dan mempunyai hak untuk bersuara keatas syarikat anda. Jika idea dari pelabur anda harus mendengarnya. Cuba fahami kehendak mereka dan terima segala idea bernas yang ingin disampaikan. Inshaallah, makin ramai pelabur yang akan datang melabur dalam perniagaan anda lepas ni.



6. Bina Sistem Sokongan Keluarga

Didalam sesebuah perkara sokongan keluarga amat diperlukan. Sebagai contoh, kita ambil satu situasi, kebanyakkan peniaga memperolehi sumber kewangan ataupun pembiayaan perniagaan mereka melalui keluarga terlebih dahulu. Jadi pastikan keluarga anda memahami situasi ini dimana proses ini akan mencabar dari segi kewangan dan juga emosi. Sokongan keluarga akan dapat membantu pengembangan perniagaan anda dengan pantas.

Image result for mentor bisnes


7. Pandangan Idea dari Keluarga Dan Sahabat

Dalam sesebuah perniagaan, idea adalah satu senjata utama. Biasanya idea dari orang lain mampu membuatkan perniagaan kita lebih hebat. Jangan sempitkan pemikiran anda. Kongsikan idea anda bersama keluarga serta sahabat anda. Minta pendapat mereka untuk memperbaiki kelemahan yang ada. Gabungkan segala “positif vibe” tersebut. Hasilnya pasti akan “kereeen..” “mantap” bak kata jiran negara kita di Indonesia.




8. Bersabar Dan Sentiasa Positif

Bagi saya, dalam perniagaan ni memerlukan kesabaran yang tinggi. Jangan mudah berputus asa. Anda bukannya “ahli sihir dalam cerita Harry Potter” yang mampu membuat magis dimana apa yang diinginkan menjadi kenyataan dalam sekelip mata. Anda harus perlu sentiasa bersabar dan sentiasa positif. Ingatlah rezeki perniagaan itu datangnya dari Allah SWT. Kadang-kadang Allah mahu menguji kita dengan pelbagai ujian didalam perniagaan kita untuk memberi kita ganjaran yang lebih besar. Mana tahu kan? Hari ni dapat ujian yang banyak dan anda hampir berputus asa. Tapi dengan kesabaran anda tu, keesokannya akan mendapat “durian runtuh” kan?




9. Cari Lokasi Perniagaan Yang Tepat

Pilihlah lokasi yang bersesuaian dengan perniagaan anda jalankan. Lokasi yang senang dikunjungi oleh para pelanggan dan pembekal juga memainkan peranan dalam pertumbuhan perniagaan anda. Saya juga pernah mengalami satu situasi dimana pernah bekerja dengan sebuah syarikat jualan dimana lokasinya agak tidak bersesuaian dengan perniagaannya. Tidak beberapa bulan, perniagaannya “gulung tikar” akibat salah memilih lokasi yang tepat.

Dengan kejadian tersebut, saya ingin memberitahu kepada anda supaya kita sama-sama mengambil iktibar atas kejadian tersebut. Tengok lah terlebih dahulu lokasi yang ingin digunakan sebagai “tapak perniagaan” serta memudahkan untuk dikunjungi oleh semua pelanggan. Nak lagi cantik, cari tapak perniagaan yang juga boleh diakses oleh pelanggan yang OKU. Inshaalah rezeki anda makin masyuk lepas tu.



Contoh peta lokasi kedai yang mempunyai akses kemudahan yang terbaik untuk pelanggannya.


10-  Ambil Peluang Jika Ada

Sekarang ni tidak kira dimana tempat sekali pun, pasti ada sumber-sumber percuma yang disediakan oleh pihak kerajaan dan juga NGO. Haa… mesti anda terkejut kan? Memang ada.. Tak percaya ek? Sumber yang disediakan adalah seperti ilmu perniagaan, latihan, nasihat, bantuan kewangan dan banyak lagi. Pastikan anda dapat dari sumber yang sah dan berdaftar dengan kerajaan. Tengok…. Memang terbaik la..

Rugi lah kalau peluang ada tetapi kita tak ambil peluang itu dengan segera. Bagi anda yang kurang upaya pula, kerajaan telah membuat satu SKIM dimana anda yang baru nak memulakan perniagaan dan berdaftar dengan JKM akan diberi bantuan perniagaan sebanyak RM2000 bagi yang layak.

Related image

Untung kan kalau anda betul-betul tahu langkah-langkah dan tips mula perniagaan yang wajib anda tahu? Semua urusan perniagaan anda akan menjadi lebih mudah dan berkesan. Jangan lupa kongsikan 10 Tips mula Perniagaan Wajib Anda Tahu ini bersama rakan-rakan yang lain.

WAJIB BACA

Kurma Ajwa Asli Madinah : Ciri-ciri, Khasiat, Kelebihan, Harga Terkini

Kurma Ajwa merupakan kurma bangsawan atau kurma nabi yang bertekstur lembut, kering yang lembab, halus dan sangat lazat dari Arab Saudi. Me...