RINA ZUL: Hasil carian untuk resepi
Menunjukkan catatan yang diisih mengikut kaitan pertanyaan resepi. Isih mengikut tarikh Tunjukkan semua catatan
Menunjukkan catatan yang diisih mengikut kaitan pertanyaan resepi. Isih mengikut tarikh Tunjukkan semua catatan

Rabu, 25 November 2020

Resepi Agar-Agar Jagung Kurma Ajwa

11:03 PG 2
Resepi Agar-Agar Jagung Kurma Ajwa
Alhamdulillah sejak berniaga kurma Ajwa ni, macam-macam resepi berkait rapat dengan kurma yang rina cuba. Ada yang egent-egent dan dropship yang cuba, ada yang rina pun cuba sendiri. Alhamdulillah banyak lagi resepi yang akan rina kongsikan di blog ini lagi insyallah.

Kali ni, Rina nak share dengan korang semua mengenai Resepi Agar-Agar Jagung Kurma Ajwa. Oh ya, Resepi ini dikongsikan oleh Sis Arifah Mohd Nor yang merupakan salah seorang Agent Rihura. 

Jom lihat cara buat agar-agar jagung kurma Ajwa. Sebenarnya resepi ini adalah kegemaran dessert yang paling rina suka, sebab rina ni penggemar agar-agar dan kurma Ajwa. Jadi bila kurma ajwa bergabung dengan agar-agar dan jagung.. Perghhh dia jadi sangat marvellousss! 


RESEPI "AGAR-AGAR JAGUNG KURMA AJWA"  

BAHAN - BAHAN :

๐Ÿ”ธAgar agar 1paket (terpulang)
๐Ÿ”ธ Jagung 1 tin.
๐Ÿ”ธ Susu cair.
๐Ÿ”ธ Gula perang/gula kelapa
๐Ÿ”ธ Kurma ajwa Rihura 7 biji (terpulang) 
๐Ÿ”ธ Garam secubit

resepi agar-agar kurma ajwa


CARANYA :

➡️ Rendam agar agar sekejap jer
➡️ Kemudian keluarkan jagung, masuk dalam blender bersama 7 isi kurma ajwa Rihura
➡️ Tos agar-agar, sukat ikut kuantiti anda. 
➡️ Masak agar-agar bersama  air ( sukatan anda )
➡️ Sukat semula jagung, masukkan air menjadi 2 tin jagung.
➡️ Bila agar-agar sudah mendidih, masukkan bahan yang di blend masuk gula secukupnya, garam secubit.
➡️ Bila mendidih, masukkan susu cair (ikut kuantiti anda), kacau hingga mendidih sedikit, tutup api.
➡️ Masukkan dalam bekas, sejukkan.
➡️ Dah sejuk siap untuk sediakan untuk anak-anak

resepi agar-agar kurma ajwa

Mudah jer kan? cuba buat satu-satu, tak makan masa yang lama pun. Resepi agar-agar jagung kurma ajwa ini sebenarnya sangat simple dan senang. Orang kata ini resepi mudah jadi. Haaa so apa tunggu lagi, kalau korang teringin nak makan agar-agar yang berkhasiat atau nak anak makan makanan berkhasiat, sis sarankan cuba resepi ini.

Tapi paling pantang adalah kurma tu. Kalau guna kurma lain belum tentu sedap. Wajib guna kurma Ajwa. Dan kalau korang nak kurma ajwa yang betul-betul asli dari Madinah (original), haruslah kurma Ajwa daripada Rihura. 

Serendah RM 10 sehingga RM110 sahaja kurma ajwa Rihura bergantung kepada Gram/Kg. 

Korang klik di sini untuk lebih lanjut:-


Sabtu, 19 Oktober 2019

50 PERIHAL WANITA, LELAKI KENA TAHU.

4:11 PTG 0
50 PERIHAL WANITA, LELAKI KENA TAHU.

Siapa yang suka ambil tahu bab perihal wanita ni kalau bukan lelaki? Wanita sendiri tak kisah bagaimana dengan dirinya tetapi lelaki yang lebih banyak ingin kenali wanita bukan? Mana tidaknya, perangai wanita ni susah nak difahamkan. Ada kalanya taktau kita kawen dengan wanita atau kanak-kanak. Dah umur 27 tahun pun, perangai macam kanak-kanak juga. Itulah kata-kata seorang lelaki yang masih lagi taktahu bagaimana perihal wanita sebenarnya.  

Oh ya, sis rinazul ni perempuan tau! Sis tulis entry ini untuk memperkenalkan perihal wanita kepada semua lelaki di luar sana. Manalah tahu, ada yang masih konfius perempuan ni apa dan macam mana sebenarnya. Ehek ehek (tersedak). Mengata pasal diri sendiri yang juga perempuan!


Alkisahnya begini, sebelum kahwin, pasti korang risau nak pilih pasangan hidup kan. Kalau dah ada girlfriend, pasti susah juga nak fahami perangai masing-masing. No worries, sebagai wanita pun kami fahami dan akan cuba fahami perasaan korang-korang yang lelaki ni okey!

Bagi yang dah kawen pula, alahai, jangan merungut pasal perangai isteri memasing ok. Isteri ni pembawa rezeki, selagi dia bersama korang, jaga lah sebaiknya. So demi mengatasi masalah rumah tangga sebab perihal wanita, korang kena fahami perangai wanita ok.

Jom sis bantu korang fahamkan perangai wanita dengan lebih baik lagi. Perihal wanita ini adalah daripada pengalaman sendiri, pengalaman orang lain dan sumber-sumber kajian.


Perihal wanita #1  

Wanita sukakan pujian walaupun dia seorang yang ego, garang dan apapun perangainya, tapi dia sangat suka pujian. Dia takkan tunjuk, dia diam-diam je. Korang yang kena puji dia untuk mula ambil hatinya. 


Perihal wanita #2

Wanita akan bersedih jika lelaki tidak melayannya, hanya berdiam diri, tidak fokus apa yang dicakapkannya, Kalau boleh nak merajuk sangat-sangat tapi selalunya wanita yang rendahkan egonya untuk tidak fikirkan perkara itu lagi.


Perihal wanita #3

Wanita suka sangat teringin makan itu ini, Ya kami akan order apa yang kami nak banyak pun takpa. Tapi tolong faham, kami order sebab teringin nak rasa ja, tak mungkin dapat habiskan semua tu. Jadi tolonglah faham untuk habiskan makanan tu ok. Bazir kan amalan syaitan!


Perihal wanita #4

Bukan wanita aje, mak wanita tu pun mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka. Ambil berat, tanya khabar, tanya dah makan ke belum dan lain-lain lagi. jangan tanya soalan annoying pula.


Perihal wanita #5 

Kebanyakan perempuan akan cari kawan bila nak makan, tapi mereka jarang benar keluar belanja kawan mereka makan!


Perihal wanita #6

Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka, semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. Ini memang. Benci sangat.


Perihal wanita #7

Wanita akan terfikirkan juga bekas teman lelakinya, tetapi lelaki yang menjaganya sepenuh hati sekarang yang tetap teristimewa di hatinya.


Perihal wanita #8

Jika wanita sudah beri beribu alasan denganmu, berhentilah. Sebab mereka memang tak berminat dengan anda.


Perihal wanita #9

Sebenarnya tak susah ambil hati wanita, cuma perlu jujur, setia dan menjaganya sepenuh hati dan jiwa raga sahaja. Tak semestinya perlu duit sahaja untuk tambat hati wanita.


Perihal wanita #10

Senjata wanita yang utama adalah air mata. Lelaki sering lemah bila lihat air mata wanita. Tetapi sungguh, wanita memang mudah keluarkan air mata bila hati sedikit tersentuh.


Perihal wanita #11

Wanita lebih selesa bersahabat, Jangan terus nak bercinta bila baru berkenalan. Sabar dulu.


Perihal wanita #12 

Wanita juga perlukan masa untuk bertenang jika bergaduh atau kamu telah kecewakannya. Beri ruang kepada mereka. sambil itu, fikirlah cara untuk memujuk mereka semula.


Perihal wanita #13 

Wanita amat pandai berlakon. Mereka akan buat tidak berminat dan bersikap acuh tak acuh. Sebaliknya di belakang lelaki, mereka amat berminat, gembira dan excited sekali!


Perihal wanita #14 

Jangan beranggapan itu dan ini. Jika dengan wanita, terus terang tanya sahaja dengan mereka. Mereka juga pasti akan berterus terang dengan anda berbanding anda beranggapan sahaja.


Perihal wanita #15

Walaupun wanita tak berkata dia sedih tetapi dia diamkan diri, ketahuilah bahawa dia sedang menangis di dalam hatinya.


Perihal wanita #16

Lelaki wajib minta maaf jika menyakiti hati wanita. Jika tidak, perempuan akan fikirkan hal masalah itu selama-lamanya. Sungguh.


Perihal wanita #17

Walau seteruk mana pun lelaki itu, wanita tetap terima seadaanya dan sukar cari perkara yang dibencinya terhadap lelaki itu bila hati dah sayang.


Perihal wanita #18

Jika sudah cinta dan sayang, keluar dengan orang lain pun wanita tetap akan ingatkan anda di hatinya.


Perihal wanita #19

Wanita lemah jika lelaki merenungnya terlalu lama. Hatinya sudah pun cair dan malu.


Perihal wanita #20

Wanita akan cepat putus asa jika cintanya ditolak. Jangan tolak cinta mereka dengan kasar. Jadikan alasan yang munasabah apabila ingin tolak cinta mereka.


Perihal wanita #21 

Wanita sering meluahkan perasaan mereka dengan pelbagai cara. Antara adalah puisi, tulisan, muzik, nyanyian dan lain-lain lagi. Lelaki kena faham apa yang disampaikan oleh wanita.


Perihal wanita #22

Jangan sesekali sakitkan hati wanita dengan memberitahu hal-hal tak baik kepada mereka seperti mereka tidak berguna dan sebagainya. Amat sukar untuk mereka terima dan maafkan anda nanti.


Perihal wanita #23

Sekuntum senyuman besar ertinya kepada seorang wanita. Jangan senyum sembarangan kepada wanita lain. Wanita anda konfirm cemburu!


Perihal wanita #24

Jika seorang wanita sering menghubungimu dan mengingatimu, mereka betul mempunyai hati terhadap anda.


Perihal wanita #25

Ucapan hai atau selamat pagi daripada anda akan mempengaruhi keceriaan wanita sepanjang hari.


Perihal wanita #26

Cinta bermaksud bekerjasama dalam bersama susah senang, susah duka, jujur, setia, ikhlas dan tidak ada sebarang kompromi atau pengkhianatan.


Perihal wanita #27

Wanita idamkan lelaki yang mencintai mereka sepenuh hati dan takkan pandang orang lain langsung selamanya.


Perihal wanita #28

Wanita teringin sangat nak dapat hadiah bunga dari orang tersayang. Tapi mereka takkan cakap. Eh lelaki, korang ni tak faham-faham lagi ke? sekali sekala, bagila hadiah bunga hidup tu buat surprise.. apa da..


Perihal wanita #29

Jangan main api dengan wanita, sekali dah beri kepercayaan dan mereka percayakan anda, jagalah. Bila dah hilang kepercayaan wanita terhadap anda, belum pasti mereka akan percaya anda lagi!


Perihal wanita #30

Hati wanita sangat sensitif seperti tisu yang mudah basah bila terkena air. Berhati-hatilah dalam berbicara dengan wanita.


Perihal wanita berikutnya pula adalah dari sumber Blog zahrinzeffrin:


Perihal wanita #31

Menurut satu kajian; kebanyakan wanita kan berkata, tengok anak orang teringat anak kita. Dan menurut satu kajian lagi; kebanyakan lelaki akan berkata, tengok bini orang terlupa bini kita!


Perihal wanita #32

Menjelang bulan puasa, rata-rata orang perempuan akan mengurangkan kekerapan bercakap dan menambah kekerapan membeli-belah!


Perihal wanita #33

Salah satu kegemaran orang perempuan ialah salin resepi, fotostat resepi dan hafal resepi. Dan salah satu ketidakgemaran orang perempuan ialah masak ikut resepi!



Perihal wanita #34

Selangkah lelaki sama dengan tiga langkah orang perempuan bila berjalan tapi tiga langkah orang lelaki akan menjadi satu langkah orang perempua bila dia orang nampak ada jualan besar-besaran!


Perihal wanita #35 

Wanita memang pemurah...sebab itu diaorang bermurah hati tabur duit kat shopping complex tiap-tiap minggu!


Perihal wanita #36

Orang perempuan tidak akan menjadi perempuan yang baik sekiranya dia tak tahu...tarik muncung empat, lima depa time merajuk! Sekali pandang lipstik kat bibir perempuan tu sama sahaja warna merah, tapi dua kali pandang warna tu sebenarnya tak sama; ada merah ros, mera h sirap, merah hati, merah darah dan duit merah!


Perihal wanita #37

Antara orang yang disayangi wanita dalam dunia ini ialah suaminya dan tauke shopping complexnya!


Perihal wanita #38

Binatang yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika berjalan ialah itik. Manusia yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika apa saja ialah per...per...!


Perihal wanita #39

Orang perempuan akan membelek muka di cermin sekurang-kurangnya tiga kali sebelum ke tempat kerja, enam kali semasa kerja dan tiga kali pula selepas balik kerja dengan mengambil masa kira-kira setengah jam setiap kali. Ini bererti selama enam jam sehari orang perempuan buat kerja tak berfaedah-tengok muka sendiri!



Perihal wanita #40 

Menurut satu kajian, jumlah wanita memakai cermin mata adalah tiga kali ganda dibandingkan dengan lelaki. Ini adalah kerana mata wanita mudah rabun sebab mereka memang mudah rambang mata!




Perihal wanita #41

Seorang lelaki yang beragama Islam dibenarkan untuk berkahwin empat. Jika semua lelaki yang ada di Malaysia ni, tak kira yang tua ataupun yang muda berkahwin empat, kaum wanita tetap tak boleh lari dari kes mengumpat.



Perihal wanita #42

Menurut satu kajian, 99.9 peratus punca pergaduhan suami isteri adalah berpunca daripada isteri. Dan satu lagi kajian, 99.9 peratus punca pendapatan suami isteri adalah berpunca daripada suami!


Perihal wanita #43

Wanita sanggup mengeluarkan berpuluh ringgit untuk beli alat make up dan mereka juga tergamak habiskan duit untuk membeli pencuci make up. Nampak sangat merekalah satu-satunya makhluk di muka bumi ini yang suka sangat buang duit beli alat make up!


Perihal wanita #44

Wanita tidak diciptakan untuk dikagumi semua lelaki tetapi sebagai sumber kebahagiaan seorang suami.


Perihal wanita #45

Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila ia berada di antara lelaki yang dicintainya dan yang mencintainya.


Perihal wanita #46

Tempat yang selalu menjadi tarikan kepada wanita ialah shopping complex, pasar malam, pasar sehari dan pasar tani. Ini sekali lagi menunjukkan wanita memang suka menghabiskan duit!


Perihal wanita #47

Sesungguhnya tidak ada wanita yang sangat cantik, yang ada ialah kaum lelaki yang sangat lemah bila berhadapan dengan kecantikan.


Perihal wanita #48

Kebijaksanaan wanita terletak di dalam hatinya.


Perihal wanita #49

Sejenis burung yang boleh terbang sepanjang hari tanpa megibaskan kedua-dua sayapnya dikenali sebagai albatross. Sejenis manusia yang boleh bercakap sepanjang hari tanpa henti-henti dikenali sebagai...

Perihal wanita #50

Wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta, sementara lelaki mencintai untuk hidup berbahagia.


Perihal wanita #51

Wanita telah diiktiraf sebagai kaum yang paling bijak terutama dalam hal berbelanja!



Perihal wanita #52

Orang perempuan memang mudah kecil hati. Dalam sehari sekurang- kurangnya lima enam kali mereka berkecil hati. Jika ini berterusan selama beberapa tahun tak mustahil lama-lama orang perempuan akan kehabisan hati!


Perihal wanita #53

Menurut satu perangkaan, gigi orang perempuan tidak boleh bertahan lama. Paling lama cuma sampai umur 50 saja. Selepas itu orang perempuan cuma tinggal gusi. Ini adalah kesan kuat bercakap ketika muda.


Perihal wanita #54




Salah satu kegemaran orang perempuan ialah menyimpan kuku panjang. Kalau dihimpun dan dicantumkan kuku-kuku orang perempuan seluruh Malaysia, ianya sama panjang dengan jambatan Pulau Pinang!


Banyaknya perihal wanita. Sampai pening kepala dibuatnya. Tak apalah. Sis pun seorang wanita, jadi korang  layankan ajelah okeyh!


Rabu, 19 Mei 2021

RESEPI JUS KURMA AJWA LONGAN (BAIK UNTUK HORMON DAN WANITA BERPANTANG)

6:53 PTG 0
RESEPI JUS KURMA AJWA LONGAN (BAIK UNTUK HORMON DAN WANITA BERPANTANG)

Jus Kurma Ajwa Longan ini sangat elok diminum oleh kaum wanita. Sebab kurma ajwa sangat bagus untuk elokkan hormon dan melancarkan darah. Penting untuk anda tahu bahawa kurma ajwa juga sangat elok untuk tambah sel darah merah dan beri tenaga kepada kita semua.

Terutamanya kepada wanita bersalin dan wanita berpantang. Pasti tubuh memerlukan tenaga yang cukup banyak sekali. Termasuk juga wanita yang datang period. Korang boleh amalkan minum jus kurma ajwa longan ini ketiak period. Insyallah senggugut akan berkurangan. Dan paling best sekali, wanita yang tak datang haid atau tak pantang pun elok amalkan selalu kurma Ajwa ni.

Pendek kata, ia harus dijadikan makanan sihat yang diamalkan oleh seisi keluarga terutamanya kanak-kanak, nenek atok, ibu ayah, suami isteri. Hatta anak yang baby pun boleh dicampurkan isi kurma ke dalam makanan mereka sebagai bubur dan lain-lain.




Jom lihat cara buat jus kurma Ajwa longan atau resepi jus kurma Ajwa Longan yang boleh korang buat. Khas untuk wanita berpantang, jom amalkan setiap hari sepanjang 40 hari berpantang.

Sebelum tu, korang juga boleh baca tentang Khasiat Kurma Ajwa untuk Ibu Berpantang. Kurma Ajwa sangat elok untuk lancarkan darah dan pembuangan. Sesuai utk ibu berpantang dan kita semua juga! Mudahjer nak buat. Campak-campak je sebenarnya hehe. ๐Ÿคญ



RESEPI JUS KURMA AJWA LONGAN


1. Masukkan isi kurma Ajwa Rihura (7 biji atau lebih yg telah dibuang biji) ke dalam periuk.


2. Masukkan longan (agak-agak banyak mana yg kita nak makan). Rina letak 7 - 10 biji sebab sedap sangat.


3. Rebus sampai mendidih. Tutup api bila dah siap.


Boleh ditapis untuk asingkan buah. Tapi tak disarankan. Lebih baik minum dan makan buah buahnya. Tak perlu tambah gula.


Bagi ibu berpantang, boleh tambah halba sedikit. Tak nak pun tak pa. Tak ada masalah.
๐Ÿ˜˜

Ok bila dah siap, korang boleh buat minum waktu pagi, petang, malam atau bila-bila masa pun boleh. Selesai. Jom buat jus kurma Ajwa Longan untuk stabilkan hormon!

Tapi Awas, jangan silap beli kurma Ajwa. Kat luar sana ada kurma ajwa yang sangat kering, berbiji-biji nak cenderung berulat dan sebagainya. Jadi, kalau korang nak kurma Ajwa yang sedap, bersih, paling penting stok baru dan segar, korang boleh cuba Kurma Ajwa Asli Madinah dari Rihura.
๐Ÿคฉ




Kurma Ajwa Rihura ni ada banyak jenis pilihan .Korang boleh pilih ikut bajet masing-masing tu yang best tu. Serendah RM 10 untuk 100g dan seterusnya. Ni harga-harga dia, memang sangat baloi dan mampu milik. 





Paling penting ia adalah certified original Kurma Ajwa asli yang ditanam di Madinah. Sebab sekarang ni banyak ajwa yang tanam negara lain tapi claim dari Madinah. so tak bestla. Sebab ajwa madinah ni berkah dia lain sangat , makan yang original dari Madinah ya :) Sebab tu kita pilih Kurma Ajwa dari Rihura.


Sis Rina selfie dengan Ajwa Madinah dari Rihura.





 

Khamis, 27 Februari 2020

[VIRAL] SAMBAL IKAN BILIS RANGUP SEDAP DAN MURAH NO.1 DI MALAYSIA

11:48 PTG 0
[VIRAL] SAMBAL IKAN BILIS RANGUP SEDAP DAN MURAH NO.1 DI MALAYSIA

Makan sekali, pasti nak lagi. Allahu. Kali ni memang betul-betul saya ketagih nak makan lagi sambal ikan bilis rangup ni. Demi Allah, memang sedap! 

Saya ni bukan rajin nak masak dan gigih cari resepi sana sini, tapi saya memang 100% suka makan. Kebetulan ternampak 'Sambal Bilis Rangup' dan 'Sambal Bawang Bilis' yang tengah viral dan hot kat Facebook dan status wassap kawan-kawan tu, terdetik hati nak merasa. Mana taknya, sambal ni tak sampai sebulan dijual secara online, tapi yang membeli sudah cecah 600 - 1,000 pelanggan! Haruslah kita rasa, memang tak mengecewakan.



Alhamdulillah rezeki Allah nak bagi merasa, akhirnya sampai juga 2 bekas sambal ikan bilis murah ni. Sis terima 1 Bekas Sambal Bawang Bilis dan 1 Bekas Sambal Bilis Rangup. Tolonglah, jangan beli sambal sebarangan, korang kena cari yang nama 'Sambal Dhuha' je, itu baru betul-betul sedap dan the best.

Oh ya, Sambal Dhuha ini adalah jenama sambal ikan bilis paling sedap dan murah di Malaysia. Selain sambal ikan bilis rangup, terdapat juga sambal bawang ikan bilis. Serius la? Sambal bawang bilis sedap? memang sedap tu, bukan kaleng-kaleng sambal tau. 

PILIHAN SAMBAL DHUHA:


#1  Sambal Bawang Bilis Rangup Sedap 




#2  Sambal Bilis Rangup Sedap


Sambal ikan bilis paling sedap dan murah ini cukup lengkap dengan teksturnya, kesedapan, ketahanan, packaging, harga, bahan-bahan masakan dan manfaatnya yang tersendiri. Jom lihat apa yang menarik tentang Sambal Dhuha ini.




RASA

Rasa Sambal Dhuha bagi sambal ikan bilis rangup dan sambal bawang bilis rangup ni memang perfect. Tak macam sambal-sambal kering kat luar sana tu, selalu rasa macam keropok dan ikan bilis yang tak berapa cukup rasa. 

Tapi sambal Dhuha ni memang sedap gila lengkap rasa pedas macam sambal nasi lemak tu, means memang sedapla sambal dia, cukup garam gula pula tu.  Rasa pedas, masin dan manis semua rasa.  Rasa macam chef yang masak sambal ikan bilis sedap ni!  



KETAHANAN

Sambal Dhuha ni memang tahan lama. Sama ada sambal ikan bilis rangup atau sambal bawang bilis sedap, kedua-duanya memang tahan lama, sebulan pun hanya letak di tempat kering. Tak perlu masuk dalam fridge bagai. So selamat kan? Boleh simpan buat stok makan kat rumah untuk anak-anak dan keluarga.

TEKSTUR

Sumpah tak kedekut. Sambal Dhuha ni memang betul-betul penuh satu balang. Tak ada ukur-ukur guna benda lain. Memang balang ni penuh-penuh tepat dia letak. Kuantiti sambal ikan bilis rangup dan sambal bawang bilis rangup yang diletakkan memang banyak. 

Dah tu, tekstur sambal ni pula sangatlah penuh dengan ikan bilis garing yang sebati dengan sambal tu. Warna ikan bilis, bawang yang diratakan dengan sambal tu memang menarik perhatian dan nampak menyelerakan.

KERANGUPAN

Tidak ada satu ikan bilis atau bawang pun yang tidak rangup dan basah. Semua rangup-rangup belaka!  Kalau kunyah tu, memang sedap sangat dan puas hati. Sehingga tak boleh nak stop. Itulah yang buatkan korang ketagih, dengan rasa dia yang sedap lagi. Perghhh.

BAHAN BERKUALITI

Jangan terkejut makan sambal ikan bilis paling sedap di Malaysia ni, sebab bahan-bahannya juga sangat berkualiti. Tidak ada satu pun yang merosakkan resepi. 

Resepi telah dicipta dengan sempurna sekali dan dimasak dengan penuh kasih sayang oleh Owner Sambal Dhuha sendiri. Ia merupakan salah satu produk homemade paling sedap abad ini.




SAMBAL SERBAGUNA

> Boleh dimakan bersama bubur 
> Boleh dimakan bersama nasi
> Boleh dimakan begitu sahaja
> Boleh ditambah dalam masakan
> Sesuai untuk dibawa Travel 
> Sesuai untuk pelajar universiti, pelajar asrama atau bekalan umrah
> Boleh dijadikan cenderahati atau doorgift (Mengikut Permintaan Anda)


PACKAGING BERKUALITI DAN MUDAH

Mudah untuk dibawa ke mana sahaja, bekas plastik yang sangat berkualiti dan mempunyai ketahanan yang padu. Nak masukkan dalam handbeg pun boleh ni!



HARGA SAMBAL DHUHA MURAH BERBALOI

✅ sambal bawang bilis (RM12)
✅ sambal bilis ranggup (RM16)

Pembelian 2 Botol ke atas, akan menerima potongan harga sebanyak RM 2.





APA KATA PENGGUNA YANG TELAH MERASAI SAMBAL DHUHA?








Alhamdulillah, untuk bulan puasa ni, sis dah get ready nak repeat order banyak-banyak lagi, sebab benda sedap, takkan tak mau bagi family, jiran dan kawan-kawan. Boleh buat gift untuk bagi sempena puasa nanti kan? Memang sedap dah ketagih dah ni.

Nak cuba, boleh Whatsapp Sis Satirah.
Klik Sini untuk Link Whatsapp:  Sis Satirah