Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan

[VIRAL] SAMBAL IKAN BILIS RANGUP SEDAP DAN MURAH NO.1 DI MALAYSIA

11:48 PTG 0

Makan sekali, pasti nak lagi. Allahu. Kali ni memang betul-betul saya ketagih nak makan lagi sambal ikan bilis rangup ni. Demi Allah, memang sedap! 

Saya ni bukan rajin nak masak dan gigih cari resepi sana sini, tapi saya memang 100% suka makan. Kebetulan ternampak 'Sambal Bilis Rangup' dan 'Sambal Bawang Bilis' yang tengah viral dan hot kat Facebook dan status wassap kawan-kawan tu, terdetik hati nak merasa. Mana taknya, sambal ni tak sampai sebulan dijual secara online, tapi yang membeli sudah cecah 600 - 1,000 pelanggan! Haruslah kita rasa, memang tak mengecewakan.



Alhamdulillah rezeki Allah nak bagi merasa, akhirnya sampai juga 2 bekas sambal ikan bilis murah ni. Sis terima 1 Bekas Sambal Bawang Bilis dan 1 Bekas Sambal Bilis Rangup. Tolonglah, jangan beli sambal sebarangan, korang kena cari yang nama 'Sambal Dhuha' je, itu baru betul-betul sedap dan the best.

Oh ya, Sambal Dhuha ini adalah jenama sambal ikan bilis paling sedap dan murah di Malaysia. Selain sambal ikan bilis rangup, terdapat juga sambal bawang ikan bilis. Serius la? Sambal bawang bilis sedap? memang sedap tu, bukan kaleng-kaleng sambal tau. 

PILIHAN SAMBAL DHUHA:


#1  Sambal Bawang Bilis Rangup Sedap 




#2  Sambal Bilis Rangup Sedap


Sambal ikan bilis paling sedap dan murah ini cukup lengkap dengan teksturnya, kesedapan, ketahanan, packaging, harga, bahan-bahan masakan dan manfaatnya yang tersendiri. Jom lihat apa yang menarik tentang Sambal Dhuha ini.




RASA

Rasa Sambal Dhuha bagi sambal ikan bilis rangup dan sambal bawang bilis rangup ni memang perfect. Tak macam sambal-sambal kering kat luar sana tu, selalu rasa macam keropok dan ikan bilis yang tak berapa cukup rasa. 

Tapi sambal Dhuha ni memang sedap gila lengkap rasa pedas macam sambal nasi lemak tu, means memang sedapla sambal dia, cukup garam gula pula tu.  Rasa pedas, masin dan manis semua rasa.  Rasa macam chef yang masak sambal ikan bilis sedap ni!  



KETAHANAN

Sambal Dhuha ni memang tahan lama. Sama ada sambal ikan bilis rangup atau sambal bawang bilis sedap, kedua-duanya memang tahan lama, sebulan pun hanya letak di tempat kering. Tak perlu masuk dalam fridge bagai. So selamat kan? Boleh simpan buat stok makan kat rumah untuk anak-anak dan keluarga.

TEKSTUR

Sumpah tak kedekut. Sambal Dhuha ni memang betul-betul penuh satu balang. Tak ada ukur-ukur guna benda lain. Memang balang ni penuh-penuh tepat dia letak. Kuantiti sambal ikan bilis rangup dan sambal bawang bilis rangup yang diletakkan memang banyak. 

Dah tu, tekstur sambal ni pula sangatlah penuh dengan ikan bilis garing yang sebati dengan sambal tu. Warna ikan bilis, bawang yang diratakan dengan sambal tu memang menarik perhatian dan nampak menyelerakan.

KERANGUPAN

Tidak ada satu ikan bilis atau bawang pun yang tidak rangup dan basah. Semua rangup-rangup belaka!  Kalau kunyah tu, memang sedap sangat dan puas hati. Sehingga tak boleh nak stop. Itulah yang buatkan korang ketagih, dengan rasa dia yang sedap lagi. Perghhh.

BAHAN BERKUALITI

Jangan terkejut makan sambal ikan bilis paling sedap di Malaysia ni, sebab bahan-bahannya juga sangat berkualiti. Tidak ada satu pun yang merosakkan resepi. 

Resepi telah dicipta dengan sempurna sekali dan dimasak dengan penuh kasih sayang oleh Owner Sambal Dhuha sendiri. Ia merupakan salah satu produk homemade paling sedap abad ini.




SAMBAL SERBAGUNA

> Boleh dimakan bersama bubur 
> Boleh dimakan bersama nasi
> Boleh dimakan begitu sahaja
> Boleh ditambah dalam masakan
> Sesuai untuk dibawa Travel 
> Sesuai untuk pelajar universiti, pelajar asrama atau bekalan umrah
> Boleh dijadikan cenderahati atau doorgift (Mengikut Permintaan Anda)


PACKAGING BERKUALITI DAN MUDAH

Mudah untuk dibawa ke mana sahaja, bekas plastik yang sangat berkualiti dan mempunyai ketahanan yang padu. Nak masukkan dalam handbeg pun boleh ni!



HARGA SAMBAL DHUHA MURAH BERBALOI

✅ sambal bawang bilis (RM12)
✅ sambal bilis ranggup (RM16)

Pembelian 2 Botol ke atas, akan menerima potongan harga sebanyak RM 2.





APA KATA PENGGUNA YANG TELAH MERASAI SAMBAL DHUHA?








Alhamdulillah, untuk bulan puasa ni, sis dah get ready nak repeat order banyak-banyak lagi, sebab benda sedap, takkan tak mau bagi family, jiran dan kawan-kawan. Boleh buat gift untuk bagi sempena puasa nanti kan? Memang sedap dah ketagih dah ni.

Nak cuba, boleh Whatsapp Sis Satirah.
Klik Sini untuk Link Whatsapp:  Sis Satirah



Nandini Selalu Kena Fitnah. 3 Watak Yang Di Benci Dalam Chandra Nandini.

9:25 PTG 2
Hasil carian imej untuk chandra nandini

Kalau up entry pasal Chandra Nandini ni takut terjadi emosional pula. Bukan apa, bila sis follow drama Chandra Nandini ni. Lama-lama sis terbenci pulak kat Chandra sebab dia tak percaya Nandini. Bila Nandini kena fitnah, Chandra ni tak ikut hati. Asyik dengar cakap orang. 

Okey, mula-mula sis suka sebab Chandra ni dia tetap percaya nandini. Tapi sejak orang tuduh nandini bunuh Durdhara tu, Chandra tak percaya nandini lagi. Aduhhhh. Kalaulah chandra ni dekat ngan aku, dah lama aku ketuk kepala dia nak bagitau yang Durdhara tu nak tunjuk Helena tu pembunuh dia, tapi sebab nandini tunduk. Dia tertunjuk nandini pula. Adui la. Stress mak! haha.

Tapi walau apapun, Nandini ni memang seorang wanita yang kuat dan tabah. Sikapnya memang boleh kita contohi. Walaupun ada perasaan cinta dan cemburu tengok Chandra dengan orang lain, tapi nandini di Istana memang jaga Bindusara sebaik-baiknya, dan disebabkan dia dah janji dengan Durdhara dia akan jaga anak iaitu Bindusara.

Watak Yang Aku Benci

Ada 3 watak yang aku benci. Kalau boleh, nak pelempang ja kat depa ni. Haih. Awat dok jahat sangat tak tau lah!

PERTAMA

Hasil carian imej untuk acharya chanakya chandra nandini

Pertama sekali, aku cukup tak suka Acharya chanakya sebab dia ni asyik ingat nandini jahat je! Dari mula-mula nandini jadi permaisuri sampailah nandini jadi pengasuh bindusara. Memang la sebab bapak nandini Raja Padmanand tu jahat. Tapi nandini dah buat macam-macam dah yang menunjukkan dia baik. Acharya tetap tak boleh terima yang nandini baik sebab dia anak raja jahat dan sebab dia kan selalu kena fitnah..Sikit-sikit semua bukti dah tunjukkan dia jahat.


KEDUA

Hasil carian imej untuk helena chandra nandini

Kedua, watak yang aku benci adalah Helena. Muka cantik, tapi tak cerdik. Asyik mak dia je nak kena buat strategi jahat. Huhu. Tapi nak chandra, maklumlah chandra kan hensem gituh! Emm. Dia ni tau nak duduk senang ja, jaga bindusara tak minat. Malah dikatakan menyusahkan dia pula!

Helena ni penting diri yang amat. Sanggup menggadaikan keselamatan rakyat Magadh sebab nak dapatkan cinta chandra. Dia boleh suruh bapa dia arahkan tentera yunani semata-mata nak dapatkan cinta Chandra. Tapi naseb baik time tu chandra bijak sikit.


KETIGA [Gambar kiri tu]

Hasil carian imej untuk ratu apama chandra nandini

Seterusnya adalah Ratu Apama. Segala kejahatan dirancang oleh makcik Apama ni ha. Mak cik oooi makcik.. Awat jahat sangat nuuu. Walaupun dah duduk dalam istana Magadh, tapi hati dia ni memang nak Yunani je menang. Jadi, sebenarnya dia nak kuasa, harta dan pangkat berpihak kepada negara Yunani dia tu je...

OK, Tu je la yang nak bagitau. Maaflah sis selit entry sampingan cenggini ya. Tak berapa nak formal kali ni tulis 100% guna perasaan. Harap-harap nandini kuat dan cepat-cepatlah kebenaran terungkai. Kesian kat dia.

Sama-sama la kita saksikan Citer Chandra Nandini ni di TV3, 4 pm - 5 pm, isnin hingga jumaat tau.  Done promote. kkekkeekeke. Ok bai! 

Runner Kuala Lumpur Terbaik di Semua Kawasan Sekitar Kuala Lumpur

10:04 PTG 0
Assalamualaikum Semua.. 

Bukan selalu nak cerita hal-hal kerja, tapi kali ni Rin nak kongsi sikit pengalaman menggunakan servis Runner Kuala Lumpur ni. Macam yang korang tahu, Rin 100% menggunakan servis runner untuk penghantaran Sandwich borong dari Ashrin Food. Boleh dikatakan setiap hari kami menggunakan khidmat runner untuk hantar sandwich ke UTM, Petronas, Caltex dan lain-lain lagi client kami. Of course la runner Kuala Lumpur!


Adakalanya pelanggan datang dari pelbagai tempat selain dari KL, Setapak, Gombak ni, jadi satu runner memang tak cukup. Runner setiap pagi untuk ke tempat yang hari-hari hantar adalah runner lain. Selain runner tu, Rin ada gunakan perkhidmatan satu lagi runner  kuala lumpur khas nya untuk menghantar sandwich, beli barang dan menghantar barang jualan Rin seperti Jus Aimra'a ke pejabat post. 

Kadang kala pelanggan order sandwich box dan sandwich single untuk pejabat mereka, semua itu Rin menggunakan perkhidmatan Runner Nuri Express Delivery ataupun NED.   Sudah pastilah Nuri Delivery ini adalah runner Kuala Lumpur.


Kalau korang nak tahu, Runner Nuri Delivery ini adalah seorang anak muda yang bekerjaya sebagai runner dan berpengalaman! Servis runner Nuri Delivery ni memang TipTop sangat. Bayangkanlah, dia memang betul-betul memahami kita sebagai pelanggannya.  Sesiapa yang mencari runner kuala lumpur untuk servis-servis penghantaran, runner kuala lumpur Nuri Delivery inilah paling Terbaik!


Sebelum tu, mari kita lihat servis yang ditawarkan oleh Nuri Delivery ini.


> Hantar barang sampai depan pintu rumah anda
> Beli makanan di restoran/kfc/kedai untuk anda
> Beli barang di Farmasi atau urusan lain
> Hantar barang kepada pelanggan
> Hantar dokumen atau edar flyers
> Renew lesen memandu dan roadtax/insuran kereta
> Surprise delivery untuk tersayang
> Bantu anda post barang ke pejabat post
> Bantuan lain / Bantuan kecemasan

Banyak lagi servis yang boleh anda gunakan bersama Runner Kuala Lumpur Nuri Delivery ini.

Image may contain: one or more people, people sitting and shoes



Jom ketahui Konsep Nuri Delivery, Runner terbaik Kuala Lumpur ini:


  • Anda hanya perlu wasap sahaja tanya dia, sama ada nak minta tolong beli barang, beli makanan, hantar dokument, hantar barang ke pejabat post dan apa sahaja urusan anda perlukan. Dia akan kata 'Never Say Tak Boleh'! Pastinya urusan anda akan selesai dan lebih mudah.
  • Nuri Delivery akan datang ke lokasi anda untuk mengambil barang anda dan menghantar ke tempat yang anda mahukan. Jika anda mahukan Nuri Delivery membeli barang atau shopingkan untuk anda, tiada masalah.
  • Harga servis yang ditawarkan oleh Nuri Delivery tidak mahal. Standard harga yang digunakannya adalah mengikut km, kuantiti barangan dan lain-lain lagi. Rin tertarik hati untuk menggunakan servis Nuri delivery salah satu sebabnya adalah kerana harganya yang murah dan berbaloi. Lagipun memang berbaloi untuk orang KL gunakan khidmat runner Nuri Delivery ni!
  • Paling best sekali, Runner Nuri Delivery memang pantas, cepat dan tepati masa.. bukan sekali, tapi banyak kali dah Rin gunakan perkhidmatan Runner Nuri Delivery ni. Setiap kali guna khidmat Nuri Delivery, mesti tepati masa.  Ada suatu hari nak hantar sandwich 5 pagi pada customer, sharp 5pagi tu Nuri Delivery pun memang dah sampai tunggu depan rumah.

No photo description available.

Nuri Delivery cover Area ini:


Sentul | Gombak | Setapak | Danau Kota | Cheras | Ampang | Tun Razak | KLCC | Wangsa Maju | Setiawangsa | Ulu Klang | Keramat | Bukit Bintang | PJ | Damansara | Klang | Kepong | Kampung Baru dan banyak lagi.

Whatsapp sahaja Nuri Delivery dan sertakan lokasi pengambilan barang dan penghantaran barang anda!

Klik Whatsapp:  http://www.wasap.my/+60169602236/NuriDelivery-viaBlogRinazul


Promosi Peria Goreng Kuala Lumpur Murah Terbaik 2019/2020

4:38 PTG 0
Adakah anda penggemar peria goreng? Peria goreng Kuala Lumpur banyak terdapat di pasaran tetapi tahukah anda Peria Goreng Kuala Lumpur sedap dan murah yang menjadi pilihan ramai adalah Peria Goreng Chrunchy?

Peria Goreng Chruncy adalah peria goreng Kuala Lumpur yang di masak dengan menggunakan resepi sendiri dan ia mempunyai aroma yang tersendiri. Pastinya setiap gigitan memberikan kerangupan yang tidak dapat disangkal lagi. Peria goreng Kuala Lumpur ini mempunyai kelazatan dan kesedapan superb sebab tak rasa pahit seperti peria lain pun.  

Peria goreng Kuala Lumpur yang terkenal, sedap dan murah ini mempunyai khasiat yang tersendiri dan terbaik untuk anda.  Ia sesuai untuk dinikmati oleh lelaki dan wanita tidak kira umur. Malah peria goreng Kuala Lumpur ini disarankan untuk anda yang mempunyai masalah kesihatan, ingin bersihkan darah dan lain-lain lagi.  Untuk wanita berpantang juga, ia boleh dijadikan makanan ruji untuk anda.  

Jom kami kenalkan anda dengan Peria Goreng Chrunchy yang merupakan peria goreng Kuala Lumpur yang paling sedap ini.



Peria goreng Chrunchy amat sedap, halal, selamat dimakan dan memang wajib anda rasa.  Sama ada orang Kuala Lumpur, Selangor atau mana-mana sahaja, memang rugi jika anda sendiri belum merasai keenakan peria goreng chrunchy, peria goreng Kuala Lumpur ini.  Tambahan pula, memang banyak khasiat buah peria untuk anda nikmati.  Jom lihat khasiat Peria Goreng Chruncy , Peria Goreng Kuala Lumpur yang wajib anda rasa ini.



Perbezaan Peria Goreng Chrunchy Dengan Peria Lain



Peria Goreng Chrunchy - Meningkatkan Imunisasi Badan Dan Baik Untuk Kesihatan

Tubuh badan akan lebih sihat, sistem imunisasi dan antibody badan anda juga menjadi lebih kuat dengan mengamalkan Peria Goreng Kuala Lumpur. Peria goreng Kuala Lumpur ini kaya dengan vitamin dan mineral yang membina tubuh badan untuk lebih baik.

Peria Goreng Chrunchy - Menambah Tenaga Seluruh Tubuh Badan 

Peria goreng Kuala Lumpur ini berbeza dengan peria yang lain kerana ia 100% memberikan anda tenaga dan kekuatan untuk memulakan hari anda.  Anda boleh jadikannya sebagai makanan tambahan atau kudap-kudapan sepanjang hari anda.

Peria Goreng Chrunchy - Terbaik Untuk Atasi Kencing Manis Dan Darah Tinggi

Peria goreng chrunchy 100% membantu anda menurunkan bacaan darah tinggi dan atasi kencing manis yang anda alami.  Apa kata anda nikmati dan rasai sendiri peria goreng kuala lumpur terbaik ini.


Yang Paling Best Tentang Peria Goreng Chrunchy Adalah

Peria Goreng Chrunchy - Rangup Dan Chrunchy

Kunyahla bagaimana sekalipun, peria goreng Kuala Lumpur ini memang rangup, sedap dan chrunchy! Memang sedap kunyah peria goreng chrunchy ini sambil menonton televisyen, buat kerja, makan di pejabat, untuk majlis, birthday party dan lain-lain lagi.


Peria Goreng Chrunchy - Packing / Bungkusan  Berkualiti Dan Kedap Udara

Peria Goreng Chrunchy dibungkus dengan bungkusan kedap iaitu balang sederhana besar. Harganya pun murah sangat iaitu RM10 sahaja untuk 1 bekas.  Serius sedap! Murah pula tu.

Peria Goreng Chrunchy - Peria Goreng Kuala Lumpur Paling Murah

Dengan RM10 sahaja, anda boleh dapatkan satu balang peria goreng yang paling rangup dan sedap di Kuala Lumpur.  Memang berbaloikan untuk anda dapatkan peria goreng Kuala Lumpur tersedap dan murah ini.


Peria Goreng Chruncy - Rempah Dan Aroma Peria Goreng Yang Harum

Peria goreng Kuala Lumpur ini disalut dengan rempah tepung resepi mereka yang tersendiri dan terbukti sedap berkhasiat.  Aroma peria goreng ini juga harum dan berbau wangi. Tak percaya? Jom nikmati dan rasai sendiri kesedapannya.


Lihat Apa Kata Mereka Setelah Merasai Sendiri Peria Goreng Chrunchy



Makan Peria Goreng Kuala Lumpur ni dengan nasi pun boleh! Memang sedap!

















Krup Krup Krup je bila gigit peria goreng Kuala Lumpur ini. Patutlah ramai orang borong beli banyak-banyak peria ni. Sis sendiri pun dah beli 3 kali. Tiap-tiap minggu beli, serius tak tipu!


Jom dapatkan Peria Goreng Kuala Lumpur ini sekarang! 



Instagram: Peria Crunchy


\

Tips Belajar Bahasa Arab

3:20 PTG 0
Assalamualaikum semua,

Tips Belajar Bahasa Arab ini dikeluarkan oleh Kak Ad, seorang kawan di Wasap Group Niqab Malaysia.  Perkongsian ini akan membantu anda yang berminat belajar bahasa arab secara mudah, berkesan dan pantas. Insyallah.

Related image

Jom ikuti Tips Belajar Bahasa Arab!


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #1 -  MINAT 

Mesti ada MINAT. kalau tak minat, macam mana kita nak belajar bahasa arab. Betul tak? Tak banyak pun, asalkan ada. Dan minat tu kita kena pupuk untuk lebih mendalam lagi


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #2 -  RAJIN

RAJIN. Rajin cari artikel bahasa arab, rajin buka kamus, rajin dengar audio @ video arab, rajin bertanya dan juga anda kena rajin praktikkan.


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #3 -  FAHAM

FAHAM BUKAN HAFAL. Macam kaedah nahu @ sorof. Jangan sesekali kita hafal. Bilamana kita hafal, kita mudah lupa. Jadi kita kena bagi faham. Bilamana kita faham, memang kita tak akan lupa. Macam mana nak bagi faham? semak tips yang kedua tadi 😉

Image result for bahasa arab belajar

TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #4 -  ADA KAMUS

ADA KAMUS. bilamana terjumpa kalimat yang kurang tahu makna, anda wajib dan boleh rujuk kamus. Tak kira jenis kamus macam mana pun, tetap sama je isi dalam tu. Anda boleh beli yang simple dahulu pun tak apa, tiada masalah.


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #5 -  BUKU NOTA / CATITAN

ADA BUKU NOTA SAMPINGAN. Buat yang kecil pun tak apa. kalau boleh ada lebih catitan. Khaskan untuk kalimat baru, nahu, sorof, ikrob, balaghah dan lain-lain lagi supaya nanti kita mudah nak semak. Takde la nampak bercelaru dan tak faham nanti. 😇


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #6 -  PRAKTIKKAN

PRAKTIKKAN. Kita dah tahu buat ayat, kita juga dah cuba bercakap bunyinya. Jangan risau pasal salah nahu. Dalam penulisan sahaja dititikberatkan nahu, dalam perckpan tidak. Jadi, jangan risau jika anda salah. Dah nama pun belajaq kan?


Related image

TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #7 -  USAHA 

USAHA. Usahalah untuk buat 1 hari 1 ayat. Anda boleh buat dalam bahasa melayu dahulu. Kemudian tulis kat bawah kalimat tadi dalam bahasanya. Nanti lama-lama pandai susun ayat yang betul.


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #8 -  BUAT TABLE

BUAT TABLE. Bila jumpa je kalimat baru, tulis kata seerti, kata lawan dan kata akar.


TIPS BELAJAR BAHASA ARAB #9 -  JANGAN MALU BERTANYA

JANGAN MALU BERTANYA. Malu bertanya, sesat jalan. Kalau malu juga, kita jugak yang rugi kan?


Jom Belajar Bahasa Arab Bersama Ustazah Ad





QIBTIYYAH EXCLUSIVE - PENGELUAR NIQAB TERBAIK DI MALAYSIA

3:59 PG 0
QIBTIYYAH EXCLUSIVE - PENGELUAR NIQAB TERBAIK DI MALAYSIA
Related image

QIBTIYYAH EXCLUSIVE sangat popular dalam kalangan para muslimah Malaysia yang berniqab atau berpurdah, dalam erti kata lain, Qibtiyyah Exclusive ini adalah jenama niqab yang merupakan pengeluar niqab terbaik di Malaysia. Pelbagai jenis niqab yang ditawarkan oleh Qibtiyyah Exclusive dalam menyasarkan pemakaian sunnah isteri Rasulullah SAW ini berkembang di serata dunia.

Biarpun baru sahaja berniqab dalam tahun 2018 ini, niqab dari QIBTIYYAH EXCLUSIVE ini menjadi pilihan saya! Oh ya, ini adalah niqab kedua yang saya pakai. Yang pertama, beli di kedai-kedai berhampiran Masjid India sahaja.  Banyak sangat sebab kenapa saya teruja sangat nak cuba niqab Qibtiyyah Exclusive ini.  Sebelum tu, mari kita lihat pelbagai jenis niqab Qibtiyyah Exclusive yang ditawarkan oleh pengeluar niqab terbaik di Malaysia ini.




Pada mulanya teringin nak pakai semua ni, hihi, akhirnya beli la 2 jenis niqab Qibtiyyah Exclusive iaitu Niqab Qayla dan juga Niqab Qibtiyyah.  Niqab Qayla yang berbentuk V di bahagian dahi dan berenda dihujung tudung belakang manakala niqab Qibtiyyah pula yang tutup dahi dan sama saiz bahagian belakang serta boleh adjust untuk dibawa ke tepi.  Ramai orang salah sangka kadang-kadang, mereka fikir pakai macam-macam jenis pattern niqab ni adalah untuk bergaya, sebenarnya tidak begitu. Bila dah pakai, barulah saya faham.  

Yang bawa niqab atau kain labuh belakang tu ke tepi atau biarkan ke belakang tu, adalah untuk menyama ratakan dengan tudung.  Kadang-kadang tudung dalam tu warna hitam, jadi nak hitam juga niqab.  Kadang-kadang tudung warna lain, kita rasa janggal sebab tak sama warna, tak selesa atau lebih suka nampak warna hitam lebih di hadapan, jadi dipakai bawa ke depan atau tepi.  Bergantung kepada niat seseorang jugalah. Tapi yang penting niat nak kemaskan, tiada masalah.

Saya lebih memilih Qayla sebab dia tutup dahi bentuk V, rasa lebih selesa, cukup-cukup muat, tak perlu adjust banyak lagi dan terletak dengan sempurna. Itu pendapat sayalah. Lain orang lain pendapat.  Dan yang penting suami suka sangat tengok saya pakai niqab Qayla ni. Memang best sangat. Dahla selesa.  




Image result for QIBTIYYAH EKSKLUSIF rayna


Apapun, niqab Qibtiyyah adalah The Best Seller, memang ramai suka sebab dia boleh bawa ke tepi dan boleh adjust ke belakang. Nak jadikan labuh sama macam tudung pun boleh.

Selain tu, Niqab QIBTIYYAH EXCLUSIVE juga menampilkan niqab Elma dan juga niqab atau Purdah Rayna.  Semua ni cantik-cantik, ada banyak pilihan warna pula tu. Seriusly kalau nak pakai untuk kenduri kahwin atau majlis penting, memang saya pilih semua niqab dari QIBTIYYAH EXCLUSIVE ni. 



Image result for QIBTIYYAH EKSKLUSIF rayna

Yang Paling best dan menarik, niqab Elma, dulu rasa tak de keperluan nak pakai dan tak berminat langsung warna-warni ni. Tapi percayalah bila ada keperluan macam saya barulah nak cari niqab Elma ni.  Keluarga nak buat kenduri kahwin sepupu, pastu semua tudung tema pink, kita pun takda tudung pink, yang ada pun selendang dulu kala yang tak sesuai. Naseb baik ada niqab elma ni, so dapatlah sama-sama bertema pink dengan saudara mara.



Macam-macam warna ada tu, pilih saja nak yang mana. Bab harga jangan risau, memang berpatutan dan mampu milik. Kualiti dia lagilah perghhh guna kain aritachi! Patutlah sepanjang pakai niqab Qibtiyyah Exclusive, tak pernah ada masalah apa-apa. Tapi kalau pakai jenama biasa-biasa rasa kain tak selesa, tak sepadan dengan hidung.  huuu. Alhamdulillah. Thanks sangat sebab adanya niqab Qibtiyyah Exclusive ni.  Pengeluar niqab terbaik di Malaysia!!!



QIBTIYYAH EXCLUSIVE KESAYANGAN SAYA SAMPAI (FLASHBACK)

No automatic alt text available.



PAKAI MASA KENDURI NAK BERTEMA PINK DENGAN SEDARA MARA

Image may contain: Shamsiah Zulkifli

Image may contain: 4 people, including Linda Dinalia and Shamsiah Zulkifli, people smiling



NIQAB QAYLA YANG SUPER DUPER SELESA DAN SUKA SANGAT!!! 
(SAYA SEBELAH KIRI)

Image may contain: one or more people


JOM TENGOK SEMUA JENIS NIQAB QIBTIYYAH EXCLUSIVE DI SINI



Tudung kanak-kanak Murah Online | Mudah, Lembut, Selesa, Murah Serendah RM9.90

2:53 PG 0
"Di mana ya nak dapatkan tudung kanak-kanak yang murah secara online?"
Kalau beli online, kena pastikan ia benar-benar berkualiti dan cantik! Yang penting
selesa untuk anak-anak. Janganlah indah khabar dari rupa pula kan!


Tudung kanak-kanak Murah Online |
Mudah, Lembut, Selesa, Murah Serendah
RM9.90



Dewasa ini, tudung kanak-kanak murah jarang didapati dalam pasaran.
Mana tidaknya, tudung kanak-kanak sekarang mahalnya sama seperti
tudung dewasa, ada pula sudah mencecah RM50 dan RM100 ke atas.
Sekadar untuk anak-anak mula belajar memakai tudung serta memakai
berkualiti pastinya menjadi pilihan anda.

Tudung Kanak-Kanak Murah Online di Malaysia
Anda pasti tercari-cari tudung kanak-kanak murah kan? Di butik atau pasar
malam sekalipun, belum tentu boleh dapat harga serendah RM10 untuk tudung
kanak-kanak. Tidak kiralah sama ada tudung instant shawl, tudung sarung
atau tudung sekolah kanak-kanak, kini anda boleh dapatkannya secara murah
dan online sahaja di Malaysia.

Tudung Si Comel | Tudung Kanak-Kanak Murah Online



Tudung Si Comel adalah pembekal tudung kanak-kanak terbesar di Malaysia
yang menawarkan jual beli tudung kanak-kanak murah secara online. Tudung
kanak-kanak pelbagai saiz dan design ini menjadi pilihan ramai ibu bapa dalam
memilih tudung kanak-kanak terbaik untuk anak mereka.  Hebatnya, tudung
kanak-kanak jenama Tudung Si Comel ini sangat murah serendah RM9.90
sahaja.

Ciri-Ciri Tudung Si Comel

Material Tudung Berkualiti


Tudung Si Comel diperbuat daripada jenis kain yang sangat berkualiti dan
eksklusif untuk dipakai. Material kain yang berkualiti menjadikan tudung
tersebut nampak lebih cantik, kemas dan selesa.



Tidak Panas Dan Tidak Licin



    Cuba bayangkan kalau anak-anak pakai tudung yang licin dan mudah terasa
    panas. Pasti tudung akan menjadi tidak terduduk tetap kerana licin dan sering
    bergerak.  Anak anda pasti tidak selesa dan terasa penas. Tudung Si Comel
    tidak terlalu licin dan tidak panas setelah memakainya.


    Pelbagai Design Terkini



      Tudung Si Comel mempunyai pelbagai design terkini yang menarik dan cantik.
       Anda pasti terpegun melihat kecomelan anak anda menggayakan Tudung Si
      Comel. Anda juga boleh memilih design tudung mengikut kesesuaian aktiviti
      untuk anak anda.

      Jenis-Jenis Tudung Si Comel Yang Dijual Online

      Terdapat banyak jenis Tudung Si Comel yang dijual secara online dengan murah
      dan berpatutan.  Anda boleh dapatkan pelbagai tudung untuk semua aktiviti
      yang bersesuaian dengan anak anda seperti tudung untuk ke sekolah,
      bersantai, bersukan, berjalan-jalan dan sebagainya.

      Instant Shawl Marissa
      Instant Shawl Marissa adalah tudung selendang instant shawl yang dihasilkan
      daripada material jenis Mose Crepe Lembut.  Tudung instant shawl Marissa
      yang dihiasi dengan corak kupu-kupu dan boleh dipakai bersama awning hitam
      yang berbentuk ini sangat mudah dan cantik dipakai oleh kanak-kanak.  
      Keselesaan mereka sangat terjamin dimana mereka tidak perlu memakai
      kerongsang sekalipun. Ia sesuai dipakai oleh kanak-kanak yang berumur 5
      hingga 8 tahun.

      Instant Shawl Kupu-kupu

      Instant Shawl Kupu-Kupu adalah instant shawl kanak-kanak yang diperbuat daripada material Cotton Prada Original yang lembut dan ia telah dihasilkan dalam dua jenis warna yang berbeza mengikut reka bentuknya.  Instant shawl kupu-kupu ini sangat mudah dipakai dan disarungkan tanpa pin, malah selendang selesa ini amat mudah digosok. Anda boleh mendapatkan pelbagai saiz Instant Shawl Kupu-Kupu ini bagi anak anda yang berumur 2 hingga 12 tahun.

      Instant Shawl Buble



      Instant Shawl Buble menampilkan kain jenis buble yang amat berkualiti dan sedap dipakai.  Ia tidak perlu digosok, mudah dibasuh dan dikeringkan. Kain tudung ini tidak jarang dan berat tetapi terasa ringan sahaja dan membuatkan kanak-kanak boleh memakainya pada siang hari tanpa rasa berat dan panas.  Seperti biasa, anak anda tidak perlu memakai pin dan boleh memakai inner tudung untuk lebih kemas.


      Instant Shawl Aina



      Instant Shawl Aina juga diperbuat daripada material fabrik jenis buble.  Terdapat pelbagai corak dan warna pilihan yang menarik untuk anda. Ciri design yang berjuraian di sebelah kanan tudung merupakan style yang cantik dan menarik untuk anak anda bergaya.  Saiz labuh tudung boleh dikemas mengikut kemahuan labuh anda. Untuk pengetahuan anda juga, instant shawl Aida sesuai digayakan untuk kanak-kanak yang berumur 5 hingga 10 tahun.



      Shawl Madeena



      Tudung Meedina adalah tudung sarung kanak-kanak ala-ala shawl dan tudung yang mudah dipakai dengan awning yang sekali jahit dengan tudung serta dihias dengan corak bunga-bungaan dan lain-lain lagi corak yang ceria.  Tudung Meedina menggunakan kain jenis Cotton Prada yang Original yang sangat lembut dan selesa dipakai. Saiz bagi tudung Meedina terdiri daripada saiz 4 tahun sehingga 9 tahun.

      Shawl Marshmellow

      Tudung Marshmallow sangat ringkas dan boleh dipakai untuk aktiviti rutin harian anak anda.  Ia mudah dibasuh dan dipakai kerana anda perlu sarungkan sahaja dan ia akan melekap dimuka dengan selesa. Awningnya juga akan terduduk rapi di atas kepala.  Dengan corak riben menarik dan mempunyai 10 koleksi pilihan warna, tudung ini juga boleh anda dapatkan dengan saiz dari 1 hingga 15 tahun.

      Tudung Sekolah Soft Awning



      Tudung sekolah soft awning adalah tudung ringkas yang boleh digayakan oleh semua kanak-kanak. Hanya sarung sahaja seperti tudung sekolah, ia sangat mudah dan selesa dipakai. Awning dikepala sangat lembut dan terletak elok. Tudung sekolah awning ini juga dihasilkan daripada fabrik jenis Lycra Korea yang sejuk dan lembut dengan pelbagai pilihan saiz dan warna. Anda boleh mendapatkan warna putih seperti tudung sekolah dan juga warna lain seperti hitam, biru, merah, hijau dan lain-lain lagi.

      Tudung Sekolah Putih


      Tudung sekolah putih boleh dijadikan tudung untuk anak anda pakai ke sekolah dengan selesa dan mudah. Ia juga dihasilkan daripada kain lycra korea yang sejuk, lembut dan sangat berkualiti. Sama seperti tudung lain, tudung sekolah putih ini terdiri daripada pelbagai saiz seperti Ss, S, M dan L.


      Tudung Sekolah Rejek Kilang



      Tudung sekolah rejek kilang adalah tudung kanak-kanak yang telah mengalami sedikit ketidaksempurnaan dari segi jahitan kurang kemas semasa dijahit di kilang tetapi ia masih elok untuk dipakai.  Tudung sekolah rejek kilang ini dijual dengan harga serendah Rm9.90 sahaja. Untuk pengetahuan anda, tudung ini boleh dipakai oleh anak-anak untuk melakukan aktiviti santai, sukan dan sebagainya. Dengan pelbagai pilihan warna, saiz dan harga yang murah, tudung sekolah rejek kilang ini juga mendapat permintaan ramai dalam kalangan ibu bapa.


      Kelebihan Tudung Si Comel

      1. Jaminan 180 Hari


      Jaminan 180 hari diberikan untuk semua jenis tudung si comel.  Setiap tudung
      yang dibeli boleh ditukar dalam tempoh tersebut tetapi kos penghantaran
      haruslah ditanggung oleh pelanggan sendiri.
      2.  Pelbagai Saiz Untuk Anak Anda
      Tudung Si Comel boleh didapati dalam pelbagai saiz iaitu SS, S, M dan L.  Ia boleh dipakai seawal usia 3 tahun sehingga umur mencecah 15 tahun atau 17 tahun. Anda boleh melihat maklumat saiz  tudung anak anda di laman web Tudung Si Comel.



      3.  Mudah Dipakai
      Tudung Si Comel sangat mudah dipakai dengan cara anak anda hanya perlu
      sarung sahaja tanpa memakai pin ataupun kerongsang.  Bagi tudung instant
      shawl pula, anak anda tidak perlu membelit-belit tudung tersebut tetapi hanya
      perlu dipakai sarung seperti biasa, corak dan design tudung sudah terletak
      cantik dan mudah.
      4.  Material Tudung Yang Berkualiti
      Tudung Si Comel dihasilkan daripada material atau fabrik kain tudung yang
      berkualiti dan selesa.  Salah satunya adalah kain Lycra Korea yang lembut,
      gebu dan sejuk setelah anda memakainya. Keselesaan yang tidak terlalu panas
      ini menjadi anak-anak anda amat suka memakai tudung si comel.
      5.  Pelbagai Design, Warna dan Corak Tudung Si Comel
      Tudung Si Comel terdiri daripada pelbagai jenis warna untuk setiap design dan
      corak. Anda boleh melihat di laman web Tudung Si Comel untuk tudung-tudung
      yang menepati citarasa anda dan anak anda. Malah, ia boleh dipadankan
      mengikut apa sahaja pakaian yang anda inginkan.
      Pakaian Lain Yang Boleh Anda Dapatkan Di Tudung Si Comel
      Anda boleh mendapatkan pelbagai jenis produk atau pakaian lain di Tudung Si Comel seperti baju muslimah, baju kurta, telekung dan lain-lain lagi.  Adalah lebih mudah dan senang untuk anda shopping secara online di Tudung Si Comel kerana anda boleh mendapatkan apa sahaja dengan mudah dan sekaligus, tak perlu cari di kedai online lain lagi.  Mari kita lihat pakaian lain yang dijual di sini.
      Telekung Kanak-Kanak


      Jubah

      Baju Muslimah
      Pakaian Renang
      Baju Sekolah

      Kurta


      Jom Dapatkan Tudung si Comel Segera!
      Ramai ibu bapa yang sangat berpuas hati dengan tudung kanak-kanak murah online yang dijual di Tudung Si Comel serendah RM9.90 ini.  Tekstur fabrik kain yang selesa, lembut dan cantik memberi keseronokan kepada anak anda untuk memakai tudung dan baju muslimah kanak-kanak.  Begitu mudahnya untuk kita melentur buluh daripada rebungnya, dengan adanya Tudung Si Comel yang sangat mudah, lembut dan selesa ini, anak anda akan seronok memakai tudung! Anda juga boleh dapatkan secara murah terus di Tudung Si Comel.








      WAJIB BACA

      Kurma Ajwa Asli Madinah : Ciri-ciri, Khasiat, Kelebihan, Harga Terkini

      Kurma Ajwa merupakan kurma bangsawan atau kurma nabi yang bertekstur lembut, kering yang lembab, halus dan sangat lazat dari Arab Saudi. Me...