RINA ZUL: Hasil carian untuk diet
Menunjukkan catatan yang diisih mengikut kaitan pertanyaan diet. Isih mengikut tarikh Tunjukkan semua catatan
Menunjukkan catatan yang diisih mengikut kaitan pertanyaan diet. Isih mengikut tarikh Tunjukkan semua catatan

Khamis, 4 Jun 2020

10 Makanan Diet Boleh Diamalkan Setiap Hari

12:06 PG 4
10 Makanan Diet Boleh Diamalkan Setiap Hari
Tidak semua kalori makanan adalah sama. Makanan yang berbeza akan melalui jalan metabolik yang berbeza di dalam tubuh badan anda. Ia memberi kesan yang sangat berbeza untuk rasa lapar, kesan terhadap hormon dan jumlah kalori yang dibakar.

Sangat mudah untuk anda mengenalpasti makanan manakah yang paling sihat sekaligus merupakan makanan diet yang wajib dimakan hari-hari. Sebilangan besar makanan sudah pasti amat sihat dan enak namun makan dalam kuantiti yang berlebihan akan menyebabkan kesan sampingan.

Jom kami kongsikan 10 makanan diet wajib dimakan hari-hari untuk menjadikan anda lebih sihat dan kurus.


1. Keju Kotej

Keju cottage dengan gastritis: adakah mungkin atau tidak ...


Produk tenusu cenderung kaya dengan protein yang tinggi. Salah satu makanan diet yang terbaik adalah keju kotej. Kebanyakannya kaya dengan protein, karbohidrat dan sedikit lemak.


Memakan keju kotej adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan pengambilan protein yang tinggi. Ia juga sangat sedap dan dapat membuatkan anda berasa sangat kenyang. Tahukah anda, jumlah kalori yang terdapat dalam keju kotej agak rendah. 


Produk tenusu juga tinggi kalsium dapat membantu pembakaran lemak. Ia termasuk yogurt dan dadih. Jadi jika anda peminat keju atau susu, ia juga merupakan makanan diet wajib anda makan hari-hari.


2. Bijirin Penuh

Bijirin kaya antioksidan, kekal berat badan ideal | Sihat | Berita Harian

Walaupun bijirin sangat mengenyangkan, namun beberapa jenis lainnya pasti sesuai untuk diet
anda. Kebanyakan bijirin penuh dengan serat dan mengandungi sejumlah besar protein.
Antaranya termasuk oat, beras perang dan quinoa.

Oat sarat dengan beta-glukan, serat larut yang telah terbukti dapat meningkatkan rasa kenyang
dan meningkatkan kesihatan metabolik dalam badan. Namun perlu diingatkan bahawa bijirin
halus bukan pilihan yang sihat dan kadang-kadang makanan yang mempunyai bijirin pada
label adalah makanan ringan yang diproses yang berbahaya dan boleh menggemukkan.

Sekiranya anda menjalani diet rendah karbohidrat, anda perlu mengelakkan bijirin kerana
mereka tinggi karbohidrat. Namun, ia tetap merupakan salah satu makanan diet boleh anda
amalkan.

3. Buah Limau Gedang

Faedah dan sifat limau gedang - pemakanan dan diet 2020

Jenis buah yang patut diketengahkan adalah limau gedang. Kesannya terhadap kawalan berat
badan telah dikaji secara langsung oleh para ilmuan mengenai limau gedang ini. Dalam kajian
tempoh 12 minggu pada 91 orang individu gemuk, makan separuh limau gedang sebelum
makan menyebabkan penurunan berat badan sebanyak 3.5 paun (1.6 kg).

Oleh itu, makan separuh limau gedang kira-kira setengah jam sebelum makan makanan harian
dapat membantu anda merasa lebih kenyang dan mengurangkan kalori dalam badan.


4. Minyak Kelapa

Manfaat minyak kelapa dara


Tidak semua lemak membawa keburukan. Minyak kelapa tinggi asid lemaknya yang dipanggil
trigliserida rantai sederhana (MCT). Asid lemak ini terbukti dapat meningkatkan rasa kenyang
lebih baik daripada lemak lain dan meningkatkan jumlah kalori yang dibakar.

Kajian menunjukkan bahawa minyak kelapa dapat mengurangkan jumlah lemak pada bahagian
perut. Minyak kelapa juga mengandungi kalori, jadi menambahkannya di atas apa yang sudah
anda makan adalah idea yang tidak baik.

Ini bukan mengenai menambahkan minyak kelapa ke dalam diet anda tetapi untuk mengganti
beberapa lemak memasak anda yang lain dengan minyak kelapa. Walau bagaimanapun, kajian
menunjukkan bahawa minyak kelapa kurang mengenyangkan daripada minyak MCT.

5. Yogurt Lemak Penuh

YoฤŸurdun faydalarฤฑ nelerdir? YoฤŸurt neye iyi geliyor? - YaลŸam Son ...


Yogurt adalah makanan tenusu dan makanan diet boleh diamalkan hari-hari serta sangat baik
untuk tubuh anda. Jenis yogurt tertentu yang mengandungi bakteria probiotik yang dapat
meningkatkan fungsi usus anda.

Memiliki usus yang sihat dapat membantu melindungi daripada keradangan dan ketahanan
leptin, yang merupakan salah satu penyebab utama kegemukan hormon.

Pastikan memilih yogurt dengan budaya aktif dan hidup, kerana jenis yogurt lain hampir tidak
mengandungi probiotik. Juga, pertimbangkan untuk memilih yogurt lemak penuh. Yogurt rendah
lemak biasanya sarat dengan gula, jadi lebih baik untuk mengelakkannya.

6. Cuka Epal

Guna cuka epal semasa hamil | Dr Zubaidi Hj Ahmad Menulis


Cuka epal sangat popular dalam komuniti kesihatan semula jadi. Ia sering digunakan dengan
mencairkannya di dalam air dan meminumnya. Beberapa kajian menunjukkan bahawa cuka
epal amat berguna untuk menurunkan berat badan.

Mengambil cuka epal pada waktu yang sama dengan makanan berkarbohidrat tinggi dapat
meningkatkan perasaan kenyang dan membuat orang makan 200-275 kalori lebih sedikit
sepanjang hari.

Satu kajian yang dijalankan dalam tempoh 12 minggu terhadap individu gemuk juga
menunjukkan bahawa 15 atau 30 ml cuka sehari menyebabkan penurunan berat badan
sebanyak 2,6-3,7 paun atau 1,2-1,7 kilogram.



Cuka epal juga terbukti dapat mengurangkan lonjakan gula darah setelah makan, yang
mungkin mempunyai pelbagai kesan kesihatan yang bermanfaat dalam jangka masa panjang.


7. Kekacang

10 makanan yang membantu menaikkan Hb darah ketika hamil. ~ ANNUR ...

Kekacang boleh dikatakan sering bermanfaat untuk penurunan berat badan. Ia termasuklah
kacang hitam, almond dan sebagainya. Makanan diet boleh diamalkan setiap hari ini
cenderung tinggi protein dan serat. Ia merupakan dua nutrien terbukti dapat menyebabkan
rasa kekenyangan.

8. Tuna

Agar Si Kecil Sehat, Kenali Manfaat Ikan Tuna untuk Bayi Beserta ...


Tuna adalah makanan rendah kalori dan tinggi protein. Ia adalah ikan tanpa lemak, yang
bermaksud ikan tuna ini adalah rendah lemak. Tuna sangat popular di kalangan ahli bina badan
dan model. 

Tuna adalah merupakan salah satu kaedah yang baik untuk meningkatkan pengambilan dan
mengekalkan jumlah kalori di dalam badan. Sekiranya anda ingin menekankan pengambilan
protein, pastikan anda memilih ikan tuna dan bukannya minyak ikan tuna ya?


9. Sayuran



Sayuran kaya dengan serat dan cenderung membuat kita rasa sangat mengenyangkan.
Lebih-lebih lagi, jenis sayuran yang biasanya mengandungi jumlah protein yang mencukupi.
Proteinnya tidak setinggi makanan haiwan atau kekacang tetapi masih dikira amat baik untuk
badan.

Gabungan protein, serat dan ketumpatan tenaga yang rendah menjadikan sayur-sayuran
makanan yang sempurna untuk dimasukkan ke dalam makanan anda sekiranya anda perlu
menurunkan berat badan. Mereka juga sangat berkhasiat dan mengandungi bahan untuk
mencegah barah.

10. Kurma Ajwa Rihura



Sebut sahaja kurma, pasti semua orang mengenalinya. Dengan bentuknya yang pelbagai saiz
dan rasanya amat sedap dan manis. Namun adakah anda mengenali kurma ajwa?

Kurma ajwa adalah kurma yang terbaik di dunia. Ia juga merupakan buah yang
mengandungi pelbagai khasiat serta vitamin yang sangat tinggi. Pengambilan kurma ini dalam
kuantiti yang banyak dapat membuatkan badan kita cepat kenyang.

Tak perlu banyak sangat, cukup 3-4 biji kurma pun dah kenyang! Ia amat sesuai bagi anda
yang suka diet.




HARGA JUALAN KURMA AJWA ASLI MADINAH 

=================


100gm - RM 10

200gm - RM 20

300gm - RM 30

500gm - RM 50
1 kg - RM 85



Harga yang sangat berpatutan dan mampu milik.



Klik Wasap untuk sebarang pertanyaan/tempahan/pembelian:








Rujukan


1 - 10 Makanan Diet Untuk KURUS jika diambil dengan betul


2 - 50 Foods That Are Super Healthy


3 - The 20 Most Weight-Loss-Friendly Foods on The Planet

Khamis, 4 Julai 2019

Kisah Obses 'Pueraria Mirifica', Akhirnya Cantik Dengan Selamat

3:02 PTG 0
Kisah Obses 'Pueraria Mirifica', Akhirnya Cantik Dengan Selamat
'Pueraria Mirifica'? Memang saya gila sangat dengan sejenis 'benda' ni. Dia punya ketagih nak cantik tu lain macam.


Dari umur 19 tahun, saya cari jamu pueraria mirifica, tapi kebanyakan saya nampak, produk indonesia banyak yang ada herba ni. Kenapa orang indonesia, thailand, siam suka produk yg ada 'Pueraria Mirifica' ni?

Pueraria mirifica




Lepas tahu khasiat dia, baru tahu Pueraria ni mmg fokus utk aset-aset wanita atas bawah. Gemuk ke kurus ke, aset wanita tetap cantik mantap gitu.



Sama juga dengan perempuan lain, ada orang dari umur 19 dah gila mekap, suka sangat2 mekap cantik2, tapi saya dari umur 19 suka sangat pueraria mirifica ni. ๐Ÿ˜…Ini kenyataan, jgn nak gelak sangat. Maksudnya sy mmg suka la pueraria ni. Suka benda herba dan makan.๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜



Tapi saya tak suka kapsul. Saya tak suka makan ubat2 atau bentuk2 macam pil tu. Sebab rasa panas sangat bila makan jamu bentuk kapsul. (mmg kena minum air masak byk2).



Sejak rasa begitu panas, saya stop makan jamu waktu umur 23. Saya amalkan pemakanan sihat, buah-buahan dengan makanan sunnah. Cuma kadang2 rasa malas sgt nak makan buah, jemu, cemuih!



Selepas kahwin, something yang mengejutkan happen. Pergi sana sini, semua orang dah tanya. Awat gemuk sangat. Tudia, nampak tak dulu kurus lidi sekarang badan naik? Tapi kenapa eh aku tak risau menggelabah? ๐Ÿ˜… yg aku tau, boleh kurus, yakin dan yakin.

Gemuk dah




Biasalah perempuan, semangat nak jaga badan tu kuat, walaupun pernah dari berat 45 naik mendadak berat 71. Start dari situ, saya mula diet. Adududu. diet kalau sehari tak makan nasi 2 kali, konfim mmg akan gastrik, sakit dan pedih perut.



Nasi tak boleh tinggal. tapi kena kawal jangan makan malam atas pukul 7,8pm mcmtu. Jujurlah, seumur hidup saya dari universiti, saya tak penah diet diet ni. makan la apapun, tetap kurus! tapi skg ni, bila cuba diet mmg rasa tak sesuai. Nak muntah, sakit perut dan lain2. Pernah juga pendarahan yang banyak tapi doktor taktau apa masalah.



5 bulan sekali, memang saya akan ke klinik untuk cek sama ada fibroid (ketumbuhan) atau tidak. Ya alhamdulillah 3 tahun (sebelum kahwin lagi) sehingga ke hari ini memang free dari masalah wanita (fibroid semua tu), keputihan tak pernah ada masalah (aku pun tak faham). Doktor pun selalu puji, awak rajin datang chek. Mestilah doktor, utk kesihatan wanita kan ๐Ÿ˜˜.



Selepas saya fikir dan research, nak makan apa untuk cepat kenyang, tak lapar, makanan sihat dalam masa yang sama nak badan cantik mantap, teringin balik nak makan pueraria mirifica.



Tapi sekali dengan madu, kurma untuk perut lebih kenyang, badan bertenaga dan sihat walafiat. Untuk mnjaga hormon sekali, selalu juga pergi chowkit beli stok buah delima, makan je byk2. Cuma byk kerja la, nak cari kurma, delima la apa la.




Syukur Alhamdulillah, itu semua kisah dahulu kala. Saja throwback. Sekarang ni cepat sangat kenyang dan lebih mudah berdiet dengan minum Jus Aimra'a iaitu jus botanical kurma, delima dan pueraria mirifica. Kenyang dah, hormon mudah stabil, aset pun tak payah diceritakan. Kena tanya customer2 yg berjaya juga๐Ÿ˜˜



Minum jus aimra'a yang ada pueraria mirifica, kurma n delima ni rasa kenyang sikit, tak makan malam pun tak berapa lapar sangat, tapi kalau makan pun tak kisah, sebab lemak berlebihan akan keluar juga. Pernah tiggal jus aimra'a jap, suami suruh minum balik sebab dia tau kesannya, isteri yg dpt kesan Aimra'a๐Ÿ˜… Waduh.


Jus Aimra'a Keluaran Rihura Herbs


Tak lama lepas tu, ada juga customer laki beli jus aimra'a utk isteri mereka. Tak salah buat pilihan sebab 100% semulajadi. Alhamdulillah KKM luluskan, selamat dan sudah boleh masuk pasaran. 



Bila hari raya, peluk seorang kawan ni, dia tanya, kenapa terasa padat ni? Haha. Peluk 2 tahun lepas, tak rasa apa bentuk. Aipp!! Sekarang terasa padat. Adududu sebab tu setiap wanita, 1 Jus Aimra'a . ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜˜


No. Rujukan KKM: 170619/04/216 
No. Pendaftaran SSM: 002942099-U 
Rasa sedap ala-ala kurma, blueberry

Facebook: Rihura

Rabu, 13 November 2019

NIKMATI FRUIT TEA ALA-ALA BABAO TEA DARI AMINA ALAMI - Rahsia Kulit Jelita Rinazul

7:29 PTG 0
NIKMATI FRUIT TEA ALA-ALA BABAO TEA DARI AMINA ALAMI - Rahsia Kulit Jelita Rinazul
Sebagai insan yang sukakan herba, kali ini sis nak cuba herba sunnah pula yang berkisarkan tea atau teh.  Sis pernah cuba Ba bao Tea dari Amina Alami (Seller Online), tapi kali ini sis nak cuba Fruit Tea pula. Oh ya, beza Babao tea dengan fruit tea ni dari segi kandungan dia. Macam babao tea tu dia akan letak flower chrysanthemum, rosebud, longan dan lain-lain lagi. Manakala Fruit tea ni kandungan dia adalah buah epal, strawberry, cherry, redberry, nenas, kiwi, plum, kismis, apricot, halwa kundur, hawthorn dan lain-lain. Ada juga bunga Rozel dalam Fruit Tea ni. 

 

Kurma merah dan goji beri tu adalah tambahan untuk fruit tea dan babao tea, terpulang nak letak atau tak nak, tapi Amina Alami letakkan semua tu sekali dalam kandungan dia. Oh ya, banyak sangat kelebihan minum fruit tea ni. 

Selain menjadikan kulit lebih cantik dan jelita bak rinazul ini, ecewah saja perasantan diri sekejap tu, fruit tea ni memberikan kesan awet muda gitu pada kulit anda. Yelah, apa korang ingat bunga-bunga ni tak de faedah ke? haha. Jangan terkejut tau kalau rina makan bunga rose mawar. Dah suka sangat kan benda semulajadi ni, semua kita rembat. Opps ya ampun, terlari topik pula ni.

Okey, ini adalah kandungan Fruit Tea yang kering punya. So haritu sis minta suami pickup dekat seller Amina Alami ni di Danau Kota, kebetulan dekat je ngan rumah.



Cara Sediakan Fruit Tea:

Mudah je u ollls, tambahkan air panas ke dalam herba fruit tea anda. Kemudian kacau-kacau sehingga agak-agak 3-4 ketul gula batu yang diberi tu hancur. Gula batu tu dah termasuk dalam kandungan fruit tea ni tau, korang tak yah tambah-tambah gula lagi ya. Biar minum gula batu tu je dah cukup sukatan dia. Lagipun fruit tea ni khas juga untuk anda yang nak diet atau jaga badan.



Khasiat Fruit Tea Wajib Anda Tahu


  • Kaya dengan vitamin dan mineral - akan diserap ke kulit dan tubuh badan
  • Kaya antioksidan - Bagus untuk pernafasan kulit dan jantung
  • Mencerahkan dan melindungi kulit dari radikal bebas
  • Menguatkan metabolisma badan - Lebih bertenaga, tak letih sangat setiap hari
  • Membuang toksin dari badan - Mudah diet dan bantu menguruskan badan
  • Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • Tingkatkan kesihatan jantung - Jantung lebih sihat




Kenapa Rina Suka Minum Fruit Tea?

Hallo, ini rutin mingguan rina selalunya tambah-tambah kalau nak diet kan. At least setiap minggu mesti minum Fruit Tea ni. Anggap jela ini saham untuk awet muda kelak atau bantu untuk diet. Ha gitulah. Kita kena jaga makan minum, daripada minuman yang manis-manis aduh tu, baik kita minum herba tea yang buah-buah ni. 

Lepas ni korang boleh cuba Fruit Tea ni memang terbaik, sedap pula tu. Badan pun segar. Rina pun dah nak jadi customer tetap Amina Alami ni ha.

Korang boleh hubungi Amina Alami Atau Dilla di sini.




Sabtu, 24 Oktober 2020

7 Cara Tingkatkan Kesuburan Lelaki / Suami (Lelaki Subur)

3:31 PTG 0
7 Cara Tingkatkan Kesuburan Lelaki / Suami (Lelaki Subur)

Sama ada anda baru sahaja memutuskan bahawa anda sudah bersedia untuk menimang anak

atau sudah lama mencuba, pasti pernah terlintas dalam fikiran anda berkaitan dengan kesuburan

lelaki atau suami anda kan. Asyik-asyik perempuan sahaja yang dipersalahkan atau dikatakan

apabila suami isteri tiada zuriat ni. Eh eh..


Masalah yang melibatkan sistem pembiakan wanita seringkali sukar untuk diubati, tetapi banyak

yang berkaitan dengan ketidak suburan lelaki juga boleh ditingkatkan kesuburannya. Jadi, jangan

risau, dan jangan salahkan sapa-sapa. Cukuplah sama-sama perbaiki diri.


Jom kami kongsikan 7 cara untuk meningkatkan kesuburan lelaki / suami yang kita boleh cuba

ikuti. Mana tahu ada yang berkesan, apa-apapun tips ini mungkin dalam membantu anda.



1. Berhenti Merokok

cara tingkatkan kesuburan lelaki

Antara kebaikan berhenti merokok adalah kaum suami dapat meningkatkan kesihatan yang

baik, termasuk meningkatkan kesuburan lelaki atau suami. Tabiat merokok lelaki juga boleh

mempengaruhi kesuburan pasangan wanita.


Penyelidikan menunjukkan bahawa apabila wanita terdedah kepada asap rokok, mereka

mempunyai kadar kejayaan IVF yang lebih rendah dan kemungkinan peningkatan risiko

keguguran. Bahaya tu, bukan sahaja bahaya untuk wanita merokok, tapi bahaya untuk suami

merokok, boleh menyebabkan si isteri yang terkesan.


2. Tingkatkan Berat Badan Yang Ideal

Salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan lelaki adalah dengan memastikan bahawa berat

badan mereka ideal. Kajian telah menunjukkan bahawa berat badan berlebihan dapat

mengganggu keseimbangan hormon tubuh, yang dapat menyebabkan jumlah sperma lebih

rendah.


Jadi untuk memastikan subur bagi lelaki adalah dengan memastikan berat badan yang ideal ya?



3. Makan Makanan Yang Sihat


lelaki subur

Terdapat sesetengah kajian yang menunjukkan bahawa diet yang seimbang dan sihat dapat

memberikan manfaat kepada kesuburan lelaki. Apa yang terbaik untuk sperma anda adalah

kemungkinan yang paling berkhasiat untuk seluruh badan anda.


Pilih sumber protein tanpa lemak (seperti ikan dan ayam), banyak sayuran dan buah segar,

lemak sihat (seperti minyak zaitun dan kacang-kacangan), dan biji-bijian.


4. Elakkan Ubat-Ubatan Tertentu


Beberapa ubat-ubatan tertentu berpotensi menurunkan pengeluaran sperma yang sihat.

Setelah para lelaki berhenti mengambil ubat-ubatan tersebut, jumlah sperma mereka akan

kembali normal atau meningkat. Antara ubatan tersebut adalah antibiotik, anti-androgens,

methadone dan banyak lagi.


5. Makan Makanan Yang Kaya Sumber Antioksidan


Antioksidan adalah molekul yang membantu menyahaktifkan sebatian yang disebut radikal

bebas yang dapat merosakkan sel. Beberapa vitamin dan mineral bertindak sebagai antioksidan

dan beberapa kajian telah menghubungkan penggunaan antioksidan dengan peningkatan

jumlah sperma. Oleh itu, penting untuk suami amalkan makanan yang penuh dengan

sumber antioksidan.


Makanan yang senang untuk mendapatkan antioksidan untuk kesuburan lelaki salah satunya

adalah kurma Ajwa Rihura. Ia merupakan kurma Ajwa Asli dari Tanah Madinah yang mempunyai

khasiat dalaman dan luaran untuk kesuburan kaum lelaki.


lelaki subur


6. Makan Makanan Yang Kaya Dengan Folat Dan Zink


Kajian menunjukkan bahawa pengambilan folat dan zink secara bersamaan dapat meningkatkan

kesuburan lelaki secara keseluruhan, termasuklah kepekatan dan jumlah spermanya. 


7. Hadkan Pendedahan Kepada Pencemaran Alam Sekitar

Secara khususnya, kajian pada tahun 2019 menunjukkan kehidupan di kawasan perindustrian dengan pencemaran udara yang teruk antara faktor penurunan jumlah sperma.

Elakkan terdedah dengan pencemaran alam sekitar sekerap mungkin juga dapat menyumbang kepada kesuburan lelaki.

Kesimpulannya, sekiranya anda menghadapi masalah kesuburan lelaki, apa yang anda boleh

lakukan adalah fokus pada peningkatan kesihatan umum anda. Cara yang disebutkan di atas

adalah antara komponen utama untuk kesuburan lelaki. Jadi, jangan kecewa, teruskan

berusaha sehingga berjaya.


kesuburan lelaki


Tak perlu risau bahaya suplemen dan sebagainya kerana anda tak perlu makan supplemen 
yang pelbagai. Hanya mengamalkan Kurma Ajwa khasiat serta penuh dengan berkah 
Doa Rasulullah SAW, tubuh badan akan memberi tindak balas dalaman untuk lebih subur 
dan sihat. Insyallah.

lelaki subur

Antara khasiat Kurma Ajwa Asli Madinah untuk kaum lelaki atau suami adalah:

  • Mengelakkan mati pucuk
  • Memberi tenaga untuk bekerja 
  • Meningkatkan libido
  • Meningkatkan kesuburan 
  • Menghasilkan sperm yang berkualiti
  • Mengenyangkan perut
  • Bantu diet dan bina badan
  • Cegah masalah buasir dan sembelit
  • Menurunkan kadar kolestrol
  • Menyihatkan jantung

lelaki subur

Isteri juga elok mengamalkan Kurma Ajwa Asli Madinah daripada Rihura ini kerana khasiatnya penuh antioksida, untuk kesuburan tubuh, tenaga yang berpanjangan, membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal, mudahkan proses pencernaan. Bagi ibu hamil dan ibu mengandung, kurma Ajwa ini sangat berkhasiat dalam menjaga kandungan dan menyihatkan tubuh badan.

lelaki subur

Mulai hari ini, jom jadikan makanan kurma Ajwa kegemaran nabi ini sebagai amalan harian yang mempunyai keberkahan dan hikmahnya. Insyallah mana tahu ikhtiar kita sama-sama diberkati Allah SWT.  Rina dan suami pun dah mula amalkan kurma ni, alhamdulillah sedap, suami pun suka.

kesuburan lelaki


Harga Kurma Ajwa Asli Madinah (Rihura) sangat-sangat berpatutan. Kalau kat lain, rasa lebih mahal. Tapi Ajwa Rihura ni bukan sahaja mampu milik, penting sekali ia adalah kurma Ajwa Original Madinah. Alhamdulillah. Jom dapatkan untuk suami isteri. Kalau nak beli, mudah jer. Korang klik link WASAP INI atau ke Facebook Rihura.

kesuburan lelaki