RINA ZUL

Ahad, 22 Ogos 2021

Awas Kempen Bangkit Richworks! Ini Harga Seminar Dr Azizan 2021

Tolonglah jangan percaya dengan kempen Bangkit Richworks yang baru-baru ini tular, kononnya ramai usahawan terkesan dengan pandemik Covid19 dan perlukan bimbingan untuk bangkit bisnes dari krisis 3.0! Ramai juga yang tak tahu harga seminar Dr. Azizan 2021 yang sebenarnya.

Kenapa sis cakap jangan percaya, anda kena faham konsep dia. Apa kempen Bangkit Bisnes Dari Krisis 3.0 ini sebenarnya? Apa objektifnya, kenapa tiba-tiba? Richworks ni siapa? Kalau korang tak tahu semua benda ni, mudah-mudah je nak percaya, usaha takkan menjadi sebab you tak trust the process, tak serah pada yang pakar, tak kenal siapa guru yang korang nak belajar tu.

Bak kata orang, tak kenal maka tak cinta. Sebab tu, kalau nak join kempen Bangkit Dr Azizan Osman ni, kena tahu betul-betul apa sebenarnya ni. Jangan buang masa korang dengan benda yang korang nak try-try, cuba-cuba, tengok-tengok dulu, dan lain-lain benda yang tak pasti. Yakinlah dengan apa yang korang nak buat, macam mana nak yakin? Kena ada ilmu, walaupun cuma kenali apa yang korang nak.


Bunyi macam terlalu prihatin, maklumlah sis juga adalah seorang seller dan merupakan salah seorang usahawan Richworks yang juga bermula bisnes dari rumah 2021 tetapi asalnya dah start bisnes tu pada Mac 2020, masa tu PKP pertama dilaksanakan. 

Pada bulan 8, 2020 pula adalah waktu yang sis baru kenal Richworks serta pengasas Richworks International Datuk Dr Azizan Osman yang hangat diperkatakan ramai orang dalam bidang usahawan. Pada masa tu, sis sendiri telah sertai zero to million richworks dan kemudian terus mengikuti program Richworks yang seterusnya. 

Jadi, nak kata pengalaman belajar dengan Richworks tu memang ada. Sebab tu, sis nak korang tahu apa yang sis nak sampaikan ni. Harap-harap korang buka mata, buka hati dan lihat apa yang betul sebenarnya. Sebelum sis dedahkan, sis nak kongsikan sedikit maklumat tentang siapa Datuk Wira Dr Azizan Osman dan apa program Richworks.




Datuk Wira Dr Azizan Osman Dan Program Richworks


Siapa tak kenal Datuk Wira Dr Azizan Osman? Pasti ramai yang sudah kenal beliau kan? Sebelum Richworks ditubuhkan lagi, Datuk Wira Dr Azizan Osman sudah mula berkecimpung dalam bidang usahawan dan mengajar para usahawan berkaitan perniagaan. Beliau juga berpengalaman dalam marketing dan sales dalam menguruskan client-client besar seperti HSBC, TM Streamyx dan banyak lagi.

Richworks telah ditubuhkan sejak 2008 lagi dan sehingga sekarang, sudah 13 tahun mereka berpengalaman. Menariknya, sesiapa sahaja pun boleh hadir ke kelas atau seminar Richworks sebab bimbingan yang diberikan adalah mengikut tahap perniagaan kita semua. Jadi, ilmu yang kita dapat tu memang tepat selari dengan apa yang bisnes kita perlukan. 

Program Percuma Richworks


Berikutan pandemik sejak PKP 1.0 dulu, Richworks dah buat banyak program Live Event dan Virtual Online secara percuma. Lebih 800,000 orang yang turut serta dalam program seminar Richworks pada musim PKP lalu.

Sebelum pandemik pula, lebih dari 700,000 orang telah mengikuti program RichWorks secara fizikal (bukan online) bermula dari tahun 2008 sehingga tahun 2019 iaitu kira-kira dalam tempoh 11 tahun. Bermaksud, Richworks memang sangat terkenal dari dulu lagi sebagai seminar bisnes dan sebagainya.

Untuk pengetahuan korang, program-program FREE ini hanyalah sekadar 3 hari, ada yang 12 malam, ada yang bersiri-siri, memang tak cukup untuk nak tukar seorang usahawan dari kosong hingga berjaya capai jutaan ringgit dalam tempoh sebulan tapi RichWorks berjaya bantu Usahawan capai RM1 juta Pertama dalam tempoh 6-12 bulan.

Dulu rina susah nak percaya, nak sebut juta-juta pun tak sanggup, rasa malu. Tapi Alhamdulillah bila rina sendiri pernah hadir ke Program Percuma Richworks, Rina lebih yakin, nampak hala tuju, matlamat dan paling penting Richworks memang bagi result pada bisnes kita jika kita benar-benar komited untuk belajar.

Berikut adalah antara Program Percuma dari Richworks yang sebelum ni:







Banyak lagi sebenarnya tau, tapi rina cuma kongsikan beberapa saja kat sini. Tapi boleh dikatakan hari-hari kita dapat ilmu baru di dalam Channel Telegram Richworks. Memang nampak sangat harga seminar Dr Azizan 2021 memang zero kos, 100% adalah percuma. Banyaknya richworks bantu usahawan, Alhamdulillah. 

Ada Ker Usahawan Richworks Yang Berjaya?


Dalam program dan kelas Richworks ni macam-macam jenis usahawan ada, dari pelbagai sektor bisnes. Konsep dan module yang digunakan adalah sama tapi diaplikasikan kepada bisnes masing-masing ada caranya, bergantung kepada masalah sesebuah bisnes itu juga. 

Itulah kelebihan apa yang Richworks bantu usahawan sebenarnya. Jadi, bila ada ilmu dan dibimbing oleh syarikat multinasional yang merupakan penganjur seminar keusahawan terbesar Asia Tenggara ini, jangan terkejut jika hidup korang lepas ni berubah. 

Tak percaya? Korang pernah tengok billboard dekat Highway, ada tentang jenama Bantal DAG, Nurraysa, Noir Beauty, Eskayvie, Najeehah dan banyak lagi. Semua jenama dan pemilik bisnes tu adalah dari didikan Dr Azizan Osman dan Richworks. 

Bukan nak suruh semua pergi buat billboard, tapi apa yang sis nak sampaikan adalah Dr Azizan Osman dan team mereka memang pakar dalam industri Latihan Keusahawanan yang merangkumi pemasaran, jualan, perakaunan, percukaian, pematuhan, operasi perniagaan, pengurusan sumber manusia dan kepimpinan. Jadi, apa nak risau lagi kalau nak buat bisnes online kan?



Dari A-Z sehingga cukai, jualan, cara handle pekerja, cara buat sales dan macam-macam yang diajar oleh mereka. Tapi ada juga masalahnya nanti jika terus belajar dengan Richworks ni.

Masalahnya, bukan sahaja boleh tukar dari bisnes offline kepada bisnes online, Tetapi takut silap-silap sales naik sampaikan tak cukup stok, menangis weh sebab ejen marah stok tak cukup. Waktu sis tulis entry ni, sis pun tengah bersedih stok habatusauda habis 129 botol dalam masa 1 hari ni. Aduyai, stok dari suplier taktahu nak sampai bila.

Apa yang dia ajar sebenarnya sampai orang buat bisnes krik krik, tiba-tiba boleh meletup. Haiihhhh, itulah yang rina nak tahu sebenarnya sehinggalah inspired sangat dengan kisah anak didik Dr Azizan Osman dan Richworks ni. Sampai satu tahap, rina telah join mentorship Elite X bersama mereka. Sebelum tu, jom lihat statistik jumlah usahawan Richworks.


STATISTIK | JUMLAH USAHAWAN BERDAFTAR DENGAN RICHWORKS


2020 - 410,134 Usahawan

2021 sehingga Julai - 453,595 Usahawan

Jumlah Keseluruhan - 863,729 Usahawan


Lebih 2,305 orang usahawan telah menyertai Mentorship Richworks iaitu Elite X, Spire dan juga Titanium yang merupakan kelas lebih dekat di bimbing oleh Team Richworks dan Datuk Wira Dr. Azizan Osman sendiri. Tahukah anda semua, jumlah jualan dari keseluruhan ahli usahawan yang menyertai program mentorship ini adalah sebanyak 2.2 Billion Ringgit Malaysia. Banyak bukan? 

Dari mentorship Spire sahaja, seramai 280 orang usahawan telah capai 1 juta pertama! Ramai weh. Dan boleh dikatakan hampir kesemua usahawan ini bermula dari program percuma Richworks. Harga seminar Dr Azizan 2021 yang mereka sertai semuanya adalah percuma!



Ini bermaksud, Datuk Wira Dr. Azizan Osman dan Richworks International sendiri telah berjaya membantu ramai usahawan untuk menghasilkan sales yang cukup banyak, pendek kata mereka pakar membantu usahawan dalam mencapai 1 juta pertama dalam masa 6 bulan sehingga 3 tahun dari tempoh berniaga. 

Apabila lihat jumlah jualan yang cukup banyak, pasti kita teringat cukai, lhdn dan sebagainya? Jangan risau dan takut, Richworks sangat membantu usahawan semua dalam menyelesaikan masalah yang ramai takut dan tak reti ni! 

Untuk pengetahuan korang juga, Richworks adalah salah satu syarikat penyumbang yang terbesar juga untuk negara, yelah bayangkan berapa banyak disumbangkan kepada negara daripada nilai jualan mereka! Banyaknya manfaat yang diberikan kalau kita berjaya dalam bisnes kan :)

Paling menakjubkan, selepas hadir ke seminar Richworks, ada yang dalam masa beberapa hari sudah ada perubahan, ada yang cuba buat sesuatu yang dipelajari dan saksikan peningkatan masa tersebut!


Pengalaman Sertai Mentorship Richworks ELITE X


Alhamdulillah journey sertai Mentorship Richworks ELITE X ini adalah kenangan yang amat manis bagi rina sebenarnya. Memandangkan rina join seorang diri tanpa ada pengaruh dari mana-mana kawan, jadi tak ada fikiran negatif, dapat fokus belajar dan rina aim nak jadi usahawan Richworks yang berjaya jadi jutawan macam usahawan yang berjaya lain-lain juga.

Waktu mula-mula join kelas percuma Richworks iaitu Zero Kos Marketing, sales Rina selepas puasa 2020 haritu menjunam sebulan adalah bawah RM 100 - RM 1,000 sahaja. Kemudian, sambung kelas Zero To Million, dan MMM yang berlangsung 10 hari. Alhamdulillah jualan meningkat, betul-betul nampak peningkatan sebenarnya sebab dari jumlah jualan ratusan dan seribu tu boleh naik sehingga RM 5,000 dan ke atas.

Tapi satu masa tu Rina stuck dekat situ. Jualan tak naik-naik dah. Walaupun richworks nak bantu ramai orang, tapi kalau diri sendiri tak nak bantu diri sendiri, macam mana nak berjaya kan? Rina pun buat keputusan untuk daftar sebagai Elite X Richworks pada tengah bulan Februari 2021. 





Dalam Elite X, macam-macam ilmu diberi Alhamdulillah setiap hari pasti ada ilmu baru, pasti rasa terpaksa nak belajar dan bertindak, kalau sebelum ni malas, tapi bila ada circle kita akan jadi laju nak buat, terpaksa buat dan terpaksa berjaya. 

Buat bisnes dari rumah 2021 musim pandemik ni pun masih boleh belajar online sebab Richworks sediakan Richworks On Demand dan Richworks Academy kepada semua Elite X. Ilmu dalam tu sangat-sangat proven success, perghhh memang gila-gila boleh berjaya kalau kita KOMITED dan follow jer apa yang Datuk Wira ajar.

Alhamdulillah lepas join Elite X dalam beberapa bulan, asbab belajar, rina dapat pecah telur sales 5 angka sebulan dan seterusnya. Jual kurma Ajwa jerrrr waktu tu. Dan Resultnya yang boleh rina kongsi sedikit asbab belajar dengan Richworks




Rezeki memang tak salah alamat, tapi kalau kita tak ada dekat alamat tu, macam mana rezeki nak datang. Serahkan semua pada yang pakar, Richworks nak bantu ramai orang sebenarnya. Sebab tu, sejak PKP dari dulu lagi, Richworks ada buat program pembelajaran secara Virtual PERCUMA 100% seperti Program Zero Kos Marketing 2021, zero to million Richworks, Richworks Bootcamp, Workshop Kuasai Social Media dan banyak lagi. Dan seperti usahawan Richworks yang lain juga..rina juga bermula dari seminar-seminar percuma ni.

Perumpamaan mudah, seperti pergi universiti belajar dalam sebuah kelas dihadiri 50 orang pelajar. Cuba korang bayangkan, belajar dengan guru yang sama, waktu yang sama, tempoh masa yang sama, tapi adakah semua pelajar akan dapat keputusan yang sama? Jawapannya sudah tentu tidak, semua berbalik kepada diri sendiri sama ada teruskan usaha, melakukan perubahan dan tindakan berterusan.  Jadi, bila dah pergi kelas, kenalah beri komitmen sepenuhnya, belajar betul-betul kalau kita serius nak bina bisnes berjaya.


Datuk Wira Azizan Osman | Richworks Nak Bantu Ramai Orang



Datuk Wira Dr Azizan Osman dan Richworks sangat nak bantu ramai orang terutamanya usahawan yang nak selamatkan bisnes, yang tiada income waktu PKP ni, yang baru nak mula bisnes dan sesiapa sahaja. 

Difahamkan DWDAO juga telah ke SILICON VALLEY pada 2017 untuk belajar bersama pakar-pakar di sana tentang digitalisasi, sekembalinya Datuk Wira Dr Azizan Osman terus berkongsi tentang transformasi digitalisasi dan kepentingannya sebelum wujudnya Covid-19 ini lagi. Apabila berlakunya musim pandemik, beliau dan seluruh Team Richworks sangat aggresif dalam membantu ramai usahawan. Sebab tu Rina pilih Richworks berbanding seminar atau kelas-kelas online bisnes yang lain.

Datuk Wira Dr Azizan Osman ni, beliau punya passion nak lihat anak bangsa usahawan ini berjaya. Walaupun banyak orang skeptikal dan fikir negatif namun beliau tetap sungguh-sungguh bantu usahawan yang nak berjaya. Percaya kepada proses Insyallah kita semua akan berjaya. Tapi kenalah buat tindakan pertama, jom sertai kempen Bangkit Richworks yang akan diadakan pada 27 sehingga 29 Ogos ini. 


Harga Seminar Dr Azizan 2021


Dari segi harga Seminar Dr Azizan Osman 2021 pula, mungkin ada yang akan kata, jika nak bantu kenapa tak bagi harga seminar Dr Azizan Osman ni semuanya PERCUMA? Suka atau tidak, setiap penganjuran latihan dan program bimbingan melibatkan kos, masa, tenaga dan team yang bantu mempersiapkan dan memastikan ia berjalan.

Namun, Tiada paksaan untuk sesiapa untuk ikuti program lain ianya pilihan anda sendiri. Melalui program-program percuma pun,  seseorang usahawan itu boleh mendapatkan hasilnya jika dia bertindak, komited dan terus konsisten.

Harga seminar Dr Azizan 2021 adalah sangat-sangat berbaloi jika dibandingkan dengna ilmu perniagaan yang diberikan. Bila ilmu dah ada, apa lagi? Usahawan kena terus buat tindakan dan terus gapai kejayaan! Jangan tunggu lagi, cepat-cepat bangkit terus. Richworks sentiasa pegang tangan kita.


MASA KITA SEBAGAI PENIAGA DAH SEMAKIN SUNTUK, SANGGUP GULUNG TIKAR KER?


Sedar atau tidak, bermula dari PKP 1.0 dulu, sebanyak 100,000 PKS telah gulung tikar (tutup bisnes) dan setelah lanjutan PKP 3.0 sehingga 28 jun, 40% PKS gulung tikar akibat Covid-19. Kau rase? Haaa mak oi, ramai tu kan! Baru ni rina terkejut juga baca pasal jenama-jenama besar yang gulung tikar. Ya Allah, mengucap sebab terfikirkan bisnes kita macam mana.

Bagi apa jua sektor bisnes, setiap masalah pasti ada penyelesaian. Ingat tu, salah satunya kita dah kena beralih ke era digital sebab kita dah hidup di zaman norma baharu. Percayalah, zaman ni memang makan masa yang terlalu lama untuk jadi normal macam dulu. Ada pula kata zaman ni takkan habis. Wallahualam. Apa pilihan yang kita ada? Tak ada. Kita kena terima dan guna cara baru untuk berniaga iaitu jadi seorang DigitalPreneur.

Rina bersyukur sangat bila dapat berita tentang Kempen Bangkit Richworks yang bakal diadakan. Untuk pengetahuan korang, buat pertama kalinya, Mentor Usahawan dan Pakar Pemasaran No 1 Asia, Datuk Wira Dr Azizan Osman akan mengadakan program khas Bangkit Bisnes Dari Krisis 3.0 - Solusi Bisnes & Pemasaran Digital bagi mendorong kebangkitan usahawan ketika tempoh sukar ini.



Program Richworks dan pengasas Richworks International Datuk Dr Azizan Osman ni memang tak sama macam coach bisnes yang lain. Richworks sangat pakar dalam bisnes dan guna ilmu Proven Success (terbukti berkesan) sebab mereka pentingkan Result Matters (Ada hasil). Berapa banyak jutawan mereka dah lahirkan! 

Yang ni korang kena ikuti Facebook Richworks atau Telegram Richworks sebab mereka banyak jemput usahawan jutawan yang berjaya dibimbing untuk berkongsi di situ. Rugi kalau tak dengar.


Kenapa Anda Perlu Hadir Kempen Bangkit Richworks?


1. Nak Bangkit Dari Krisis 3.0 | Selesaikan Masalah Bisnes

Datuk Wira sebagai MenThor Usahawan tahu dan jelas apa yang usahawan perlu lakukan untuk dapat bukan saja bertahan malah BANGKIT dari krisis ini. Dengan keadaan Pandemik ni, penting sangat untuk setiap bisnes mulakan pemasaran digital supaya usahawan dapat bergerak lebih pantas.

Persoalannya, korang nak ketinggalan dalam bisnes atau nak bisnes lebih maju?


2. Sentiasa Sarat Dengan Ilmu Proven Success


Di Telegram Azizan Osman Official dan laman facebook milik beliau juga, dapat di lihat  hampir setiap hari ada sahaja aktiviti perkongsian ilmu, panduan dan perkongsian dari usahawan-usahawan yang berjaya termasuk dari Datuk Wira Dr. Azizan Osman sendiri.

Difahamkan juga, pada tahun lalu sahaja lebih daripada 700 usahawan di bawah program Mentoring RichWorks telah dapat menghasilkan jualan kumpulan sekitar RM2.2 bilion. Satu jumlah yang cukup besar dan sangat membanggakan.

Dengan sertai Kempen Bangkit Richworks ini, korang akan berada dalam circle usahawan positif dan berjaya, boleh lihat ramai usahawan Richworks berjaya dan belajar daripada mereka.


3. Kepakaran Richworks & Ramai Yang Berjaya


Dengan pencapaian, anugerah dan kepakaran Richworks serta pengasas Richworks International Datuk Dr Azizan Osman sendiri, anda kena join kempen Bangkit Richworks ni. Dengan kejayaan beliau bantu ramai usahawan capai 1 juta pertama kurang dari 3 tahun berniaga. Mesti teruja kan nak tahu macam mana dan apa yang mereka buat? Bagaimana usahawan yang berjaya ni bertindak?

Pada pendapat rina, cuba beri peluang kepada diri sekali ini untuk hadir ke program Bangkit Richworks yang akan berlangsung pada 27-29 Ogos nanti. Korang boleh ikuti dan nilai sendiri perkongsian dan ilmu PERCUMA yang akan beliau kongsikan pada hujung bulan ini.





Jom Bangkit Kembali Bersama RichWorks 


Jangan takut untuk bermula, jangan takut untuk bangkit. Kalau kita susah pada hari ini, kita kena kuat. Sebab kita ada sebab yang kuat kenapa kita perlu terus berjuang. Hari-hari kita doa supaya Allah bagi rezeki yang banyak dekat kita, tapi kadang-kadang apa yang ada depan mata kita tak nampak. Itulah rezeki. Ilmu, peluang, rakan-rakan positif, guru, perniagaan semuanya adalah rezeki, tapi Allah bagi kita handle, terpulang kepada kita macam mana kita nak hargai rezeki Allah bagi. 

Jadi, mulai hari ini, jangan sia-siakan setiap peluang yang datang. Sebagai contoh, jika ada kelas percuma, kau masuk jer, tak payah kisah pasal apa orang lain cakap. Yang nak berjaya adalah diri kita sendiri, straight to the point rina cakap, kalau kita betul-betul nak berjaya, jangan buang masa lagi. Buat terus. 

Rina tak suruh korang percaya dengan Kempen Bangkit Richworks, tapi nak suruh korang terus buat saja, Join kempen bangkit richworks macam mana rina terus join kelas-kelas percuma mereka pada tahun lepas. Itupun kalau korang rasa sayang bisnes korang, nak selamatkan bisnes daripada lingkup, nak bangkit taknak down lagi! Nak jadi usahawan yang berjaya dunia akhirat. Rendahkan ego, harga seminar Dr Azizan 2021 bukannya kena bayar pun!

Rina pun tak sabar nak join Program Bangkit Richworks ni, jom kita daftar. Klik Link dekat bawah untuk terus daftar, moga kita semua berjaya dunia akhirat amiin.




CARA SERTAI PROGRAM BANGKIT RICHWORKS


Sabtu, 24 Julai 2021

Perbezaan Barang AMWAY Dengan Barang Jenama Lain

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca. Terima kasih sudi luangkan masa untuk baca di sini. Hari ni rina nak share akan perbezaan barang amway dengan barang jenama lain yang ramai tak tahu.




Percaya atau tidak, ramai yang kata barang Amway ni agak mahal jika dibandingkan dengan barangan jenama lain. Sehingga terus tolak mentah-mentah. Masa dulu, rina belum ada kerja apa-apa, tak ada pendapatan, jadi memang rina rasa mahal gila barang-barang ni. Tapi dalam masa yang sama bila rina guna barang jenama lain, rasa macam sakit hati sangat weiii sebab cepat gila barang tu habis digunakan. Tempoh masa guna tu macam sekejap je. Contoh macam ubat gigi kita guna sebulan dua tiga bulan dah habis.


Bila satu masa tu rina betul-betul beli yang amway punya, rupanya sampai 6 bulan tahan. Tapi bila kira-kira balik kegunaannya, rupanya lagi jimat barang amway tu. Bermula dari ubat gigi tu lah rina kenal barang lain lagi, rupanya patutla harga dia orang kata mahal, sebenarnya tak mahal pun. Harga dia cuma berpatutan sangat-sangat sebab banyak gila barang keperluan rumah yang lain pun bertahan 6 bulan korang boleh guna.


Sebagai contoh, pencuci lantai, sabun cuci pinggan, sabun basuh sayur, deodorant,.. oh my god, tu semua adalah barang kegemaran rina suka guna untuk barangan rumah. The Power of Quality is better than Quantity. Means kuasa kualiti barang amway tu sangat besar jika dibandingkan dengan jenama lain. Buat sakit hati je weh bila korang tahu yang selama ni korang boleh jimat gila tapi korang tak nampak.



Sekarang dekat rumah rina ni, banyak guna barang amway. Barang-barang ni semua pulak bertahan berbulan-bulan, pendek kata kau tak payah risau keluar duit tiap bulan beli barang rumah. Jimat gila. Setahun 2-3 kali je kau fikir nak tukar barang keperluan rumah. 


Barang-barang tu termasuklah dari segi kesihatan, kecantikan, kekemasan rumah, kebersihan rumah, kebersihan diri dan macam-macam lagi.Ada hikmah sangat sejak guna barang amway. Selain tahan lama dan jimat, kami rasa rumah lebih banyak guna barang organik dan semulajadi. Korang pun boleh cuba bandingkan juga antara perbezaan barang amway dengan barang jenama lain.


Perbezaan Produk Amway dengan Produk Jenama Lain:






1.  Produk Amway Terlalu Jimat Sangat


Selepas guna, memang ramai yang tak dapat nafikan lagi penjimatannya.Sebagai contoh ubat gigi amway berharga RM 28 boleh guna 6 bulan. Bermaksud 1 bulan kita cuba labur RM 4.60 jer. Sedangkan ubat gigi lain tahan 2 bulan jer tapi harga dah RM 6 untuk 1 tiub. So korang rasa mana satu yang jimat? Of cos la produk amway lebih jimat berbanding produk jenama lain. Harga pun berbaloi. Takkan rugi, malah lebih jimat.




2.  Produk Amway Sangat Bermanfaat



Ramai tak tahu, dan wajib kena tahu bahawa barang produk Amway sangat berfaedah dan bermanfaat untuk anda semua. Kenapa? Sebab barang dia berkualiti! Jika kita guna barang dia, kita akan sedar 1 perkara iaitu kebanyakan barang amway ni pekat! Sabun yang pekat, ubat gigi pekat, patutlah jimat! Cara guna pun ada cara bancuh/gunakannya macam mana, sukatan macam mana. Best sangat. 

Bila ada kawan-kawan dan jiran beli barang amway dari rina, memang rina ajar cara guna dan sukatannya semua. Tak rumit, lagi mudah dan mereka suka sangat-sangat alhamdulillah. Sebab jimat dan dapat produk barang keperluan rumah paling berkualiti kata mereka. So korang yang nak beli barang dan nak rina ajar cara guna pon boleh je contact rina. 

Bukti barang amway berkualiti banyak sangat, tapi harini rina share 1 produk kat sini.  Dish Drops atau pencuci pinggang mangkuk yang sangat organik 4 liter boleh digunakan selama 10 bulan itupun masih berbaki lebih dari separuh botol. perghh mcm tak caya kan?  

Sebab tu rina selalu suruh customer atau kawan2 yang guna, tulis guna marker pen dekat botol tu bila korang start guna.. Nanti bila nak habis, korang akan cek balik berapa lama masa korang guna. Memang lama. Kalau tak guna dish drop ni, tiap-tiap bulan kena pergi beli sabun basuh pinggan.  Sekarang lebih jimat, mudah dan berkualiti pulak.




Image result for dish drop amway


Tengok betul-betul, 1 botol dish drop tu bersamaan dengan 11 setengah botol jenama lain (sabun basuh pinggan).  Untung tak? Sudah tentu untung dari segi kualiti, harga dan masa :) Banyak lagi sebenarnya kelebihan barang-barang amway ni berdasarkan pada jenis barang.  


3.  Produk Amway Semulajadi Terbaik Untuk Kegunaan Ramai / Organik


Dari dulu lagi, kalau kita tanya mak-mak kita atau orang tua, pasti ramai yang kenal Losyen Allano. Untuk pengetahuan korang, losyen allano ni adalah daripada produk amway.  Kenapa orang-orang dulu pakat dok cari losyen allano ni? Sebab khasiat dia! Sebab fungsi dia yang sangat-sangat membantu mengatasi masalah ramai orang. 


Pernah satu tahap, ada seorang doktor tu dia sarankan pesakit kencing manis yang ada luka-luka kat kaki tu untuk sapu lotion ini. Selain tu, kalau ada rasa gatal-gatal, masalah kulit dan sebagainya, memang elok sangat guna lotion allano ni. Penting sangat sebab dia organik, semulajadi, itu yang buat ramai gila orang cari losyen ni. Kualiti yang paling penting sekali.






Losyen Tangan & Badan ALLANO (250g)

  • Losyen badan berasas buih yang unik.  
  • Sangat mudah disapu.
  • Tidak comot atau berminyak.  
  • Mengandungi Alantoin dan Lanolin 
  • Melega dan melembap kulit yang paling kering sekalipun 

Selain itu, kalau korang ada luka-luka atau jika tak nak nyamuk atau binatang gigit, pakailah lotion ini, nak berkhemah ke, masuk hutan atau apa-apa.  Itu lebih mudah dan berkesan!






4.  Produk Amway Tahan Lama


Sebagai contoh, salah satu produk amway yang sangat jimat dan tahan lama adalah Deodoran Bau Segar Antipeluh Berbuli BODY SERIES (100ml). Ini adalah deodoran yang paling semua orang suka gila. Ini produk amway paling laris dijual, permintaan ramai sangat kawan-kawan kalau dah kenal deodorant ni.  Mahal tak mahal sangat tapi okey lah.  


Yang tak tahan tu bukan sebab mahal.. tapi sebab tak perlu sapu banyak-banyak. Sekali sapu atau sekali layang je dah okey. Tahan sehingga 48 JAM! 48 jam maksudnya 2 hari. Kau rasa? Pernah tak ada deadoran tahan 2 hari? Mana ada. Dan kalau anda mandi sekalipun , memang ketiak tak peluh-peluh. Rina selalu pakai ni rasa sejuk je sepanjang hari dekat ketiak tu hehe.




Paling best lagi, deadorant ni memang tiada alkohol, dibuat dari bahan semulajadi iaitu lichen! Sesiapa yang memakai deadoran ini sangat hebat luar biasa. Ia akan memberikan aura positif dan sihat kepada kita semua bila kita selalu guna insyallah.

Itu adalah contoh produk, tapi sebenarnya banyak lagi barang-barang amway yang rina tak tunjuk dekat sini. Kalau korang nak tengok katalog, jom wasap rina, nanti rina tunjuk satu-satu. 

So itulah 4 sebab kenapa produk amway lebih bagus dari produk jenama lain. Dan Perbezaan barang amway dengan barang jenama lain yang korang kena tahu. Lepas tahu, akan lebih mudahlah korang untuk pilih mana satu barang keperluan rumah terbaik yang boleh korang start guna dalam rumah masing-masing.


Wasap Rina untuk Lihat Barang Keperluan Rumah yang Lain. (KLIK SINI)

Jumaat, 23 Julai 2021

JOM MENANG HADIAH BERNILAI RM 100,000 [CLICK & MENANG]

Siapa tak kenal Doktor Azizan Osman, yah! itulah mentor rina sepanjang berada dalam Elite X journey!


Oh ya, Richworks sangat terkenal dengan Result Matter, bila tengok result anak didik richworks, memang kita sendiri seronok gila tak sabar nak belajar dengan Richworks. Richworks dah melahir ramai gila jutawan. Kalau tak percaya, korang lalu dekat highway tengok billboard-billboard tu, Dalam 10 billboard, 9 daripadanya adalah usahawan yang telah dididik, dimentoring oleh Doktor Azizan Osman. 


Sebab tu jugalah sis buat keputusan untuk belajar dalam Richworks, Alhamdulillah sepanjang 6 bulan ni, result sales juga bertambah baik berbanding tahun lepas. Syukur. Ilmu inilah yang paling mahal kalau beli, memang tak leh nak beli mana-mana sebenarnya! Ilmu usahawan dunia akhirat.


Dan harini sis nak ajak korang untuk join contest Richworks ni, mana la tahu ada rezeki korang semua. 


Hadiah dia memang menarik, bernilai RM 100,000 tau! Kalau dulu sis join contest menulis, boleh dapat hadiah macbook. Sekarang ni, korang join contest klik ni pun dah berpotensi nak menang hadiah menarik cenggitu!


Tak salah mencuba. Lagipun senang sangat cara join contest Richworks ni. Cuma klik link di bawah dan ikut step seterusnya, korang berpotensi untuk menang. 


Jangan tunggu lama-lama, satu tindakan klik mungkin akan ada rezeki Anda. Jom klik LINK di bawah dan terus sertai. dan bersediaaaa untuk menang! Orang kata, mungkin rezeki PKP barangkali.


SERTAI CONTEST RICHWORKS DI SINI (KLIK SINI)



Jumaat, 9 Julai 2021

Nak Hati Tenang? Baca DOA AGAR HATI TENANG Ini Hari-Hari

Hati manusia sering tak stabil. Sebab Emosi adalah sahabat kepada insan bernama manusia. Ya, biarpun jasad kita dikurniakan hati, perasaan dan emosi, penting untuk kita tahu cara kawal dan gunakannya dengan baik. Cara dapat ketenangan yang boleh kita lakukan adalah dari segi kelakukan, pengurusan emosi dengan kerohanian diri kita.

Jika ada masalah atau terbeban dengan sesuatu perkara, hati pasti akan sedih dan kecewa. Kadang-kadang hati mula rasa resah, gundah gulana dan tak tahu apa nak buat. Menyebabkan hati ni mula tidak rasa syukur lagi, ada saja yang nak dikomplen, yang tak puas hati. Ingat, Allah suka orang yang bersyukur. 

Bila kita syukur, Allah tambah lagi nikmat. Jika ada masalah, jangan mengeluh. Belajar untuk tenangkan diri. Tenangkan hati. Tenangkan jiwa kita. Baca doa tenang hati supaya hati menjadi lembut, tenang, tak gelisah, mudah tidur malam, mudah urusan harian kita semua.

Jom lihat dan amalkan doa agar hati tenang ini.




Maksudnya: Ya Allah Ya Tuhanku, aku berlindung kepada Mu dari rasa sedih, duka cita ataupun kecemasan. Dari rasa lemah, kemalasan, kebakhilan dan sihat pengecut, jauhkanlah aku dari semua kejahatan dan keadaan yang tidak baik itu Ya Allah. Dan jauhkan aku dari bebanan hutang serta tekanan orang yang jahat. Amin ya Rabbal Alamin.




Bila hati tenang, pasti hubungan kita dengan keluarga, adik beradik, kawan-kawan semuanya baik-baik, tak risau lagi dengan masalah duit, masalah keluarga dan lain-lain. Jika ada apa-apa masalah dimana kita rasa hati sukar untuk tenang, perkara pertama adalah terus ke bilik air, berwuduk atau mandi. Sejukkan badan akan menyejukkan hati. Dulu rina tak percaya tapi ada kesannya. Bila badan sejuk dan segar, otak makin boleh berfikir. 

Selepas mandi, barulah wuduk dan ambil Al-Quran dan baca. Pada bila-bila masa tiada masalah, tapi seeloknya anda sabar dan solat. Itulah tindakan yang perlu dibuat bila ada masalah atau kegusaran. 

Insyallah lepas buat tu, hati akan rasa lebih tenang. Jangan lupa baca doa agar hati tenang sekali ya yang macam rina kongsikan di atas tadi.




Doa agar hati tenang ini juga boleh dibaca pada bila-bila masa seperti pagi selepas subuh, selepas solat dhuha, zuhur, maghrib dan sebelum tidur. Bila-bila masa sahaja tidak ada masalah. Selamat beramal dan semoga bermanfaat buat anda semua.

Ahad, 4 Julai 2021

Diet Kurus Dengan Kurma Ajwa Rihura | Jadual Diet PERCUMA

Alhamdulillah, sejak amal kurma ajwa madinah  original segar dari Rihura, sis dapat turunkan berat badan 2KG dalam masa 1 minggu. Haa puas hati sangat. Dulu kemain susah la nak turun 1 kg pun. Tapi bila makan kurma ni, dapat kawal makan, tak makan tahap gelojoh atau nafsu makan macam dulu-dulu hahahah. Sabo jela. Tapi tula kenyataannya.


Sis syukur sangat sebab nampak ruang dan peluang ni. Dulu sis jenis payah sangat nak turunkan berat badan, tapi sekarang macam senang sangat rasa. Apa lagi, selalu amalkan Kurma Ajwa Asli Madinah ni setiap hari 7 biji pada waktu pagi. Pastu korang rasa tengahari sis makan jam berapa? 


Kalau dulu pukul 11-12 tengahari wajib makan tengahari makan berat macam nasi, tapi sejak makan kurma tu, sampai ke 3 petang kadang-kadang sis lupa nak makan tengahari. Sebab tak lapar! sebab rasa masih kenyang lagi. ehehhe. Macam kelakar pun hado jugak! 

Oh ya, sis bukan makan macam tu je kurma tu.. Kiranya sehari tu banyak kali la sis makan. Jom lihat jadual diet dengan makan kurma Ajwa. Kurma Ajwa adalah kurma yang 100% tak diawet gula dan semulajadi. Tapi korang kena lah cari kurma Ajwa yang ditanam di Madinah atau Asli Madinah, itulah yang paling terbaik. Kurma Kegemaran Nabi Muhammad SAW.



Jadual Diet Dengan Kurma Ajwa Rihura


Dalam entry ini, sis belanja korang jadual diet dengan kurma ajwa ni. So korang boleh ikut panduan dan contoh pemakanan ajwa ni untuk diet dengan lebih baik. InshaAllah.